מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מונטיפיורי
סר משה חיים מונטיפיורי‏ 24 באוקטובר 1784, ליוורנו, איטליה 28 ביולי 1885, רמסגייט, קנט, אנגליה) היה נדבן ושתדלן יהודי מאנגליה, שהקדיש את חייו לסיוע ליהודים בארצות שונות. ידוע גם בתואר "השר משה מונטיפיורי" שר במשמעותו העברית המקורית, כתואר כבוד לאיש ציבור נכבד ורם מעלה, וכן כתרגום לתואר האצולה שהוענק לו על ידי המלכה ויקטוריה בשנת 1846.
מתוך: קבוץ גלויות במשפחתה של סבתא
מונטסורי
שיטת מונטסורי (באיטלקית: Metodo Montessori) היא גישה חינוכית לילדים המבוססת על מחקריה וניסיונה של הרופאה והמחנכת האיטלקית מריה מונטסורי (1870-1952). השיטה גובשה על בסיס תצפיות שערכה על ילדים שלהם ניתנה סביבת למידה חופשית, דבר שהוביל בשנת 1907 למסקנתה כי גילתה את "טבעו האמיתי של הילד". מונטסורי יצרה על יסוד תצפיותיה סביבת למידה הבנויה מחומרים שנועדו לפעילויות למידה עצמאיות. השיטה נועדה לאפשר לילדים להביא לידי ביטוי את אופן קיומם הטבעי, לשמור ולתמוך באופן קיום זה. ויקיפדיה
מתוך: שיטות לימוד אחרות – מונטסורי ודלתון
מונטריאול
מונטריאול היא העיר שנייה בגודלה בקנדה המונה כ2 מיליון תושבים. בנוסף העיר דוברת הצרפתית השנייה בגודלה בעולם. העיר שוכנת על אי במפגש הנהרות סנט לורנס ואוטווה. 74 איים נוספים נמצאים בתחום השיפוט של העיר. העיר בנויה סביב להר שעל שמו היא נקראת: Mont Royal. (ויקיפדיה)
מתוך: תחנות בחייה של סבתא לאה יערי
מונפלייה
מונפלייה, היא עיר בדרום צרפת, עיר הבירה של מחוז ארו. זהו אזור בצרפת שסבתא שהתה בו 6 חודשים.
מתוך: העלייה לארץ ישראל מטוניס
מונקא-טאובר
מחנה העבודה "מונקא-טאובר" במלחמת העולם השנייה- אליו גויסו המוני יהודים,ששירתו בפלוגות העבודה שהיו מיועדות ליהודים. בפלוגות האלה הסתובבו היהודים בבגדיהם, הבגדים שהביאו מהבית. על זרועם ענדו סרט צהוב ובהמשך סומן כוכב צהוב גדול על גב המעיל שלבשו ואבוי היה למי שסימן הזהות היהודי שלו נמחק מבגדיו. ההתעללות בחיילים הייתה גדולה והם עשו עבור הצבא את כל העבודות השחורות – ניקוי כבישים, תיקון מסילות רכבת, חיפוש מוקשים ונטרולם ועוד.
מתוך: קטנה בין גדולים
מונקץ’
כיום עיר הבירה של נפת מוקצ’בו במחוז זקרפטיה שבאוקראינה. אוכלוסיית העיר, שמונה כ-86,000 נפש מורכבת מרוסים, אוקראינים והונגרים. העיר הייתה בתחום ברית המועצות לפני פירוקה. בשנות ה-20 של המאה העשרים חיו בעיר מעל 10,000 יהודים שהיוו מחצית מתושביה. רובם ניספו בשואה.
מתוך: ציונות ואהבת הארץ – סיפורו של אלכס
מוסב
פינת האוכל באתיופיה מוקמה לרוב במרכז הבית. משפחות ממעמד חברתי-כלכלי מבוסס, הירשו לעצמן להוסיף יחידת אירוח נפרדת, הנקראת אַדֵרַש. חדר האירוח היה בדרך כלל רחב-ידיים, במרכזו המוסֶב (שולחן קש עגול ונמוך, שעליו הונחה קערת האינג'רה) וסביבו הסועדים, ישובים על דרגשים עשויים עץ או בוץ (מֵדֵב). ראש המשפחה הסב עם אורחיו, ונשות הבית הגישו את האוכל.
מתוך: אורגת הכלים באתיופיה
מוסד
המוסד היה בית ספר ופנימייה בו למדו הנערים מכמה קיבוצים של השומר הצעיר מאותו איזור
מתוך: ילדות בקיבוץ משותף
מוסד
בית הספר התיכון מכיתה ו-י"ב של קיבוצי השומר הצעיר.
מתוך: בת קיבוץ
מוסד
המוסד, הוא ארגון במערכת הביטחון הישראלית ואחד מחמשת הגופים החברים בקהילת המודיעין הישראלית. המוסד הוא ארגון הביון של ישראל, הממונה על איסוף מידע מסוג מודיעין אנושי ומשימות הפקת מודיעין חשאיות מחוץ לגבולות המדינה, דיפלומטיה חשאית, תפקידים מיוחדים וסיכול יעדים אזרחיים וצבאיים של האויב
מתוך: בשבי בברלין
מוסד
ארגון סודי שהיה אחראי על כל מיני פעולות הקשורות להקמת המדינה
מתוך: החלום ושיברו
מוסד
המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, הידוע יותר בשמו המקוצר: המוסד, הוא ארגון במערכת הביטחון הישראלית ואחד מהגופים החברים בקהילת המודיעין הישראלית. המוסד הוא ארגון הביון של ישראל, הממונה על איסוף מידע מסוג מודיעין אנושי ומשימות הפקת מודיעין חשאיות מחוץ לגבולות המדינה, דיפלומטיה חשאית, תפקידים מיוחדים וסיכול יעדים אזרחיים וצבאיים של האויב
מתוך: הקשר הנפשי שלי עם נכדי יפתח
מוסד
"מוסד חינוכי"- השם שניתן לבתי הספר התיכונים של קיבוצי הקיבוץ הארצי, שכלל בית ספר ופנימייה
מתוך: הכל בגלל מסמר קטן