מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מוזיאון ישראל
מוזיאון ישראל הוא המוזיאון הגדול והחשוב בישראל. המוזיאון שוכן בגבעת רם בירושלים, בסמוך אל מוזיאון ארצות המקרא ואל הקריה הלאומית לארכאולוגיה של ארץ ישראל והוא אחד המוזיאונים הגדולים ביותר בעולם. המוזיאון מכיל מעל ל-500,000 חפצי אמנות, המייצגים את שלל תרבויות העולם, מראשיתו, עד להווה; מצויים בו אוספים בתחומי הארכאולוגיה, האתנוגרפיה, היודאיקה, האמנות הישראלית ואמנות העולם ותערוכות מתחלפות.
מתוך: מהפרטיזנים, לתנועת הנוער, לחינוך לאומנות
מוזיאון לתולדות מנחמיה
בית הרופא במנחמיה , במושבה מנחמיה, , בבניין ששימש בעבר כבית מרקחת ומאוחר יותר הוסב למרפאה. נפתח בשנת 1988 ומטרתו להנציח את הרפואה בגליל בראשית ההתיישבות. אגף נוסף מצוי במוזיאון, לתולדות מנחמיה המושבה. המוזיאון מדגיש את קשרי העבר למפעל החשמל בנהרים ומדריך סיורים מאורגנים ב"אי" בנהרים.
מתוך: משפחה חלוצית
מוזיקה אנדלוסית
מוזיקה אנדלוסית קלאסית (בערבית: طرب أندَلُسي; בספרדית: música andalusí) היא סגנון מוזיקלי שנפוץ בימינו בעיקר בארצות המגרב ובקרב יהודים ספרדים, ומקורו באל-אנדלוס שבספרד המוסלמית של ימי הביניים. (ויקיפדיה)
מתוך: זיכרונות ממרוקו – רחל אלבז
מוזיקה אנדלוסית
סגנון מוזיקלי שנפוץ בימינו בעיקר בארצות המגרב ובקרב יהודים ספרדים, ומקורו באל-אנדלוס שבספרד המוסלמית של ימי הביניים.
מתוך: מפאס לצרפת – סבא מוראיס
מוזיקה אתיופית
המוזיקה האתיופית מגוונת ועשירה ביותר, נטועה ושואבת מקורותיה מהקבוצות האתניות הרבות המאכלסות את אתיופיה ואשר לכל אחת מהן ייחוד מוזיקלי. חלק מן הסגנונות המוזיקליים האתיופיים המסורתיים הושפעו בצורה ניכרת מן המוזיקה העממית שנוצרה באזורים אחרים של חצי האי הסומאלי, בעיקר בסומליה. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו של אבא לארץ ישראל
מוזיקה קאמרית
מוזיקה קאמרית היא צורה של מוזיקה קלאסית הכתובה לקבוצה קטנה של כלים שיכלו, באופן מסורתי, לנגן בנוחיות בחדר אירוח בארמון. ביתר הרחבה, מושג זה כולל כל "מוזיקה אמנותית" המבוצעת על ידי מספר נגנים קטן, עם מבצע אחד לכל תפקיד. המילה "קאמרה" מקורה בלטינית ופירושה "חדר". (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יוחנן האס ניצל בזכות הזוג טבורסקי חסידי אומות העולם
מוזיקולוגיה
מוזיקולוגיה היא התחום האקדמי העוסק במוזיקה. זהו נושא מסיבי ומקיף אשר נוגע בפנים הרבות של המוזיקה כגון נגינה, הלחנה, היסטוריית המוזיקה וכיוצא בזאת.
מתוך: סיפור חייו של סבא עקיבא
מוזיקולוגיה
מוזיקולוגיה היא התחום האקדמי העוסק במוזיקה. זהו נושא מסיבי ומקיף אשר נוגע בפנים הרבות של המוזיקה כגון נגינה, הלחנה, היסטוריית המוזיקה וכיוצא בזאת. מוזיקולוגיה כוללת בתוכה למידה ספציפית של ז'אנרים, כמו מוזיקה אימפרסיוניסטית, היסטוריה של התוים, היסטוריית כלי הנגינה וכדומה. התחום האקדמי העוסק במוזיקה שאינה מערבית נקרא אתנומוזיקולוגיה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא ליליה קוריס
מוזיקת אומכולתום
אוּם כּוּלְתוּם הייתה זמרת ומוזיקאית מצרייה, אחת הזמרות הידועות והאהובות בעולם הערבי.
מתוך: אח איפה הם הימים ההם?
מוזיר (בלארוס)
מקום. מאזיר היא עיר במחוז הומל שבבלארוס, על גדת נהר פריפיאט, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה.
מתוך: סיפורה של סבתי רעיה פרידמן
מוזלמן
רזה, צנום, כחוש. זה היה כינוי נפוץ בקרב אסירי מחנות הריכוז היהודים בשואה לתיאור מצבו של אסיר הנמצא על־סף מוות מחמת רעב, תשישות גופנית ונפשית, והשלים עם גורלו. (ויקיפדיה)
מתוך: תחיית המתים
מוזלמן,
כינוי נפוץ בקרב אסירי מחנות הריכוז היהודים בשואה, לתיאור מצבו של אסיר הנמצא על סף מוות מחמת רעב, תשישות גופנית ונפשית, והשלים עם גורלו.
מתוך: הנשק הסודי של ראובן שריד
מוזסוויל
מוזסוויל (בספרדית: Mois?s Ville, מבוטא: "מויסס ויז'ה", ביידיש: מאזעסוויל), היא עיירה בארגנטינה. העיירה ממוקמת במחוז סן קריסטובל, בפרובינציה של סנטה-פה, מרחק 616 קילומטר מן הבירה בואנוס איירס. העיירה נוסדה בשנת 1889 על ידי קבוצת יהודים יוצאי מחוז פודוליה שבמזרח אירופה אשר הגיעו לנמל בואנוס אירס על גבי אניית הקיטור "וסר" ב-14 באוגוסט 1889. מוזסוויל הייתה המושבה היהודית הראשונה בארגנטינה, והקדימה קבוצות מתיישבים יהודיים אחרים מבסרביה שהקימו יישוב סמוך בשם מוניגוטס (Monigotes‏). 130 המשפחות המייסדות (815 בני אדם) היו הראשונים שזכו לשם "קולונוס" (Colonos) ועד היום נחשבים צאצאיהם למעין "אריסטוקרטיה מקומית" בקרב יהדות ארגנטינה ורישום אילן היוחסין מעסיק רבים וזכה אף באתר באינטרנט.
מתוך: "המצפן יציל את חייך"