מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מושב בורגתא
מושב שלא ידענו על קיומה, והוריו של משה הם ממקימי המושב. "בּוּרְגְּתָא הוא מושב עובדים בשרון, על כביש נתניה - טולכרם (כביש 57). קרוי על שמו של היישוב בורגתה ששכן במקום בתקופת התלמוד". (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור עלייתו של משה אלברט אמון מטורקיה
מושב בטחה
בִּטְחָה הוא  מושב בצפון הנגב, ליד אופקים, במועצה אזורית מרחבים. המושב הוקם בשנת 1950 כמעברה בשם "הק"מ ה-107", בשל המרחק מירושלים.  המושב הוקם על הריסות המעברה על ידי עולים מתימן.   
מתוך: ההתיישבות בנגב
מושב בטחה
בִּטְחָה הוא מושב דתי בצפון הנגב, ליד אופקים, במועצה אזורית מרחבים. המושב הוקם בשנת 1950 כמעברה בשם "הק"מ ה-107", בשל המרחק מירושלים. המושב הוקם על הריסות המעברה על ידי עולים מתימן. התושבים הגיעו למושב ממחוז שרעב בתימן. משם הגיעו למחנה עין שמר.
מתוך: ילדות במושב בטחה
מושב בית זית
בֵּית זַיִת הוא מושב בהרי יהודה, כ-7 ק"מ מערבית לירושלים, וכ-1 ק"מ דרומית למוצא. שייך למועצה אזורית מטה יהודה. מקור שמו בעץ הזית שבו נתברכה ארץ ישראל. במושב החקלאי, גידלו עופות, שזיפים, אפרסקים וענבים. בהתחלה היו 100 משפחות, 50 מיגוסלביה ו 50 משפחות ממצרים. החיים היו קשים אבל האווירה הייתה טובה.
מתוך: עליתי ממצרים להגשים את חלום הציונות
מושב בית יוסף
בית יוסף הוא מושב עובדים בעמק בית שאן כ-8 ק"מ מצפון-מזרח לבית שאן. המושב הוקם בשנת 1937 כישוב חומה ומגדל.בשנת 1951 והלך הגיעו למושב עולים מכורדיסטן רומניה ועיראק.הוא הוקם על אדמת קק"ל ובסיוע "קרן היסוד".
מתוך: סבא צבי ארצי – הטובים לטייס בחיל האוויר
מושב בית עזרא
בֵּית עֶזְרָא הוא מושב הנמצא במישור החוף הדרומי, בין אשדוד לאשקלון, ומשתייך לתנועת המושבים. הוא נקרא ע"ש עזרא הסופר עזרא בן שְׂרָיָה,
מתוך: חיי ילדות במושב בית עזרא
מושב בלפוריה
המושב הוקם בשנת 1922 על ידי חברת "קהילת ציון" האמריקאית, שרכשה את האדמה וייעדה אותה לכ-100 חיילים משוחררים, אנגלים ואמריקנים מהגדודים 38 ו-39 של הגדודים העבריים. במחצית השנייה של 1919 המייסדים פנו אל ארתור ג'יימס בלפור וקיבלו את רשותו לקרוא ליישוב על שמו.(ויקיפדיה)
מתוך: שיעורים ושורשי הזמן
מושב בלפוריה
בלפוריה הוא מושב בעמק יזרעאל, 3 ק"מ צפונית לעפולה, בתחום השיפוט של המועצה האזורית עמק יזרעאל. הוא קרוי על שמו של שר החוץ הבריטי ארתור ג'יימס בלפור, החתום על הצהרת בלפור‏, ונוסד ב-2 בנובמבר 1922, במלאת 5 שנים למתן ההצהרה.
מתוך: מה שלא הורג מחשל
מושב בן עמי
בֶּן עַמִּי הוא מושב בצפון ישראל ליד נהריה השייך לתנועת המושבים ונמצא בתחום מועצה אזורית מטה אשר. היישוב הוקם בשנת 1949 ושמו ניתן לו לזכרו של בן עמי פכטר שהיה מג"ד בחטיבת כרמלי במלחמת העצמאות ושנפל בקרב של שיירת יחיעם. היישוב הוקם על אדמות הכפרים הערביים "א-תל", "אום אל פרג'" ו"א-נהר" על ידי קבוצת חיילים משוחררים.
מתוך: ממושב בן עמי לנהריה ולקצרין
מושב בניה
בְּנָיָה הוא מושב במועצה אזורית ברנר. נוסד ב-1949 על ידי עולים מפולין, גרמניה, צ'כוסלובקיה, רומניה והונגריה. תחילה נקרא המושב "יבנה הדרומית", שכן המושב ממוקם דרומית לעיר יבנה. במשך הזמן, שונה שמו של המושב ל"בניה", שהוא למעשה שיכול אותיות של שם העיר "יבנה". המושב ממוקם בשפלת החוף ליד אשדוד, יבנה, המושבה גדרה ויישובי המועצה האזורית גדרות בצמוד לכביש 42 וצומת בני דרום. ויקיפדיה
מתוך: ילדותה של מלכה חן במושב
מושב ברקת
בָּרֶקֶת הוא מושב בגבול השפלה ולרגלי הרי יהודה, 5 ק"מ צפונית-מזרחית לנמל התעופה בן-גוריון. שטח המושב הוא כ-2,500 דונם, ומזרחית אליו, ליד ח'רבת אל-בירה, ישנה מערת עתיקות.
מתוך: מחבאן לברקת
מושב גאליה
גְּאַלְיָה הוא מושב במישור החוף התיכון, בין הערים יבנה לרחובות. גאליה משתייך לתנועת המושבים ושטחו כ-2,000 דונם. המושב משתייך למועצה האזורית גן רווה ופעיל בתנועת הצופים. ויקיפדיה
מתוך: לימוד וסקרנות הם מותר האדם – עדינה רגב
מושב גורן
גורן (גֹּרֶן) הוא מושב באזור הגליל המערבי ליד העיר מעלות תרשיחא השייך למועצה אזורית מעלה יוסף. היישוב הוקם בשנת 1950 על ידי עולים מתימן שנשארו במקום כשנה, לאחר כשנה עברו חלק מהם לנתניה וחלק אחר לאזור ובודדים התפזרו למקומות שונים אחרים ובמקומם הגיעו לכפר עולים יוצאי צפון אפריקה. הכפר הפך למושב והיום הוא מושב מצליח. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים בצל המלחמות בישראל – דניאלה ביטון
מושב גורן
גורן הוא מושב באזור הגליל המערבי ליד העיר מעלות תרשיחא השייך למועצה אזורית מעלה יוסף. היישוב שהתחיל ככפר עבודה הוקם בשנת 1950 על ידי עולים מתימן שנשארו במקום כשנה. בהמשך הגיעו לכפר עולים יוצאי צפון אפריקה. הכפר הפך למושב והיום הוא מושב מצליח.
מתוך: הארץ האירה לי פנים
מושב גורן
גורן הוא מושב באזור הגליל המערבי ליד העיר מעלות תרשיחא השייך למועצה אזורית מעלה יוסף. היישוב שהתחיל ככפר עבודה הוקם בשנת 1950 על ידי עולים מתימן שנשארו במקום כשנה. לאחר כשנה עברו חלק מהם לנתניה וחלק אחר לאזור ובודדים התפזרו למקומות שונים אחרים ובמקומם הגיעו לכפר עולים יוצאי צפון אפריקה. הכפר הפך למושב והיום הוא מושב מצליח.
מתוך: המסע לארץ ישראל
מושב גורן
גורן (גֹּרֶן) הוא מושב באזור הגליל המערבי ליד העיר מעלות תרשיחא השייך למועצה אזורית מעלה יוסף. היישוב שהתחיל ככפר עבודה הוקם בשנת 1950 על ידי עולים מתימן שנשארו במקום כשנה. לאחר כשנה עברו חלק מהם לנתניה וחלק אחר לאזור ובודדים התפזרו למקומות שונים אחרים ובמקומם הגיעו לכפר עולים יוצאי צפון אפריקה. הכפר הפך למושב והיום הוא מושב מצליח.
מתוך: סבא יוסף כהן ממקימי מושב גורן
מושב גילת
המושב ממוקם בצפון הנגב ליד העיר אופקים ושייך למועצה האזורית מרחבים. מושב העולים השני אשר הוקם בנגב עלה על הקרקע ב-י"ג בכסלו ה'תש"י (1949) על ידי עולים מתוניסיה. עם השנים התווספו תושבים ממרוקו, לוב ותימן. (ויקיפדיה)
מתוך: מטוניסיה למושב גילת
מושב גינתון
מושב גינתון נמצא במרכז ליד כפר בן שמן והוא מושב מאוד איכותי ויקר ואנשים גרים שם בבתים יפים ומרווחים.
מתוך: סיפורי משפחת נבו
מושב גמזו
גִּמְזוֹ הוא מושב דתי, הממוקם ליד יער בן שמן, בין מודיעין לבין לוד ובסמיכות לשוהם. המושב ממוקם ממזרח למחלף דניאל ולכפר דניאל ומדרום למחלף בן שמן, ושייך למועצה האזורית חבל מודיעין. במושב מתגוררות כיום קרוב ל-250 משפחות. (ויקיפדיה)
מתוך: שנתיים של געגוע