מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מדעי החיים
המושג מדעי החיים (Life Sciences) מתאר קבוצה של דיסציפלינות במדעי הטבע, העוסקות בחומר החי על פני כדור הארץ, בהתפתחות החיים, בהשלכות יצורים חיים על הסביבה וביחסי הגומלין בין יצורים חיים. המונח משמש בעיקר בהקשרים אקדמיים, כשמה של פקולטה להוראה ולמחקר; במרבית ההקשרים משמש המונח כמילה נרדפת לביולוגיה, אך בהקשרים אחרים מציין תחום רחב יותר, העשוי לכלול גם רפואה ומדעים נוספים.
מתוך: מסלול חייו של סבא דני
מדעי הרוח
מדעי הרוח הם תחום אקדמי הכולל בתוכו את תחומי הידע האנושי אשר עוסקים בחקר והתחקות אחר חוקיות הרוח בקיום.
מתוך: סיפורו של סבא צבי טייבלום
מדריך גדנ"ע
גדנ"ע הם ראשי תיבות של: גדודי נוער עברי. תפקידו של מדריך הגדנ"ע היה להכין בני נוער לקראת גיוסם לצה"ל באמצעות הדמיית הטירונות על מרכיביה השונים - חוויתים וערכיים כאחד. עיקר מקצועם של המדריכים היה פיקוד על צוות חניכים במהלך שבוע הגדנ"ע ומתוקף כך להעביר שיעורי נשק, מטווחים, שדאות, ניווטים, מסעות, מורשת קרב והכרת צה"ל. בנוסף עליהם היה להעביר תכנים חברתיים כמו ערכים, ציונות, חשיבות השירות ועוד.
מתוך: ילדות, נעורים, אמהות וסבתאות בקיבוץ
מדריכת תעסוקה
עבודה שבה המדריכים מסייעים לאנשים עם צרכים מיוחדים וקשישים ומכווינים אותם למציאת תעסוקה המתאימה להם.
מתוך: סיפורה של סבתי אורנה צמח
מדרכות
שם של משחק ילדות ששיחקנו בעברנו. משחקים בכדור ומתמסרים משני צידי המדרכות.
מתוך: זכרונות ילדותי
מדרש בית זלכה
מדרש בית-זלכה (מדרש אבו מנשי), היה בית מדרש מרכזי בבגדאד, המפורסם ביותר בארצות המזרח מאמצע המאה ה-19 עד אמצע המאה ה-20, ממנו יצאו רבני בגדאד הגדולים של הדורות האחרונים, ובו השתלמו רבנים מתפוצות המזרח
מתוך: מאור כשדים לכפר הס
מדרשה
המונח מִדְרָשָׁה משמש בישראל לתיאור מגוון רחב של מוסדות חינוך העוסקים, בדרך כלל, בחינוך בלתי פורמלי ומתמחים בתחום מסוים. מקור המילה במילה מִדְרָשׁ, שפרושה: עיון, לימוד ומחקר, ובמונח "בית מדרש". מקבילה דומה קיימת בערבית, המילה مَدْرَسَة (מֵדְרַסַה) שמשמעותה בית ספר. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא רחל ירקוני חולמת על שלום עולמי
מדרשיית נעם
"מדרשיית נעם (בקיצור גם המדרשייה או מנפ"ח - ראשי תיבות של מדרשיית נעם פרדס חנה) המכונה "אם הישיבות התיכוניות" היא ישיבה תיכונית שפעלה שנים רבות בפרדס חנה. מאז 2007 התאחדה עם חטיבת קריית יעקב הרצוג בכפר סבא. המדרשייה הוקמה באלול ה'תש"ה (1945) על ידי ישראל סדן (אז קוז'ניצקי) ומיכאל צור (אז ליברמן), שעמדו בראש תנועת הנוער "נוער מזרחי", והרב יהושע יגל (נקרא יוגל)". (ויקיפדיה)
מתוך: נער הייתי וגם זקנתי
מדרשיית נעם
מדרשה שהוקמה כתיכון דתי לאומי לנערים, רמת לימודים גבוהה ששילבה לימודי גמרא עם לימודי ליבה. בעבר היתה בפרדס חנה. שם סבא למד
מתוך: הצלה בואדי – נס גדול היה פה
מדרשת שדה בוקר
חברה לתועלת הציבור ממשלתית, המפעילה אשכול של מוסדות חינוך, תיירות ומחקר העוסקים בחינוך למנהיגות, הכרת הארץ ושמירת הסביבה. המוסדות עוסקים בהוראה בחינוך הפורמלי והבלתי פורמלי, בהדרכת טיולים וסיורים בנגב, במחקר בשדה ובכנסים וימי עיון בנושאים הקשורים לנגב, למדבר ולסביבה. (ויקיפדיה)
מתוך: חתונתם של סבי וסבתי
מדרשת שדה בוקר
מדרֶשֶת בן-גוריון, הנקראת גם מדרשת שדה בוקר, היא יישוב קהילתי בקרבת קיבוץ שדה בוקר שברמת הנגב, בין באר שבע למצפה רמון, ובו מוסדות חינוך ומחקר.ראשיתה של מדרשת בן-גוריון בתוכנית של דוד בן-גוריון להקים אוניברסיטה במדבר
מתוך: ילדותי בפולין ובגרותי בישראל