מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מחנה מעצר בתקופת המנדט הבריטי
הבריטים כלאו את המעפילים במחנות מעצר וחלקם שהו במחנות עד 1948, כשהבריטים עזבו את הארץ ופרצה מלחמת השחרור.
מתוך: תולדות משפחת זלינגר
מחנה מעצר למעפילים בקפריסין
מחנות שהוקמו בקפריסין על ידי ממשלת בריטניה החל מאוגוסט 1946 ועד נובמבר 1949, לצורך כליאת המעפילים המגיעים לארץ ישראל.
מתוך: נולדתי במחנה המעפילים בקפריסין
מחנה מעצר עתלית
מחנה המעצר בעתלית או מחנה המעפילים בעתלית שימש למעצר מעפילים ופעילים במחתרות, וכן כמחנה מעבר לעולים. המחנה נפתח בינואר 1940‏[1], ופעל במתכונת זו עד להקמת מדינת ישראל במאי 1948. במשך השנים נעצרו בו למעלה מ-40,000 מעפילים. ב-1987 הוכרז כאתר לאומי למורשת ההעפלה והעלייה של מדינת ישראל.
מתוך: הבריחה ממחנה המעצר בעתלית
מחנה מעצר עתלית
מחנה המעצר בעתלית או מחנה המעפילים בעתלית שימש למעצר מעפילים ופעילים במחתרות, וכן כמחנה מעבר לעולים. המחנה נפתח בינואר 1940 ופעל במתכונת זו עד להקמת מדינת ישראל במאי 1948. במשך השנים נעצרו בו למעלה מ-40,000 מעפילים. ב-1987 הוכרז כאתר לאומי למורשת ההעפלה והעלייה של מדינת ישראל
מתוך: לגדול בלי אבא
מחנה מעצר עתלית
מחנה המעצר בעתלית או מחנה המעפילים בעתלית שימש למעצר מעפילים ופעילים במחתרות, וכן כמחנה מעבר לעולים. המחנה נפתח בינואר 1940, ופעל במתכונת זו עד להקמת מדינת ישראל במאי 1948. במשך השנים נעצרו בו למעלה מ-40,000 מעפילים. ב-1987 הוכרז כאתר לאומי למורשת ההעפלה והעלייה של מדינת ישראל.
מתוך: שורשים
מחנה מרכוס
בסיס צה"ל בחיפה, במרומי הכרמל, שהיה שייך למפקדת קצין חינוך ראשי, וששימש כבי"ס לחיילים שלא השלימו השכלת יסוד. העושים במלאכה היו מורות-חיילות, וכן קציני ומש"קי חינוך שהקנו לחניכיהם השכלה, וכן ערכי-יסוד באזרחות ובמורשת צה"ל, ושראו במשימתם מלאכת קודש. (מתוך אתר נוסטלגיה)
מתוך: אמא הועידה אותי להיות מחנכת בארץ ישראל
מחנה נתן
בסיס צבאי (בבאר שבע) על שם נתן אלבז ז"ל. סיפור הגבורה של נתן אלבז דומה לשל רועי קליין ז"ל, נתן קפץ על רימון וכך הציל את חבריו ועל כך גם קיבל עיתור מופת.
מתוך: ילדות ומעשים טובים
מחנה סוביבור
היה מחנה ריכוז והשמדה בגליל לובלין בפולין, שפעל בשנים 1942-1943. המחנה שכן לצד מסילת הרכבת בקו חלם-ולודבה ונקרא על שם כפר סמוך. במחנה זה נרצחו לפחות 170,000 בני אדם
מתוך: שיר הפרטיזנים
מחנה עבודה
מחנה עבודה (בגרמנית: Arbeitslager) הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה וכחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים ועוד. (ויקיפדיה)
מתוך: כיצד סבתא רבתא סימע שרדה את השואה
מחנה עבודה
 מחנה עבודה הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות ואף לרצח המוני באמצעות עבודה.  ב-1944 נכנסו הגרמנים לאונגבר ולקחו את הורי למחנות אושוויץ-ברקנאו , ולמחנה העבודה ברגן בלזן.
מתוך: זיכרון ילדות
מחנה עבודה
הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה וכחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים ועוד.(ויקיפדיה)
מתוך: הילדה שלעולם לא שכחה
מחנה עבודה
מחנה עבודה הוא השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה כחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים וכו'.
מתוך: זיכרונות ילדות של סבתא – "אין לי ארץ אחרת"