מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מוֹסוּל
(בערבית: الموصل), עיר בצפון עיראק ובירת מחוז נינוה. העיר משתרעת על שני עברי נהר החידקל ובה חמישה גשרים המחברים בין שני עבריו. העיר נמצאת כ-396 קילומטרים צפון-מערבית לבגדאד. במשך שנים הייתה מוסול מרכז לייצור הבד מוסלין. מוצר אחר שהעיר הצטיינה בייצורו היה שיש. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבי נפתלי גלבוע
מוּמְבַּאִי
מוּמְבַּאִי (בהינדי: मुम्बई, שמה הרשמי עד לשינויו ב-1995 היה בּוֹמְבֶּיי), היא העיר הגדולה ביותר בהודו, המרכז המוניציפלי השני בהודו ואחת מחמש הערים הגדולות בעולם. מומבאי מהווה את בירתה הכלכלית של הודו, בהיותה מוקד של תעשייה, פעילות פיננסית ומסחר, ומקום משכנן של הנהלות של חברות ענק רבות. נוסף על כך, מומבאי היא מרכז של תעשיית הבידור ובפרט הקולנוע בהודו. העיר משמשת כבירת מדינת מאהאראשטרה. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע של סבתי רינה סולומון לישראל מהודו
מוביל בכיר
מוביל בכיר מוביל מבנה אחד או שניים של 8 מטוסי קרב.
מתוך: לא רק חלמתי
מוביל המים הארצי
מוביל המים הארצי הוא העורק הראשי של מפעל המים הארצי של מדינת ישראל.המוביל הארצי מתחיל מהכנרת ואורכו כ-130 ק"מ. תוכניות ראשונות הוכנו עוד לפני הקמת המדינה, אולם, הביצוע התאפשר רק לאחר 1948 והסתיים בשנת 1964
מתוך: משפחתי הגיעה לארץ מגלות ספרד – דור רביעי בארץ
מוביל המים הארצי
מוביל המים הארצי הוא העורק הראשי והמווסת של מפעל המים הארצי של מדינת ישראל בו משולבים רוב מפעלי משק המים בישראל והוא מאפשר ניצול יעיל של משאבי המים בישראל והעברתם מהצפון הגשום יחסית אל המרכז והדרום הדלים במים. (ויקיפדיה)
מתוך: כך גדלנו – משה סוברנו
מוביל טנקים
נהג על כלי תחבורה ייעודי להובלת טנקים וכלי רכב משוריינים ומשמש לעיתים גם להובלת ציוד מכני הנדסי או מסוקים. לרוב זהו כלי רכב צבאי, ושמו הוא בהתאם לייעודו העיקרי.
מתוך: תמיד אהבתי אופנועים וכלי רכב ישנים
מובלעת
שטח מוגדר של מדינה הנמצא בתוך שטחה של מדינה אחרת. במהלך מלחמת העצמאות, נותק הר הצופים מירושלים העברית והיה מובלעת יהודית בתוך שטח שנשלט על ידי האוייב הערבי
מתוך: פרידות
מובלעת
טריטוריה המוכלת כולה בתוך טריטוריה אחרת. ה"היבלעות" נחשבת ככזו ביחס לגבולות היבשתיים של הטריטוריה המכילה או ביחס למים הטריטוריאליים/הפנימיים שלה.
מתוך: השירות הצבאי שלי בכרם שלום
מובלעת הר הצופים
שני הצדדים קיימו את הסדרי הפירוז באופן חלקי. ישראל העלתה להר חיילים במדי שוטרים ,‏[8] הצליחה להבריח להר נשק כבד יותר מהמותר בהסכם, והצליחה לבצר חלק מהמתחם. מאידך הירדנים בנו מוצבים צבאיים בשטחים המפורזים ואף בשטחי ההפקר, השתלטו על הכפר עיסאוויה ועל שטחים נוספים שנכללו בשטח הישראלי. עם זאת, לא הופסקה תנועת השיירה הדו שבועית, למרות שעוכבה לעתים בידי הירדנים. נוסף לכך, הגבולות המדויקים של השטח הישראלי היו שנויים במחלוקת בין הצדדים, מכיוון שמפת הסכם המפקדים, שבה תוחמו שטחי השליטה ואשר אושררה בהסכם שביתת הנשק, אבד
מתוך: מאיזמיר לירושלים
מוג'ו הפטרן (Müçü-Həftaran Kəndi)
כפר מולדתו של סבי, הנמצא במחוז איסמאילי (Ismayilli) שבאזרביג'אן. השם בא מתוך כך שבעבר פרצו לכפר 7 פעמים.
מתוך: המדליות של סבא סבגיל מיכאלוב
מוגדור
שמה הארכאי (העתיק) של העיר אסווירה. היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר.
מתוך: הכדורגלן של שדרות
מוגדור
עיר נמל במרוקו
מתוך: חינוך
מוגדור
אסואירה (ערבית ???????‎, צרפתית Essaouira) או בשמה הפורטוגזי - מוגדור (פורטוגזית Mogador), היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים.
מתוך: החיים במרוקו בערים מוגדור, מרקש וקזבלנקה
מוגדור - אסואירה
אסואירה או בשמה הארכאי - מוגדור, היא עיר נמל במרוקו הממוקמת לחוף האוקיינוס האטלנטי בין קזבלנקה לאגאדיר. העיר שוכנת סביב מפרץ ברוחב של 2.5 ק"מ, שעל פתחו מגונן האי מוגדור. ליבה של העיר במדינה העתיקה השוכנת על חצי אי בפינתו הצפונית של המפרץ, ונמלה של העיר נשלח ממנו אל הים. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה הארוכה לארץ ישראל
מוגיילניצה
עיירה במחוז גרוייץ שבפרובינציית מזוביה בפולין, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה. בין מלחמות העולם נמנו בעיירה כ-2,700 יהודים, רוב תושביה, והתקיימה בה פעילות ציונית. ב-8 בספטמבר 1939 נכבשה העיירה בידי הגרמנים, ואלו החלו בביצוע מעשי התעללות והשפלה ביהודיה, תוך שריפת בית הכנסת העתיק בעיירה, והסבת בית המדרש המקומי לאורוות סוסים. כ-4,000 יהודי העיירה, ובהם כ-1,500 פליטים מלודז', רוכזו בגטו שהוקם בה. בסוף פברואר 1941 גורשו יהודי גטו מוגיילניצה לגטו ורשה. מספר יהודים מהגטו שניסו להסתתר בסביבת העיירה נתפסו, ונרצחו במקום. (ויקיפדיה)
מתוך: חייה וקורותיה של סבתא אתי נחמיאס