מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מושב תעוז
תעוז הוא מושב של ארגון המושבים של הפועל המזרחי. נמצא צפונית לבית שמש, בצד כביש הגבורה, השייך למועצה האזורית מטה יהודה. היישוב הוקם בשנת 1950 על ידי עולים מתימן.
מתוך: הנסיעה ברכבת מקוצ'ין
מושב תפרח
מושב תפרח הוקם בשנת 1949 על ידי יהודים חרדים מרביתם יוצאי הונגריה. בשנת 1954 הצטרפה למייסדים קבוצת עולים יוצאי מרוקו, אף הם בעלי הכרה דתית, המקיימים אורח חיים דתי. אתר מועצת מרחבים.
מתוך: עלייתה של סבתי ממרוקו
מושב תקומה
תקומה, המושב הדתי הראשון בנגב, יושב במבואות הנגב המערבי, בתחום המועצה האזורית שדות נגב. הוקם במסגרת מבצע י"א הנקודות שעלו להתיישבות במוצאי יום כיפור תש"ז (1946), על ידי גרעין של ילידי הארץ. שמו של היישוב נבחר על ידי מקימיו על מנת לסמל את תקומת עם ישראל במולדתו. (מתוך האתר, "מושב תקומה, זה הבית שלי")
מתוך: ילדות במושב תקומה
מושב תרום
תָּרוּם הוא מושב עובדים של ארגון המושבים של הפועל המזרחי, הממוקם צפונית לבית שמש ושייך למועצה האזורית מטה יהודה.
מתוך: ילדות במושב תרום
מושבה
מושבה הייתה צורת התיישבות כפרית ציונית בארץ ישראל, שהתבססה על בעלות פרטית על הקרקע, הבית והמשק. השימוש במונח "מושבה" לאפיון צורת התיישבות ישראלית זו מקורו, בין השאר, בתחום המושב היהודי ובמושבות היהודיות החקלאיות בדרום האימפריה הרוסית במאה ה-19. ויקיפדיה
מתוך: עלייתה של סבתא אליס לארץ ישראל
מושבה
צורת התיישבות כפרית בישראל, המתבססת על בעלות פרטית על הקרקע, הבית והמשק.
מתוך: מבטי על כפר הס
מושבה
מושבה הייתה צורת התיישבות כפרית ציונית בארץ ישראל, שהתבססה על בעלות פרטית על הקרקע, הבית והמשק.
מתוך: כפר תבור – בית ומשפחה
מושבה
מושבה היא צורת התיישבות כפרית בישראל, המתבססת על בעלות פרטית על הקרקע, הבית והמשק.
מתוך: מסע בחיי כאחות
מושבה
כך קראו לכל המקומות הראשונים שהוקמו בארץ לפני קום המדינה ושלא היו לא קיבוץ ולא מושב.לדוגמא: חדרה, זיכרון יעקב, פתח תקווה ורעננה. במשך שנים רבות גם אחרי שחדרה גדלה והפכה לעיר, המשיכו וותיקיה להגיד "אני הולכת למושבה" (כשהם מתכוונים שהם יוצאים למרכז העיר).
מתוך: להיות שונה – להיות רבה
מושבוץ
מושבוצ היא צורת ההתיישבות הראשונית של היישובים בסיני ובגולן. המילה מורכבת משילוב של המילים מושב וקיבוץ.(ויקיפדיה)
מתוך: הקמת מושב חדש בסיני – נביעות
מושבוץ
מושבוץ - צורת חיים קיבוצית, שמתוכננת להיות, בבוא השעה, מושב עובדים,
מתוך: מושב פארן
מושבות הברון הירש בארגנטינה
מושבות הברון הירש בארגנטינה הן מושבות חקלאיות של יהודים שהוקמו בארגנטינה בסוף המאה ה-19. המושבות הוקמו בתמיכת הברון מוריס הירש וארגון יק"א ויושבו בעיקר על ידי יהודים ממזרח אירופה. הברון הירש ראה בהתיישבות היהודית בארגנטינה פתרון לאנטישמיות שחוו יהודי מזרח אירופה. המתיישבים היהודים, אשר כונו "הגאוצ'וס היהודים" ("gauchos judíos" בספרדית), הקימו מספר מושבות ולצד אורח החיים החקלאי ניהלו חיים יהודיים והקימו בתי כנסת, בתי ספר, ספריות ומוסדות תרבות. (ויקיפדיה)
מתוך: מקורדובה לחיפה – לאונרדו מוניצ'ור