מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אסבסטונים
אסבסטונים היו מבנים שהיו אמורים להיות מבנים זמניים לצורך שיכונם של העולים החדשים שהגיעו לארץ ישראל. מבנים אלו היו עשויים משטחי אסבסט. האזבסט הוא שם לקבוצה של חומרים סיביים שמקורם בסלעים הבנויים ממינרלים. כיום לא נהוג להשתמש בחומר זה לצורכי בנייה.
מתוך: סיפור העלייה לארץ של סבתא עליזה נחליאלי
אסבסטונים
בקרב החוקרים יש חילוקי דעות לגבי שאלת היותה של מעברת האסבסטונים בגדר "מעברה". מעברת האסבסטונים כללה שלושה ריכוזים נפרדים של אסבסטונים, על השטח של שתי הראשונות מהן עומדים היום חלק מבתיהן של קריית היובל, קריית מנחם ועיר גנים. אין ספק שמעברות האסבסטונים היו המעברות "המשוכללות" ביותר, אך קראו להן מעברות כי שמשו את העולים כשלב "מעבר" עד שנבנו עבורם שיכונים אליהם עברו כמגורי קבע.
מתוך: שם נולדתי, כאן נולדו לי ילדיי
אסואירה
אסואירה או בשמה הארכאי - מוגדור, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: לחגוג בר מצווה לבד בשווייץ – סבא אורי אסף
אסואירה
אסואירה או בשמה הארכאי - מוגדור, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה של ארלט לישראל
אסואירה
אסואירה (בערבית: الصويرة) או בשמה הארכאי - מוגדור, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא חיים מיארה
אסואירה (מוגדור)
אסואירה או בשמה הארכאי - מוגדור, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא רחל לוגסי בין מרוקו לישראל
אסואירה - מוגדור
אסואירה ( או בשמה הארכאי - מוגדור (בפורטוגזית: Mogador, בברברית: ⵎⵓⴳⴰⴷⵓⵔ), היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא יהודית בן חמו זיכרונה לברכה
אסואירה, מוגדור
אסואירה, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה של סול בקזבלנקה
אסואן
אַסְוָאן (בערבית ?????) היא העיר הדרומית ביותר במצרים, המשמשת כעיר הבירה של חבל אסואן. אוכלוסייתה מונה (2008) כ-275,000 נפש. אסואן שימשה במשך שנים כ"שער לאפריקה", והייתה עיר שוק משגשגת בצומת נתיבי השיירות העתיקה. בעבר שכן חיל משמר בשם סונט באסואן.העיר שנקראה בעבר בארמית "סון" וביוונית "סונון" נזכרת גם בתנ"ך: "ממגדול סְוֵנֵה ועד גבול כוש"‏. ספר יחזקאל, פרק כ"ט, פסוק י'.
מתוך: סיפורה של תמונה מאסואן – סבא נדב כתר
אסואן
אַסְוָאן (בערבית أسوان; בערבית מצרית: اسوان) היא העיר הדרומית ביותר במצרים ובירת המחוז הנושא את אותו שם. לפי אומדן רשמי מתאריך 1 ביולי 2021 אוכלוסיית העיר מנתה 379,224 בני אדם (ויקיפדיה).
מתוך: המשפחה היא בית הלב
אסון אולמי ורסאי
אסון אולמי ורסאי היה אירוע שהתרחש בליל 24 במאי 2001 באולמי השמחות "ורסאי" באזור התעשייה תלפיות בירושלים, בעיצומה של חתונת בני הזוג קרן ואסף דרור, סמוך לשעה 22:43 בלילה. רוב האורחים רקדו אז ברחבת הריקודים בקומה השלישית, שבה נערכה באותה עת החתונה, ולפתע קרס חלק גדול מרצפת הרחבה. 23 מאורחי החתונה נפלו אל מותם וכ־380 אורחים נוספים נפצעו. את החילוץ ואת הפינוי לאחר האירוע ניהל פיקוד העורף. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות מהעבר – תמי לנגר
אסון הכרמל
בכ"ה בכסלו 2.12.2010 פרצה שריפה בכרמל שגבתה את חייהם של 44 נספים, אנשי משטרה,סוהרים וכו. השריפה התרחשה בחנוכה, נר שני מה6-2 בדצמבר 2010. אוטובוס שהוביל סוהרים שנשלחו לתגבר את פינויים של אסירי כלא דמון נקלע לסופת אש בין מחצבות קדומים לבית אורן. האוטובוס נלכד באש ונשרף. נהגו ו-37 מבין ארבעים נוסעיו, רובם צוערי קורס הקצינים של שירות בתי הסוהר, נספו. באסון זה נספו גם שלושה כבאים (אחד מהם נער צופה אש), ושלושה קציני משטרה, שניסו להציל את נוסעי האוטובוס הבוער. (ויקיפדיה)
מתוך: גבורתו של אבא
אסון הכרמל
השריפה בכרמל (מכונה גם אסון הכרמל) הייתה שריפת יער נרחבת, שהתרחשה בחנוכה ה'תשע"א, מ-2 עד 6 בדצמבר 2010 באזור הכרמל שבמדינת ישראל. בשריפה נספו 44 בני אדם, כ-17,000 איש פונו מבתיהם, וקרוב ל-25 קמ"ר (25,000 דונם) ובהם כמה מיליוני עצים עלו באש[1]. השריפה כילתה יער, חורש ובתי מגורים בשטח נרחב מתוך פארק הכרמל והיישובים שבסביבתו, שטח המשתרע בין עספיא, שכונת דניה בחיפה, טירת כרמל, מגדים, כפר האמנים עין הוד, כפר צבי סיטרין ועין חוד. כבר ביומה הראשון הפכה השריפה לאסון השריפה הכבד ביותר בתולדות מדינת ישראל.
מתוך: בזכות אמונת צדיקים
אסון המסוקים
אסון המסוקים היה אסון תעופה שהתרחש בליל כ"ח בשבט ה'תשנ"ז, 4 בפברואר 1997. שני מסוקי סיקורסקי CH-53 סי סטליון, "יסעור", של חיל האוויר הישראלי התנגשו זה בזה מעל עמק החולה, בעת שהובילו לוחמים מחטיבת הנח"ל ומחטיבת גולני לפעילות מבצעית במוצבי צה"ל שברצועת הביטחון, דלעת ובופור שבדרום לבנון. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו והחיים בארץ
אסון המסוקים
אסון המַסוקים (נקרא גם "אסון היסעורים") היה אסון תעופה שהתרחש בליל כ"ח בשבט ה'תשנ"ז, 4 בפברואר 1997. שני מסוקי יסעור של חיל האוויר הישראלי התנגשו מעל עמק החולה, בעת שהובילו לוחמים ...... אחד המסוקים התרסק בחצר של מבנה ששימש כצימר לנופשים במושב שאר ישוב, והשני התרסק בסמוך, בערוץ נחל בין שאר ישוב לקיבוץ דפנה. באירוע נהרגו כל 73 החיילים שהיו במסוקים. 8 מתוכם היו אנשי הצוות שהטיסו את המסוקים. (ויקיפדיה)
מתוך: סגירת מעגל
אסון הפאטריה
טביעת האוניה "פאטריה", שהייתה אוניית גירוש בריטית שרוכזו עליה מעפילים משלוש אוניות שנתפסו בנובמבר 1940, ליד חופי ארץ ישראל, במטרה לגרשם למאוריציוס. על מנת לעכב את הגירוש הטמינה "ההגנה" פצצה באונייה בעת שזו עגנה בנמל חיפה, במטרה לגרום לה נזק קל; אך הנזק היה גדול מהמתוכנן, והאונייה טבעה ב-25 בנובמבר 1940. עקב כך טבעו למוות למעלה מ-208 מעפילים. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה של הוריה, של סבתי מרים קורין
אסון ילדי אוסלו
אסון ילדי אוסלו היה תאונה אווירית שהתרחשה ב-20 בנובמבר 1949. מטוס שהטיס 28 ילדים יהודים מתוניס להבראה בנורווגיה לפני עלייתם לישראל התרסק ליד אוסלו. בהתרסקות נספו 27 ילדים, ארבעה אנשי צוות המטוס ושלוש המלוות של הקבוצה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא רותי סופר ניצלה מאסון ילדי אוסלו