מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מרק חרירה
מרק עשיר מזוהה עם יהדות מרוקו. מורכב מבשר בקר או חלקי עוף, חומוס ותבלינים שונים. בדר"כ היה נהוג להכינו בליל הושענה רבא.
מתוך: אנייה בשם "ארצה"
מרק שגאל
מארק שאגאל (1887 - 1985) היה צייר ואמן רב תחומי, "הגדול, המקורי ובעל החזון הפיוטי והאנושי" בחלוצי הציור המודרני "ואחד מגדולי האמנות בכל הזמנים." שאגאל נחשב לאמן היהודי המפורסם ביותר ונמנה עם הבולטים בציירי המאה ה-20. הוא פעל בהשפעת זרמים חדשים באמנות המודרנית, אך פיתח סגנון ייחודי - דמיוני ופיוטי, הבולט בצבעוניות עזה ובסמלים יהודיים. יצירותיו רוויות באווירה פנטסטית, "המערבת מציאות, חלומות וזיכרונות"
מתוך: אעבוד כל עוד יזמינו אותי להדריך
מרקולשט
מרקולשט הוא יישוב קטן בעל מעמד של עיר במחוז פלורשט בחבל בסרביה, ברפובליקת מולדובה. במקור בהקמתו בשנת 1837 היה יישוב יהודי שהתקיים עד להשמדת תושביו בעת שואת יהודי רומניה ב-8 ביולי 1941. בהמשך שימש המקום לגטו ליהודים מגורשים עד לשליחתם לגיא ההריגה במחנות וגטאות טרנסניסטריה. הוקם מחדש עם תושבים חדשים אחרי מלחמת העולם השנייה על חורבות היישוב הקודם על ידי השלטונות הסובייטיים והחל משנת 1991 הוא חלק מרפובליקת מולדובה העצמאית. על שטח 5 דונם משתרע בו בית עלמין יהודי עם כ- 1,500 מצבות. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתא רבתא אסתר ז"ל
מרקולשט (מולדובה)
יישוב קטן בעל מעמד של עיר במחוז (ראיון) פלורשט בחבל בסרביה, ברפובליקת מולדובה. במקור בהקמתו בשנת 1837 היה יישוב יהודי שהתקיים עד להשמדת תושביו בעת שואת יהודי רומניה ב-8 ביולי 1941. בהמשך שימש המקום לגטו ליהודים מגורשים עד לשליחתם לגיא ההריגה במחנות וגטאות טרנסניסטריה. הוקם מחדש עם תושבים חדשים אחרי מלחמת העולם השנייה על חורבות היישוב הקודם על ידי השלטונות הסובייטיים והחל משנת 1991 הוא חלק מרפובליקת מולדובה העצמאית. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של סבתא שפרה (שורה)
מרקחת
מאכל עשוי פירות מבושלים בסוכר ריבה מרמלדה
מתוך: חיי בגמלאות
מרקש
מרקש (בערבית: مراكش, תעתיק מדויק: מראכּש, נהגה: מוראכּוש; בברברית: ⵎⵕⵕⴰⴽⵛ, מְר'ר'אכְּש; בצרפתית: Marrakech) היא עיר מדברית בדרום־מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2014) שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". ויקיפדיה
מתוך: סבתא תמי ברדוגו פגשה את אחותה אחרי 15 שנים בישראל
מרקש
עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות ערי האטלס. היא מכונה בשם 'העיר האדומה' ע"ש צבעם האופייני של בניניה בעיקר בעיר העתיקה, תיירים רבים פוקדים אותה מידי שנה והיא זכתה לכינוי 'פריז של מרוקו' אודות לפניני האדריכלות הרבות בה.
מתוך: מרקש שבמרוקו קהילה מאוחדת ומיוחדת
מרקש
עיר מדברית בדרום־ מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים".
מתוך: הפרידה מההורים בילדות
מרקש
מרקש (בערבית: مراكش) היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר, המכונה גם "העיר האדומה" על שם צבעם האופייני של בנייניה (בעיקר בעיר העתיקה), מוגדרת משנת 1985 על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית.תיירים רבים פוקדים אותה מדי שנה והיא זכתה לכינוי "פריז של מרוקו" הודות לפניני האדריכלות הרבות בה. (ויקיפדיה)
מתוך: רק רצינו להישאר ביחד
מרקש
מרקש היא נאת מדבר מופלאה השוכנת למרגלות הרי האטלס הגבוה ובה מתמזגים ההרים והמדבר, כמו גם התרבות הערבית עם הקסם והמסתורין של הברברים. לא לחינם זכתה העיר להכרה על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית כבר ב-1985. העיר מרקש היא אחד היעדים המרכזיים במרוקו והיא נכללת בכל טיול מאורגן למרוקו.
מתוך: זיכרונות ילדות של סבתא רוזה
מרקש
מרקש היא עיר מדברית בדרום מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". ויקיפדיה.
מתוך: סיפור העלייה של סבתא עישה
מרקש
מרקש (בערבית: مراكش) היא עיר מדברית בדרום־מערב מרוקו למרגלות הרי האטלס. העיר מונה כמיליון תושבים (נכון ל-2014) שרובם ממוצא ברברי, והיא העיר הרביעית בגודלה במדינה. מקור אפשרי לשם העיר הוא מהשפה הברברית, שבה פירוש המילים mur akuch הוא "עיר האלוהים". (ויקיפדיה)
מתוך: סירה בלב הים – שולמית סלים