מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מעברה
בשנות ה-50 של המאה ה -20, במדינת ישראל, העולים החדשים, שוכנו ביישובים זמניים שכונו בשם "מעברה"; התנאים הפיזיים במעברה לא היו נוחים וקלים לעולים החדשים, אך, היא היוותה מסגרת מגורי קליטה ראשונה עד למגורי הקבע שאליהם עברו העולים.
מתוך: סבא פסח וסבתא רחל – בזכות האנשים שלא זכינו להכיר
מעברה
מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני (מחנה מעבר), במדינת ישראל בשנות ה- 50 הבתים במעברות היו אוהלים, פחונים, אסבסטונים
מתוך: מהרי האטלס לארץ ישראל
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50 של המאה ה-20. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו של סבתא סילבי קליינהנדלר
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: ממעברת מגידו לעיר טבריה
מעברה
מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: מבאד וריסהופן בגרמינה לארץ ישראל
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: חייה של סבתא שלי בזמן הקמת המדינה
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.(ויקיפדיה)
מתוך: אבי היה הגיבור שלי
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50.
מתוך: לימודי במשך השנים
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50 של המאה ה-20. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: קורות חייה של סבתא ברכה בעלת החסד
מעברה
ישוב ארעי לעולים חדשים לארץ ישראל בשנות החמישים.
מתוך: חייו של ניסים
מעברה
אזור מגורים זמני שהוקם במהירות על ידי הממשלה עבור העולים החדשים. הבתים היו עשויים מחומרים קלים. בתים מעץ, פחונים, אוהלים ואזבסטונים. החיים במעברה היו מאוד קשים כי לא היו אמצעים סבירים למחייה.
מתוך: הסיפור שלי – חיים שהוקדשו לשירות הציבור
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור הבריחה של סבא שלמה