מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מרקש
עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה (בעיקר בעיר העתיקה), מוגדרת משנת 1985 על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. תיירים רבים פוקדים אותה מדי שנה והיא זכתה לכינוי "פריז של מרוקו" הודות לפניני האדריכלות הרבות בה. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו ממרוקו של יעקב פרץ
מרקש
מרקש נמצאת בדרום מערב מרוקו יש בה שני חלקים, העיר החדשה והעיר העתיקה, מרקש היא עיר תירותית ונחשבת ל 'פריז של מרוקו'.
מתוך: התופרת הצעירה ממרקש
מרקש
עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים שרובם ממוצא ברברי. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". העיר, המכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה. ויקיפדיה
מתוך: העלייה ממרוקו ארצה
מרקש
מרקש היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2010) שרובם ממוצא ברברי. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים".
מתוך: עליתי לארץ באונייה איטלקית שקוראים לה פאצ'ה
מרקש
(בערבית: مراكش) עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2014) שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו והקליטה בארץ ישראל
מרקש
מרקש (בערבית: ?????, תעתיק מדוייק: מראכש, נהגה: מוראכוש; בברברית: ??????, מְר'ר'אכְש; בצרפתית: Marrakech) היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2010) שרובם ממוצא ברברי. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". העיר, המכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה (בעיקר בעיר העתיקה), מוגדרת משנת 1985 על ידי אונסק"ו [2] כאתר מורשת עולמית. תיירים רבים פוקדים אותה מדי שנה והיא זכתה לכינוי "פריז של מרוקו" הודות לפניני האדריכלות הרבות בה.
מתוך: העלייה ששינתה את החיים
מרקש
עיר מדברית בדרום־מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים, שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". העיר, המכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה (בעיקר בעיר העתיקה), מוגדרת משנת 1985 על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית.[1] תיירים רבים פוקדים אותה מדי שנה והיא זכתה לכינוי "פריז של מרוקו" הודות לפניני האדריכלות.
מתוך: נקודת האור בחיי
מרקש
היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2014) שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". (ויקיפדיה)
מתוך: נאוה כהן מספרת על חייה
מרקש
מרקש היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2010) שרובם ממוצא ברברי. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". ויקיפדיה
מתוך: ילדותה של סבתא מימי במרוקו
מרש החתונה
מארש החתונה הוא כינוי לקטע מוזיקלי אשר נהוג להשמיע באירועי חתונה, בשלב שבו נכנסים בני הזוג העומדים להינשא אל האולם לתשואות המוזמנים הממתינים להם, וצועדים ביחד או כאשר הם מלווים בשושבינים אל טקס הקידושין. מארש החתונה נבחר בדרך כלל על ידי בני הזוג בהתאם למסר מסוים אשר אותו הם רוצים להעביר למוזמנים, טעמם האישי וגילם של בני הזוג, אופיו של הטקס (דתי או חילוני), והמסורת המקובלת בחוג החברתי שאליו הם משתייכים .
מתוך: אהבה ממבט ראשון
מרשם אוכלוסין
היא מערכת שבה הממשלה רושמת אירועים חיוניים (לידות, נישואין, פטירות וכדומה) של אזרחיה ותושביה.
מתוך: יאיר
מרתון
מצרפתית: marathon. את המילה חידש ב־1894 הבלשן הצרפתי מישל בְּרֵיאַל (Michel Bréal) עבור המשחקים האולימפיים הראשונים בעת החדשה. הריצה נקראת על שמה של העיר מרתון (Μαραθών) ביוון העתיקה, צפונית מזרחית לאתונה. על פי המסופר רץ היווני פידיפידס ממישור מרתון אל אתונה כדי להודיע על נצחון צבא היוונים על הפרסים בקרב מרתון. אורך מסלול הריצה המודרני הוא המרחק המשוער שעבר פידיפידס. ובמילים שלי: כיף כיף כיף. התעלות הרוח והגוף. אחווה ופירגון.
מתוך: נפש בריאה בגוף בריא