מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

גבעת התחמושת
הוא הכינוי שניתן למוצב ירדני בצפון ירושלים, שבו התחולל קרב קשה במלחמת ששת הימים. המתחם הוקם על ידי הבריטים בתחילת שנות השלושים של המאה העשרים כבונקר לאחסון התחמושת של בית הספר לשוטרים שעמד סמוך למקום, על גבעה בגובה 797 מטרים מעל פני הים שהיא שלוחה של הר הצופים מכיוון צפון-מערב. ב-19 במאי 1948, במהלך מלחמת העצמאות, כבש הליגיון הירדני את המוצב[דרושה הבהרה] ושטחים נוספים בצפון העיר, תוך ניתוק הר הצופים ממערב ירושלים. המוצב נותר בשליטת ירדן עד לכיבושו במלחמת ששת הימים, בלילה שבין 5 ביוני ל-6 ביוני 1967. כיום נמצא על שרידי המוצב אתר הנצחה ממלכתי.
מתוך: השליחות של סבא שמואל אברהם ברומניה
גבעת התחמושת
גבעת התחמושת הינה אתר לאומי להנצחה ולהנחלת מורשת המערכה על ירושלים במלחמת ששת הימים. שמה של הגבעה ניתן לה בתקופת המנדט הבריטי כיוון ששימשה לאחסון אמצעי לחימה. בתום מלחמת העצמאות שימשה הגבעה כמוצב ירדני עד לכיבושה במלחמת ששת הימים.
מתוך: זיכרון ממלחמת ששת הימים מזווית של נערה
גבעת התחמושת
סיפורה של גבעת התחמושת הוא סיפורה של מדינת ישראל. בזמן מלחמת העולם הראשונה (1917), הגיעו לארץ הבריטים וייסדו את המשטר הבריטי. מאוחר יותר בתקופת שלטונם בנו באזור הגבעה את בית הספר לשוטרים (באזור צפון ירושלים) ובמקביל מיקמו על הגבעה בונקר תחמושת. בעקבות בונקר התחמושת המדובר, קיבלה הגבעה את שמה המפורסם, אותו היא נושאת עד היום – גבעת התחמושת. (ויקיפדיה)
מתוך: עם האזעקה הראשונה במלחמת ששת הימים
גבעת וושינגטון
גבעת וושינגטון כפר נוער דתי ליד קבוצת יבנה .כפר הנוער הוקם בשנת 1946 על ידי הקהילה היהודית בוושינגטון ורב הקהילה הרב צמח גרין.
מתוך: העליה מאתיופיה "מבצע שלמה" 1990
גבעת ח"ן
גבעת ח"ן (גִּבְעַת חֵן) הוא מושב באזור השרון, מדרום לעיר רעננה, השייך למועצה אזורית דרום השרון. שטחו כ-1,300 דונם.היישוב הקרוי על-שמו של חיים נחמן ביאליק, הוקם בחג הסוכות, ב-15 באוקטובר 1933, בידי 41 משפחות עולים ותיקים מליטא, פולין ורוסיה, וזאת כחלק מהתיישבות האלף.
מתוך: הסיפור העלייה של חיה אשכנזי מהולנד
גבעת ח"ן
(גִּבְעַת חֵן) מושב באזור השרון, מדרום לעיר רעננה, השייך למועצה אזורית דרום השרון. שטחו כ-1,300 דונם.היישוב קרוי על-שמו של חיים נחמן ביאליק, הוקם בשנת 1933 בידי 41 משפחות עולים ותיקים מליטא, פולין ורוסיה. מאוחר יותר הגיעו גם עולים מגרמניה. היישוב נועד להגנה על רעננה מדרום מפני תושבי אבו כישכ, ובתי המתיישבים הוקמו מבטון מזוין. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות ילדותי בגבעת ח"ן
גבעת חיים
גבעת חיים הוא קיבוץ שהוקם בשנת 1932 על ידי חלוצים מאירופה, כחמישה ק"מ מדרום לחדרה. תחילה נקרא "קיבוץ ג'" ולאחר מכן נקרא על שם חיים ארלוזורוב שנרצח ב־1933. ב-25 בנובמבר 1945 כותר הקיבוץ על ידי כוחות בריטיים. באירוע, שכונה המצור על גבעת חיים, נהרגו שמונה מפגינים יהודים שבאו לעזרת הקיבוץ הנצור, ונפצעו 42. בשנת 1952, בעקבות הפילוג בתנועה הקיבוצית התפלג לשני קיבוצים.
מתוך: דוד שנולד בפלסטינה עוד לפני הקמת המדינה
גבעת חיים
הוא קיבוץ שהוקם בשנת 1932 על ידי חלוצים מאירופה, כחמישה ק"מ מדרום לחדרה. תחילה נקרא "קיבוץ ג'" ולאחר מכן נקרא על שם חיים ארלוזורוב שנרצח ב־1933. ב-25 בנובמבר 1945 כותר הקיבוץ על ידי כוחות בריטיים. באירוע, שכונה המצור על גבעת חיים, נהרגו שמונה מפגינים יהודים שבאו לעזרת הקיבוץ הנצור, ונפצעו 42.
מתוך: סיפור הבריחה של סבתי והוריה
גבעת חיים
גבעת חיים היה קיבוץ, כחמישה ק"מ מדרום לחדרה, שהוקם בשנת 1932 על ידי חברי "קיבוץ ג'" שפרשו ממנו על רקע אידאולוגי. לאחר רצח ארלוזורוב נקרא הקיבוץ על שם חיים ארלוזורוב.
מתוך: ילדותי ביפו ובקיבוץ סבתא נגה סולטני
גבעת חיים
גבעת חיים הוא קיבוץ שהוקם בשנת 1932 על ידי חלוצים מאירופה, כחמישה ק"מ מדרום לחדרה. תחילה נקרא "קיבוץ ג'" ולאחר מכן נקרא על שם חיים ארלוזורוב שנרצח ב־1933
מתוך: הנסיעה ברכבת מקוצ'ין
גבעת יואב
גִּבְעַת יוֹאָב הוא מושב של תנועת המושבים הממוקם בדרום רמת הגולן. היישוב הוקם בשנת 1968 ונקרא על שם סגן אלוף יואב שחם, שנפל בפעולת סמוע בדרום הר חברון בשנת 1966. לכלת היישוב מתבססת על גידולי שלחין: הדרים, זיתים, מטעים, בננות וענבים לייצור יין ומאכל. כמו כן ביישוב כ-22 רפתות משפחתיות לייצור חלב ובשר בקר, ולולי פיטום תרנגולי הודו. ליישוב שטחי מרעה שגודלם כ-24,000 דונמים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא בני זוהר המנהיג בונה ישוב
גבעת נפולאון
גבעת נפוליאון היא תל ארכאולוגי ששוכן בצפון תל אביב, מדרום לנחל הירקון וממזרח לנחל איילון. תוכלו ליהנות מתצפית פנורמית מדהימה לכל הכיוונים, ולמרות שנשקפים ממנו כל מגדלי הענק של תל אביב ורמת גן, על הגבעה תרגישו מנותקים מהכל
מתוך: מעגלי החיים
גבעת עדה
גִּבְעַת עָדָה הייתה מושבה שנוסדה במורדות רמות מנשה. היא נוסדה עוד לפני בנימינה. כיום, היא נמצאת מצפון מזרח לפרדס חנה-כרכור. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1949. בשנת 2003 אוחדו הרשויות המקומיות בנימינה וגבעת עדה, לכדי מועצה מקומית מאוחדת אחת, בשם בנימינה-גבעת עדה.
מתוך: אז היו יותר פרדסים, הכל היה ירוק….
גבעת עדה
גִּבְעַת עָדָה היא מושבה במורדות רמות מנשה, מזרחית לבנימינה וצפונית לפרדס חנה. מאז 2003 מהווה המושבה חלק מהמועצה המקומית בנימינה-גבעת עדה. ויקיפדיה
מתוך: סבתא אליס היקרה שלי מגבעת עדה
גבעת עדה
גִּבְעַת עָדָה הייתה מושבה שנוסדה במורדות רמות מנשה. היא נוסדה עוד לפני בנימינה. כיום, היא נמצאת מצפון מזרח לפרדס חנה-כרכור. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1949. בשנת 2003 אוחדו הרשויות המקומיות בנימינה וגבעת עדה, לכדי מועצה מקומית מאוחדת אחת, בשם בנימינה-גבעת עדה.
מתוך: עדה מגבעת עדה
גבעת עזר
יישוב כפרי קהילתי באזור הדרום בין אשדוד ואשקלון היישוב הוא חלק מן המועצה אזורית באר טוביה. מקור השם "עזר" בפסוק בספר נחמיה: "וַיְחַזֵּק עַל יָדוֹ עֵזֶר בֶּן יֵשׁוּעַ שַׂר הַמִּצְפָּה" (ויקיפדיה)
מתוך: חייה של סבתא ברכה בארץ ישראל
גבעת עלייה
גבעת עלייה היא שכונה בדרומה של יפו, השוכנת בין הים ממערב לרחוב יפת ממזרח, ובין שכונת יפו ג' והעיר בת ים מדרום לרחוב מנדס פראנס ושכונת עג'מי מצפון‏‏[1].
מתוך: סיפור אישי על עליה וקליטה ביפו
גבעת עלייה
גבעת עלייה היא שכונה בדרומה של יפו שבעיר תל אביב-יפו, השוכנת בין הים ממערב לרחוב יפת ממזרח, ובין שכונת יפו ג' והעיר בת ים מדרום לרחוב מנדס פראנס ושכונת עג'מי מצפון (ויקיפדיה).
מתוך: ילדות ישראלית
גבעת עלייה
גבעת עלייה היא שכונה בדרומה של יפו, השוכנת בין הים ממערב לרחוב יפת ממזרח, ובין שכונת יפו ג' והעיר בת ים מדרום לרחוב מנדס פראנס ושכונת עג'מי מצפון. ויקיפדיה
מתוך: בת לניצולי שואה