מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אסימון
אסימון (מיוונית: ?????? ("אַ-סֶמוֹן"), "ללא סימן", דרך לשון חז"ל) הוא אמצעי תשלום עבור שימוש בטלפון ציבורי. האסימון הוא מטבע שאינו עובר לסוחר ומחירו מתעדכן מעת לעת. משלשלים את האסימון לחריץ מתאים במכשיר הטלפון כדי לבצע מהמכשיר שיחה.
מתוך: הרצון להגיע לארץ היה חזק מכל דבר אחר
אסימון
הוא אמצעי תשלום עבור שימוש בטלפון ציבורי. האסימון הוא מטבע שאינו עובר לסוחר ומחירו מתעדכן מעת לעת. משלשלים את האסימון לחריץ מתאים במכשיר הטלפון כדי לבצע מהמכשיר שיחה.
מתוך: סיפור חייה של רבקה בירושלים
אסימון
אסימון הוא אמצעי תשלום שהיה נהוג עבור שימוש בטלפון ציבורי. מכניסים את האסימון לחריץ מתאים במכשיר הטלפון כדי לבצע מהמכשיר שיחה. השימוש באסימון להפעלת טלפון ציבורי החל בשיקגו. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא שמחה – סיפור חיים
אסימון
אסימון (מיוונית: ἄσημον ("אַ-סֶמוֹן"), "ללא סימן", דרך לשון חז"ל) הוא אמצעי תשלום שהיה נהוג עבור שימוש בטלפון ציבורי. האסימון הוא מטבע שאינו עובר לסוחר, ומחירו התעדכן מעת לעת. משלשלים את האסימון לחריץ מתאים במכשיר הטלפון כדי לבצע מהמכשיר שיחה. (ויקיפדיה)
מתוך: חייה של סבתא שלי – רחל גרינברג
אסימונים
אסימון הוא אמצעי תשלום שהיה נהוג עבור שימוש בטלפון ציבורי. היו משלשלים את האסימון לחריץ מתאים במכשיר הטלפון כדי לבצע מהמכשיר שיחה.
מתוך: זכרונות ילדות ונעורים
אסיסטנט
עוֹזֵר לְגָבוֹהַּ מִמֶּנּוּ בְּדַרְגָּה וּבְתַפְקִיד
מתוך: איך הגעתי הביתה?
אסיף
אסיף הוא תהליך האיסוף של יבול בשל מהשדות, לאחר שזה נקצר או נקטף. האסיף מסמל את סיום העונה של גדילת היבול, או את סיום מחזור הגדילה של גידול מסוים, וחל על פי רוב בשלהי הקיץ או בתחילת הסתיו, טרם הגשמים היורדים עלולים להרטיב את התבואה בשדה
מתוך: למה המנהל הסמיק?
אסיפת קיבוץ
אסיפת החברים הכללית להלן: "האסיפה" היא הרשות העליונה בקיבוץ ובסמכותה לדון ולקבל החלטות בנושאים שהם בתחום מטרות הקיבוץ ושאינם מנוגדים ליסודות הקיבוץ. האסיפה היא הגוף המוסמך לבחור את מוסדות הקיבוץ, נושאי תפקידים בקיבוץ ואת הועדות השונות בקיבוץ ולהגדיר את תפקידם ואת סמכותם. המוסדות והועדות כפופים לאסיפה.
מתוך: החלום שהפך למציאות – סיפורה של תמר פנחס
אסיר ביטחוני
אסיר הכלוא בשל עבירה הכרוכה בפגיעה בביטחון המדינה או במניעים לאומניים.
מתוך: להתחבר עם השונה ממך
אסיר פוליטי
אסיר פוליטי הוא אדם שנעצר, נשפט ונידון לעונש מאסר, אותו הוא מרצה, כשכל אשמתו או עיקרה מסתכמת בדעותיו ופעילותו הפוליטית. מי שעבר תהליך כזה והשתחרר, הוא אסיר פוליטי לשעבר. תופעת האסירים הפוליטיים התקיימה ומתקיימת בעיקר במדינות טוטליטריות, שאינן מכירות בחירות המחשבה וחופש הביטוי כזכויות יסוד של אזרחיהן.
מתוך: משפחת חסידי חב"ד מדורי דורות
אסיר ציון
אסיר ציון הוא אדם שהיה במאסר, או בהגליה בגלל פעילות ציונית, בארץ שבה פעילות זאת הייתה אסורה. מרבית מאסירי ציון נכלאו בשל פעילותם במדינות הגוש הקומוניסטי ובברית המועצות לשעבר. (ויקיפדיה)
מתוך: הקושי להיות יהודי דתי בברית המועצות