מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מזמור תהילים
מזמור הוא כינוי לאחד ממאה וחמישים פרקי תהילים. המזמורים נקראים כך משום שרבים מהם מתחילים בכותרת "מזמור לדוד", או "מזמור" לאדם אחר, שאליו מיוחס הפרק. באופן כללי, כמעט כל פרק נקרא מזמור, אם כי במקרים מסוימים חלוקת הפרקים מפרקת מקטע מסוים, שחז"ל תפסו כמזמור יחיד, לשניים. המזמורים נאמרים עד היום בתפילת שחרית בקטע שנקרא:"שיר של יום". (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות בחגים – זוהרה ביטון
מזמרה
מזמרה היא סוג של מספריים המיועדים לשימוש על צמחים. הם חזקים מספיק לצורך גיזום של עצים ושיחים. המזמרה משמשת לחקלאות, גינון, סידור פרחים ועוד. (ויקיפדיה)
מתוך: הטיסה לאמריקה והאהבה לפרחים
מזרח ירושלים
(בערבית: القدس الشرقية) או ירושלים המזרחית הוא כינוי פוליטי-מדיני, לשטח של 70 קמ"ר בקירוב הנכלל בגבולותיה המוניציפליים של ירושלים, ונמצא מעבר לקו הירוק. מבחינה גאוגרפית שטח זה כולל לא רק את אזוריה המזרחיים של העיר אלא גם את הצפוניים והדרומיים. האזור סופח למדינת ישראל בעקבות מלחמת ששת הימים בצו סדרי השלטון והמשפט (מס' 1) תשכ"ז-1967. המונח המצומצם כולל רק את השכונות הערביות של העיר, הממוקמות בעיקר במזרחה. (ויקיפדיה)
מתוך: ביקור באמצע המלחמה בעיר העתיקה
מזרחנות
מזרחנות, תחום דעת אקדמי העוסק בחקר רב תחומי של אזור מסוים, בעבר המונח מזרחנות (אוריינטליזם) התייחס לכל הארצות שממזרח לאירופה ובייחוד המזרח התיכון והמזרח הרחוק, כיום ברוב הפקולטות כבר לא משתמשים במונח זה, את מקומו ירשו שני תחומי דעת שונים: לימודי אסיה ולימודי המזרח התיכון. המחקר המזרחני עוסק במגוון רחב של נושאים כגון: היסטוריה, שפות, ספרות, אמנות, חיי יומיום, מנהגים, פוליטיקה, דתות, פילוסופיה, מדעים, משפט ועוד. העוסק בנושא מכוּ‏נה "מזרחן".
מתוך: המחתרת הציונית בעיראק
מזרחנות
מדעי המזרח או לימודי המזרח היא תחום דעת אקדמי העוסק בחקר רב־תחומי של אזור מסוים. בעבר המונח מזרחנות התייחס לכל הארצות שממזרח לאירופה, ובייחוד המזרח התיכון והמזרח הרחוק, אך כיום ברוב הפקולטות כבר לא משתמשים במונח זה ואת מקומו ירשו שני תחומי דעת שונים: לימודי אסיה ולימודי המזרח התיכון. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותו של סבי ראודור מנור
מזרע
מזרע הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, בין עפולה לנצרת, הנמצא בתחום השיפוט של מועצה האזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ השתייך לקיבוץ הארצי, אשר התאחד עם התק"ם לתנועה הקיבוצית... הקיבוץ הוקם על תל שנקרא "רובע-אל-נצרא" במהלך חג החנוכה בשנת 1923 על ידי עולים מן העלייה השלישית. שנה אחר כך הצטרפה אל המייסדים קבוצת עולים אשר התגבשה בחיפה, ובמהלך שנות השלושים הצטרפו לקיבוץ חברי השומר הצעיר מגליציה, שעברו הכשרה בגבעת מיכאל.
מתוך: ילדותה של רחל בקיבוץ מזרע
מזרע
מִזְרָע הוא קיבוץ בעמק יזרעאל, בין עפולה לנצרת, הנמצא בתחום השיפוט של מועצה האזורית עמק יזרעאל. הקיבוץ השתייך לקיבוץ הארצי, אשר התאחד עם התק"ם לתנועה הקיבוצית. ויקיפדיה
מתוך: הכל התחיל ממלון
מח העצם
מֵחַ עצם (ידוע גם כמֹחַ עצם או לְשַׁד העצמות[1]) הוא הרקמה הממוקמת בחלק הספוגי של העצם, ובה נוצרים תאי מערכת הדם: תאי דם אדומים, תאי דם לבנים וטסיות דם.
מתוך: המתנה הגדולה שקיבלתי בחיי
מח"ל
מח"ל (ראשי תיבות: מתנדבי חוץ לארץ) הוא הכינוי הרשמי שניתן ליותר מ-3,000 מתנדבים מארצות המערב ברובם, כמעט כולם יהודים, שהגיעו לארץ ישראל בתקופת מלחמת העצמאות על מנת לעזור לארגון ההגנה ולאחר מכן לצה"ל המתגבש במאבק להקמת מדינת ישראל. ויקיפדיה
מתוך: חייל במלחמת ששת הימים ויום הכיפורים
מח"ש
המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) היא מחלקה בפרקליטות המדינה של מדינת ישראל, שתפקידה לחקור האשמות בדבר ביצוען של עבירות פליליות על ידי אנשי משטרת ישראל. ראש מח"ש הנוכחי הוא אורי כרמל.
מתוך: העלייה של סבא אלי רופא