מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מחנה עבודה
בתקופת השואה, הנאצים רכזו את היהודים במקומות שונים, כמו הגטו, מחנות השמדה וכן במחנות עבודה שם היהודים עבדו קשה מאוד.
מתוך: המדבקות הצבעוניות
מחנה עבודה
מתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות
מתוך: הגירוש
מחנה עבודה
מחנה עבודה הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה.
מתוך: סיפור חייה של סבתי פנינה קאופמן
מחנה עבודה
מחנה עבודה (בגרמנית: Arbeitslager) הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה וכחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים ועוד. (ויקיפדיה)
מתוך: שורשים ביוון – פירות בארץ הקודש
מחנה עבודה
השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה
מתוך: החיים בבנגזי בלוב בצל המלחמה
מחנה עבודה
בתקופת מלחמת העולם השנייה נשלחו למחנות עבודה בכפייה הרבה יהודים ומתנגדי שלטון
מתוך: זכרונות ילדותי
מחנה עבודה
אזור מגודר ושמור היטב שנבנה לצורך כליאת אנשים שיועדו לעבודת כפייה מאומצת ובתנאים קשים מאוד. במחנות עבודה הועסקו האנשים ביצור כלי נשק , תפירת בגדים לצבא הגרמני , סלילת מסילות ברזל , הכשרת דרכים וכבישים למעבר הצבא ועוד. במחנות העבודה מתו יהודים בגלל התנאים הקשים שבהם חיו מחסור באוכל , קור ומחלות.
מתוך: המשכיות לאחר השואה
מחנה עבודה
מתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות
מתוך: אומץ הלב
מחנה עבודה - בגרמנית: (Arbeitslager )
הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה כחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים וכו'
מתוך: מכאב לתקווה
מחנה עבודה בסיביר
ענף של שירותי ביטחון הפנים של ברית המועצות אשר עסק בהפעלת מערכת עונשין באמצעות מחנות עבודת כפייה. מחנות אלו יועדו לפושעים מכל הסוגים, אך בפועל נודע הגולאג בעיקר כאמצעי של דיכוי יריבים פוליטיים ומתנגדי המשטר הסובייטי. (ויקיפדיה)
מתוך: תעודת לידה בגיל 48
מחנה עבודה טרנסניסטריה
ב 1944 לאחר שנכבשה טרנסניסטריה על ידי גרמניה ורומניה, הוסב שטחה לאזור ריכוז ליהודי בסרביה, בוקובינה וצפון מולדובה שגורשו בידי השלטונות הרומניים בהוראתו הישירה של יון אנטונסקו. הגירושים החלו ב-15 בספטמבר 1941, ונמשכו לסירוגין עד לסתיו 1942. בשונה ממחנות הריכוז וההשמדה של הגרמנים, הרומנים לא ייעדו את הכלואים לעבודה ואף לא להשמדה מאורגנת, אלא הפקירו אותם לגורלם, ללא אספקת מזון, טיפול רפואי או הגנה מינימלית מתנאי אקלים קשים. המגורשים גוועו בהמוניהם ברעב, בקור ובמחלות. נראה שהמספר הכולל של המגורשים הסתכם ב-150,000‏. על היהודים נאסר חופש התנועה ובחירת מקום המגורים, הם רוכזו בגטאות ובמחנות, ועל כולם חלה חובת עבודת כפייה "לטובת הציבור". כ-90,000 יהודים ממגורשי טרנסניסטריה ניספו במהלך מלחמת העולם השנייה ועוד קודם לכן ניספו עשרות אלפי יהודים שישבו במקום ונרצחו על ידי האיינזצגרופן. בעקבות מותם של עשרות אלפי היהודים בשטחה ידועה טרנסניסטריה כ-"אושוויץ הרומנית". עם זאת, בגלל היותה תחת שלטון רומניה ולא ישיר של גרמניה, הגיעו אליה פליטים יהודים שברחו מהנאצים ואף הצליחו להעלות ממנה ילדים פליטי חרב לארץ ישראל במהלך המלחמה
מתוך: החיים יפים מכשולים הם חלק מהדרך
מחנה עבודה פתוח
מחנה עבודה פתוח הוא מחנה עבודה לכל דבר הנמצא בשטח,אזור של ברית המועצות , במחנה היהודים חויבו לעבודה ""תקנה בדבר הנהגת עבודת כפייה לאוכלוסייה היהודית" מי שאינו רצה היה נידון למאסר ואף למוות.
מתוך: הבריחה הגדולה