מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מושב קדרון
קִדְרוֹן הוא מושב באזור השפלה, הממוקם צפונית ומזרחית לגדרה, לאורך גדתו הדרומית של נחל שורק. המושב משתייך לתנועת המושבים ומשויך מוניציפלית למועצה האזורית ברנר. מקור השם קדרון מגיע מהיישוב הקדום "קדרון" המוזכר בספר חשמונאים א', המזוהה עם היישוב המקראי "גדרה" (תל קטרה של היום). כינויים נוספים למקום בעבר היו "בית אור" ו"ארגון בית אור". (ויקיפדיה)
מתוך: מסיבת פורים בצבא של סבתא רחל
מושב רמות
רמות הוא מושב של תנועת המושבים הנמצא כשני קילומטרים מחופה הצפון מזרחי של הכנרת במערבה של רמת הגולן וקרוי על שם מיקומו על שתי רמות. (ויקיפדיה)
מתוך: האהבה ליפי הטבע של סבתא נורית צור
מושב שדה אילן
שְׂדֵה אִילָן הוא מושב דתי בגליל התחתון בין מחלף גולני לכפר תבור בסמוך לאילניה, השייך למועצה אזורית הגליל התחתון. רוב המשפחות במושב מתפרנסות ממשקים חקלאיים שבבעלותם כגון לולים, רפתות, דירים מטעים ועוד. חלקם מתפרנסים מצימרים, קייטרינג ובעלי מקצועות חופשיים בכל רחבי הארץ.
מתוך: סבתא דליה כהן – המושבניקית משדה אילן
מושב שיבולים
בחודש פברואר שנת 1952 עלה על הקרקע מושב שיבולים, הגברים עבדו בחברת 'סולל ובונה' וכך בנו את בתי המושב והנשים עבדו בשדות החקלאיים. המצב הביטחוני היה קשה והמסתננים שעברו בשרכים מחברון לעזה היו רבים.
מתוך: משפחת ברק
מושב שיתופי
מושב שיתופי הוא צורת התיישבות המהווה מעין דרך ביניים בין קיבוץ לבין מושב עובדים. בדומה לקיבוץ, אדמות המושב השיתופי, הכלים החקלאיים, הבתים והתוצרת החקלאית הם רכוש אגודה משותפת לכלל חברי המושב השיתופי.(ויקיפדיה)
מתוך: הקמת רקפת כמושב שיתופי
מושב שיתופי
מושב שיתופי הוא צורת התיישבות המהווה מעין דרך ביניים בין קיבוץ לבין מושב עובדים. בדומה לקיבוץ, אדמות המושב השיתופי, הכלים החקלאיים, הבתים והתוצרת החקלאית הם רכוש אגודה משותפת לכלל חברי המושב השיתופי. כמו כן העבודה מתבצעת על פי סידור מרכזי ולכל משפחה ניתן "תקציב" לקיום ביתה על פי גודלה וצרכיה. אולם בניגוד לקיבוץ, ובדומה למושב העובדים אין במושב השיתופי חדר אוכל משותף ולינה משותפת, לכל משפחה חלקת אדמה פרטית עליה בנוי בית המגורים, וחשבון בנק פרטי, בו היא מנהלת את ענייניה כרצונה.
מתוך: חגיגת בר מצווה במושב השיתופי
מושב שיתופי
מושב שיתופי הוא צורת התיישבות המהווה מעין דרך ביניים בין קיבוץ לבין מושב עובדים. בדומה לקיבוץ, אדמות המושב השיתופי, הכלים החקלאיים, הבתים והתוצרת החקלאית הם רכוש אגודה משותפת לכלל חברי המושב השיתופי. כמו כן העבודה מתבצעת על פי סידור מרכזי ולכל משפחה ניתן "תקציב" לקיום ביתה על פי גודלה וצרכיה. אולם בניגוד לקיבוץ, ובדומה למושב העובדים אין במושב השיתופי חדר אוכל משותף ולינה משותפת, לכל משפחה חלקת אדמה פרטית עליה בנוי בית המגורים, וחשבון בנק פרטי, בו היא מנהלת את ענייניה כרצונה.
מתוך: סבתא שלומית והאהבה למלאכת היד
מושב שיתופי
מושב שיתופי הוא צורת התיישבות המהווה מעין דרך ביניים בין קיבוץ לבין מושב עובדים. בדומה לקיבוץ, אדמות המושב השיתופי, הכלים החקלאיים, הבתים והתוצרת החקלאית הם רכוש אגודה משותפת לכלל חברי המושב השיתופי. כמו כן העבודה מתבצעת על פי סידור מרכזי ולכל משפחה ניתן "תקציב" לקיום ביתה על פי גודלה וצרכיה. אולם בניגוד לקיבוץ, ובדומה למושב העובדים אין במושב השיתופי חדר אוכל משותף ולינה משותפת, לכל משפחה חלקת אדמה פרטית עליה בנוי בית המגורים, וחשבון בנק פרטי, בו היא מנהלת את ענייניה כרצונה. (ויקיפדיה)
מתוך: ליל הסדר של שנת 1954
מושב שיתופי
מושב שיתופי הוא צורת התיישבות המהווה מעין דרך ביניים בין קיבוץ למושב עובדים. בדומה לקיבוץ, אדמות המושב השיתופי, הכלים החקלאים, הבתים והתוצרת החקלאית הם רכוש אגודה משותפת לכלל חברי המושב השיתופי.כמו כן העבודה מתבצעת על פי סידור מרכזי ולכל משפחה ניתן "תקציב" לקיום ביתה לפי גודלה וצרכיה .אולם בניגוד לקיבוץ, ובדומה למושב עובדים אין במושב השיתופי חדר אוכל משותף ולינה משותפת לכל משפחה חלקת אדמה פרטית עליה בנוי בית המגורים,וחשבון בנק פרטי בו היא מנהלת את עיניינה כרצונה .
מתוך: הפרחת השממה חזון ומציאות
מושב שפיר
מושב עובדים ציוני דתי באזור השפלה בקרבת קריית מלאכי השייך למועצה אזורית שפיר. היישוב הוקם על אדמות הכפר הערבי אלסואפיר אלשרקיה שחרב במלחמת העצמאות[2]. נקרא על שם היישוב המקראי שפיר המוזכר בתנ"ך: "עברי לכם יושבת שפיר" (ספר מיכה, פרק א', פסוק י"א) (ויקיפדיה)
מתוך: החיים של סבתא רחל במושב שפיר
מושב שרונה
שָׁרוֹנָה הוא מושב חקלאי במזרח הגליל התחתון, סמוך לבקעת יבנאל, על הדרך מכפר תבור לכנרת, בתחום המועצה האזורית הגליל התחתון. המושב קרוי על שם העיירה התלמודית "שרונה", הנזכרת כבר באונומסטיקון של אוסביוס (תחילת המאה ה-4 לספירה), ואשר שמה השתמר ב"ח'רבת סרונה" הסמוכה, בה נתגלו שרידי בית כנסת קדום ותבליטי מנורת שבעת הקנים (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יהשוע כספי מפתח המזל"טים
מושב שרשרת
שרשרת הוא מושב חקלאי דתי בנגב הצפוני מערבי, השוכן מדרום לנתיבות, ומשתייך לארגון יישובי הפועל המזרחי. המושב שוכן בגוש התיישבות הכולל גם את מלילות, מעגלים, גבעולים ושיבולים, ומשתייך למועצה האזורית שדות נגב.
מתוך: מג'רבה למושב שרשרת
מושב תאשור
תְּאַשּׁוּר הוא מושב בנגב הצפוני-מערבי, מדרום מזרח לנתיבות, ומצפון מזרח לאופקים, השייך לשלושת מושבי "יחדיו" אשר הוקמו בסמיכות זה לזה, כחלק ממועצה אזורית בני שמעון על ידי תנועת המושבים. שם המושב מן התנ"ך (ויקיפדיה)
מתוך: סבא דרור – גולני קורא לך…..
מושב תירוש
מושב תירוש - הוא מושב של "הפועל המזרחי" (בעל צביון דתי) בין קריית מלאכי לבית שמש בחבל עדולם השייך למועצה אזורית מטה יהודה. היישוב הוקם בשנת 1955 על ידי עולים מצפון אפריקה במטרה לאכלס את חבל עדולם. יישוב קם על אדמות הכפר הערבי עג'ור, שתושביו עזבוהו במהלך מלחמת העצמאות ולא הורשו לחזור אליו לאחריה. שמו של היישוב ניתן לו בגלל כרמי הענבים הרבים באזור.
מתוך: בנימינה – המקום שלנו בארץ מאז ומתמיד
מושב תלמי מנשה
תלמי מנשה הוא מושב אשר נוסד בשנת 1953, ה'תשי"ג על ידי תנועת הציונים הכלליים. לאחר שנה צורף רשמית לבאר יעקב, אך המשיך מעשית להתקיים כמושב חקלאי. שטחו של המושב הוא כ-1,800 דונם והוא מורכב מ-62 משקים חקלאיים ו-5 משקי עזר. המושב גובל עם באר יעקב ממערב, מחנה צריפין מצפון, כביש 44 ממזרח ורמלה מדרום.
מתוך: המעבר מהעיר לכפר