מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

גומולקה
ולדיסלב גוֹמוּלְקָה (בפולנית: Władysław Gomułka) היה פוליטיקאי ומנהיג קומוניסטי פולני, מנהיגה דה פקטו של פולין בין השנים 1945 ל-1948 ומנהיגה בשנית בין השנים 1956 ל-1970.
מתוך: סיפור העלייה שלי לארץ ישראל
גומי
גומי (שנקרא גם גומי יפני, גומי סיני או גומי הולנדי) הוא משחק ילדים, העושה שימוש בטבעת ארוכה (מספר מטרים) של גומי גמיש מאוד. למשחק דרושים לפחות שלושה משתתפים. לפחות שניים מן המשתתפים פוסקים את רגליהם מעט, ומשמשים כעמודים, המחזיקים את טבעת הגומי הנמתחת ביניהם. המשתתף הפעיל קופץ על הגומי לפי תבנית קבועה מראש, עד שהוא מחמיץ קפיצה, והתור עובר למשתתף הבא בתור. בהגיע שוב תורו של המשתתף שנפסל, הוא ממשיך מאותה נקודה, כלומר ניצב מול אותו אתגר שהוצב בפניו קודם לכן. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדות של פעם – סבתא לילי קוממי
גומל
הומל (בבלרוסית: Гомель; בהיגוי רוסי: גומל) עיר בדרום מזרח בלארוס, הנמצאת בקרבה יחסית לגבול עם אוקראינה ולכור הגרעיני צ'רנובל. היא העיר השנייה בגודלה בבלארוס (אחרי עיר הבירה מינסק) ומונה 535229 תושבים (נכון ל-1 בינואר 2017).[1] העיר שוכנת לצדו של נהר הסוז' והיא העיר הראשית של מחוז גומל.
מתוך: ברית המועצות כפי שלא שמעתם מעולם
גון פוסטר דאלס
ב-13 במאי 1953 הגיע דאלס לישראל, במסגרת מסע בן 20 יום שערך במדינות האזור. דאלס התקבל בכבוד רב, ובמבצע צבאי, שכונה "מבצע כי תבוא", במסגרתו קיבלו את מטוסו, שהגיע מקהיר דרך אילת לשדה התעופה בלוד, מטוסי חיל האוויר, ועם נחיתתו סקר משמר כבוד של אנשי חטיבת הצנחנים
מתוך: יהוד הגליל- עצמון-שגב
גונדי
גונדי הן קציצות פרסיות אווריריות עשירות העשויות חומוס ועוף, המוגשות ביחד עם מרק צח מתובל ועשיר בטעמים
מתוך: אשרף יפה
גונדי
גוֹנדי הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש. הגונדי מוגש עם המרק שבו התבשל, בדרך כלל על גבי מצע של אורז לבן. צבעו של הגונדי הוא צהוב, בשל השימוש בתבלין הנפוץ בפרס כורכום או זעפרן. (ויקיפדיה)
מתוך: פנינה קיסרי – בעלת גומה קטנה ויפה
גונדי
קציצות גונדי. המנה הפרסית הקלאסית שמשתלבת מצויין עם אורז לבן.
מתוך: החיים על פי זהבה
גונדי
גוֹנדי הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש.
מתוך: החיים בשכונת הבוכרים
גונדי
מאכל יהודי פרסי של כופתאות עגולות מבשר עוף טחון, קמח וחומוס.
מתוך: על החלב שנשפך
גונדי
גוֹנדי הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש. הגונדי מוגש עם המרק שבו התבשל, בדרך כלל על גבי מצע של אורז לבן. צבעו של הגונדי הוא צהוב, בשל השימוש בתבלין הנפוץ בפרס כורכום או זעפרן.
מתוך: פסח באירן
גונדי
הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש. הגונדי מוגש עם המרק שבו התבשל, בדרך כלל על גבי מצע של אורז.
מתוך: המקצוע שהפך לתחביב
גונדי
גוֹנדי הוא מאכל יהודי-פרסי של כופתאות עגולות ואווריריות מבשר עוף טחון, חומוס וקמח שעשוי מחומוס יבש. הגונדי מוגש עם המרק שבו התבשל, בדרך כלל על גבי מצע של אורז לבן. צבעו של הגונדי הוא צהוב, בשל השימוש בתבלין הנפוץ בפרס כורכום או זעפרן. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים של פעם