מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אסיר ציון
אסיר ציון הוא אדם שהיה במאסר, או בהגליה בגלל פעילות ציונית, בארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה
מתוך: אסיר ציון ברוך ליפשיץ ז"ל
אסיר ציון
אסיר ציון הוא אדם שהיה במאסר, או בהגליה בגלל פעילות ציונית, בארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה
מתוך: עליה וקליטה בישראל
אסיר ציון
אסיר ציון הוא אדם ששהה במאסר או בהגליה בשל פעילות ציונית, בארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה. מקור המונח במילותיו של רבי יהודה הלוי: "ציון הלא תשאלי לשלום אסירייך". (ויקיפדיה)
מתוך: שמחה גילה זייד – בסוף זה מצליח
אסיר ציון
אסיר ציון הוא אדם ששהה במאסר או בהגליה בגלל פעילות ציונית, בארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה. מקור המונח במילותיו של רבי יהודה הלוי: "ציון הלא תשאלי לשלום אסירייך". בשנת 1992 נכנס לתוקף בישראל חוק תגמולים לאסירי ציון ולבני משפחותיהם. על-פי חוק זה, אסירי ציון החיים בישראל, או שאריהם, זכאים לתגמולים שונים ממדינת ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: פמיניזם בתקופה לא פשוטה
אסיר ציון
אסירי ציון או מסורבי עלייה היו יהודים, בעיקר תחת המשטר הקומוניסטי, שלא הורשו לעלות לישראל משיקולים פוליטיים. מקור המונח כנראה באמירתו של רבי יהודה הלוי: "ציון הלא תשאלי לשלום אסירייך". אנשים אלו נקראו גם "סירובניקים" - תרגום של המונח refusenik באנגלית. ססמתם של קבוצה זו היה "שלח את עמי" ו"לשנה הבאה בירושלים הבנויה".
מתוך: סבא אסיר ציון בעיראק
אסיר ציון
יהודי שנרדף על ידי השלטונות במדינות הגולה בשל פעילותו או שאיפתו הציונית
מתוך: סבא שלי גיבור
אסיר ציון
אדם שהיה במאסר, מעצר, או הגליה שישה חודשים לפחות בגלל פעילות ציונית, בכל ארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה, והוא אזרח ישראלי מכוח חוק השבות ותושב ישראל (ויקיפדיה).
מתוך: שלמה מלאך – האסיר ציון שניצל
אסיר ציון
אסירי ציון או מסורבי עלייה היו יהודים, בעיקר תחת המשטר הקומוניסטי, שלא הורשו לעלות לישראל משיקולים פוליטיים.
מתוך: גיבורים במשפחה
אסירי ציון
אסירים שלא היו יכולים לחיות כמו יהודים וללמוד בברית המועצות וכשהם רצו לעלות ארצה ברית המועצות סגרו את השערים ולא נתנו להם לצאת, ואסרו אותם.
מתוך: "החזרה הביתה"
אסכולה
אסכולה, או אסכולת חשיבה, היא אסופה או קבוצה של אינדיבידואלים, לרוב אינטלקטואלים, החולקים באופן מובחן מאפיינים משותפים של רעיון, או קונסטרקט פילוסופי, דיסציפלינארי, אמוני, חברתי-תנועתי, כלכלי, תרבותי, או אמנותי. אסכולות לעיתים מסווגות על פי הרלוונטיות התקופתית שלהן, ולכן אפשר שיכונו "חדישות" או "קלאסיות". (ויקיפדיה)
מתוך: החיים בארץ והקמת המשפחה – יחזקאל הלוי