מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מעברה
סוג של שכונה של בתים קטנים שבנויים מפחונים מאסבסט
מתוך: ילדות אחרת
מעברה
כִּנּוּי לְכָל אֶחָד מִמַּחֲנוֹת שֶׁל צְרִיפִים אוֹ אֹהָלִים, בַּדּוֹנִים אוֹ פַּחוֹנִים, שֶׁהוּקְמוּ בִּמְקוֹמוֹת שׁוֹנִים בָּאָרֶץ בִּימֵי הָעֲלִיּוֹת הַהֲמוֹנִיּוֹת לְאַחַר קוּם הַמְּדִינָה לְשִׁכּוּן עֲרַאי לָעוֹלִים הַחֲדָשִׁים כִּמְקוֹם מַעֲבָר עַד שֶׁיִּכָּנְסוּ לְשִׁכּוּנֵי קֶבַע וְיִתְעָרוּ בָּאָרֶץ.
מתוך: שורשי השושנה
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50 של המאה ה-20. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: סבתא חביבה – מורה וסבתא אהובה וחביבה
מעברה
מהמילה מעבר זאת אומרת, שכונה זמנית רק למעבר עד שלמדינה יהיה כסף וזמן לבנות בתים קבועים.
מתוך: האוהל המעופף
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: סיפור חיי – מרים ורדי
מעברה
מַעְבָּרָה, מחנה עולים או יישוב קליטה, היה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: לינה חיון – סיפור ילדות
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", הייתה יישוב זמני, במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.
מתוך: לאבי היה יקב ענבים באירן
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה.(ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו
מעברה
"יישוב קליטה", היו יישובים זמניים לקליטת העולים , אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. ויקיפדיה
מתוך: לחיות בצל קשיים
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50. את הרעיון להקים מעברות העלה לוי אשכול בעת ששימש כראש המחלקה להתיישבות של הסוכנות. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. ויקיפדיה
מתוך: בר מצווה בצריף העץ
מעברה
כנוי למחנה מעבר מהמחנות שהוקמו לעולים בתקופת העלייה הגדולה בשנות החמישים, כאשר לא היתה אפשרות להושיבם בישובי קבע. העולים התגוררו באוהלים, ומאוחר יותר בבדונים ובפחונים.
מתוך: העולם של פעם
מעברה
מקום מעבר זמני , (אוהלים , צריפים) , שהעולים החדשים של שנות החמישים שוכנו בהם עד שהוותיקים מביניהם קבלו שכונים.
מתוך: כוחו של רצון – רחמים המשורר
מעברה
מַעְבָּרָה, או בשם הרשמי "יישוב קליטה", היו יישובים זמניים, אשר התקיימו במדינת ישראל בשנות ה-50 של המאה ה-20. המעברות הוקמו לרוב בשולי יישובים ותיקים או ביישובים ערביים נטושים, כדי לספק דיור לעולים שהגיעו בגל העלייה הגדול שלאחר קום המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו לישראל של סבי – שלמה כליפה
מעברה
ישוב קליטה . היו יישובים זמניים אשר קמו במדינת ישראל בשנות ה -50 כדי לקלוט את העולים החדשים שהגיעו. המעברות הוקמו ליד יישובים ותיקים או ביישובים שננטשו מיושבהם הערביים ובמחות צבא בריטים שנינטשו. העולים קיבלו עזרה מהסוכנות היהודית וחיפשו עבודה בערים.
מתוך: גלגולו של ילד עולה חדש בישראל