מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אקונום
אדם שאחראי על ענף המזון, אחראי הזמנת המזון והכנת התפריטים בחדר האוכל.
מתוך: מהעיר – לקיבוץ
אקונומיה
האקונומים של הקיבוץ, היו מופקדים על תכנון הארוחות, בחירת ורכישת המזונות לבישול, ניהול מלאי המזון והתקציב וכדומה. תפקיד האקונום ברוב הקיבוצים היה מרכזי ובעל השפעה רבה.
מתוך: אקונומיה בתקופת הצנע
אקונומית
הגדרה מראשית ההיתישבות בקיבוצים, המתארת את התפקיד של מי שהיה אחראי על תכנון הארוחות לחברי הקיבוץ , הזמנת המזון וחומרי הגלם לבישול , ניהול המלאי , התקציב ועוד...
מתוך: "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו"
אקורדיון
אָקוֹרְדִּיּוֹן (לעיתים גַּרְמוֹשְׁקָה, ולפי האקדמיה ללשון העברית מַפּוּחוֹן בעברית) הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המקלדת.
מתוך: סיפורה של משפחת לוי
אקורדיון
הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המקלדת. האקורדיון מורכב ממפוח המחובר לשתי מסגרות מלבניות; הצליל מופק על ידי מתיחת או כיווץ המפוח על ידי הנגן. זרם האוויר שנוצר בעת הפעלת המפוח מרטיט עלים – לשוניות מתכת המפיקות את הצליל
מתוך: כל חיי אני עושה מה שאני אוהב
אקורדיון
אקוֹרדיוֹן (לעיתים גרמושקה, לפי הצעת האקדמיה ללשון העברית: מַפּוּחוֹן) הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המקלדת. האקורדיון מורכב ממפוח המחובר לשתי מסגרות מלבניות; הצליל מופק על ידי מתיחת או כיווץ המפוח על ידי הנגן. זרם האוויר שנוצר בעת הפעלת המפוח מרטיט עלים - לשוניות מתכת המפיקות את הצליל. לאקורדיון קבוצת כפתורים (מקלדת) בכל צד. (ויקיפדיה)
מתוך: ההווי המשפחתי על פי סבתא שושנה ג'ורג'י
אקורדיון
אקוֹרדיוֹן - בעברית: מַפּוּחוֹן, גרמושקה, הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המפוח
מתוך: אהבת המוסיקה
אקורדיון
אָקוֹרְדִּיּוֹן (לעיתים גַּרְמוֹשְׁקָה) הוא כלי נגינה ממשפחת כלי המקלדת. האקורדיון מורכב ממפוח המחובר לשתי מסגרות מלבניות; הצליל מופק על ידי מתיחת או כיווץ המפוח על ידי הנגן. זרם האוויר שנוצר בעת הפעלת המפוח מרטיט עלים – לשוניות מתכת המפיקות את הצליל (הלשוניות מקובעות בקצה אחד וחופשיות בקצה השני, כמו סרגל המוחזק בקצה שולחן, כך שחלקו באוויר). (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא ארקדי ליבמן
אקזיט
אקזיט הוא מונח מעולם העסקים המציין בחירה של יזמים או מנהלי חברה בחלופה של יציאה מפעילות עסקית בחברה שהקימו או שעומדים בראשה, לרוב על ידי מכירת הפעילות של החברה. המונח נפוץ במיוחד בתחום ההייטק, בו האקזיט מציין יזמים בחברות הזנק ("סטארט-אפ"), המוכרים את המניות בחברה שהקימו בעבור הון, בדרך כלל לתאגידים גדולים, המעוניינים לשלב במוצריהם את הטכנולוגיה שפיתחה החברה. אפשרות נוספת לאקזיט היא הנפקה בבורסה לניירות ערך (IPO), כשהחברה ממשיכה למעשה לפעול אך הון המניות של המשקיעים נמכר לציבור. (ויקיפדיה)
מתוך: יומנו של צבר