מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מנזר לותרני
לותרניזם הוא זרם בנצרות הפרוטסטנטית שהחל עם הפילוסופיה הדתית של מרטין לותר במאה ה-16, שנתן מעוף לרפורמציה הפרוטסטנטית. ה"וידויים" וה"כתבים הסמליים" של הכנסייה הלותרנית כתובים בספר קונקורד שראה אור בגרמנית ב-1580 ובלטינית ב-1584. כיום משתייכים לכנסיות לותרניות כ-70 מיליון איש ברחבי העולם, שהם כ-4% מהנוצרים בעולם.
מתוך: מבן לניצולי שואה אל משפחתי של היום
מנזר סן סימון
מנזר סן סימון הוא מנזר יווני-אורתודוקסי, השוכן בלב גן בשכונת קטמון, שאחת ההשערות למקור שמה הוא שיבוש מיוונית של המילים 'קטה-מוניס', שפירושן 'סמוך (ומתחת) למנזר'.
מתוך: היסטוריה משפחתית מהשואה לתקומה
מנזר סנטה קטרינה
מנזר סנטה קטרינה הוא מנזר נוצרי יווני אורתודוקסי במרכזו של חצי האי סיני שבמצרים, ההר הסמוך למקום הנחשב על פי האמונה הנוצרית להר סיני.
מתוך: די זהב שלי
מנחם אבידום
מנחם אבידום היה מלחין ישראלי, חתן פרס ישראל למוזיקה בשנת 1961. נולד בסטניסלב שבאוסטרו-הונגריה; שמו המקורי היה מָאהלֶר-קאלקשטיין (אמו הייתה דודנית של גוסטב מאהלר). שמו העברי הוא צירוף שמות בנותיו: (אבי-) דניאלה ומרים. בשנת 1925 עלה לארץ ישראל. אבידום קיבל את פרס אנגל בשנת 1947 ושוב בשנת 1956. ב-1961 זכה בפרס ישראל על האופרה "אלכסנדרה". בשנת 1962 זכה בפרס אקו"ם למוזיקה, ובשנת 1982 זכה בפרס אקו"ם למפעל חיים בתחום המוזיקה הקונצרטית. נפטר ב-5 באוגוסט 1995, בגיל 87. (ויקיפדיה)
מתוך: דניאלה רבינוביץ על מורשת המוזיקה
מנחם בגין
מנחם בגין 16 באוגוסט 1913, י"ג באב תרע"ג, ברסט ליטובסק – 9 במרץ 1992, ד' באדר ב' תשנ"ב, תל אביב) היה ראש ממשלת ישראל השישי, יו"ר תנועת החרות והליכוד, שר בממשלות ישראל, מפקד האצ"ל בתקופת המאבק במנדט הבריטי, חותם הסכם השלום בין ישראל למצרים וחתן פרס נובל לשלום לשנת 1978 ומי שהחיל את החוק הישראלי על רמת הגולן והורה להשמיד את הכור הגרעיני העיראקי ב-1981. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות של סבתא מירי
מנחם בגין
מנחם בגין י"ג באב תרע"ג, היה ראש ממשלת ישראל השישי, יו"ר תנועת החרות והליכוד, שר בממשלות ישראל, מפקד האצ"ל בתקופת המאבק במנדט הבריטי, חותם הסכם השלום בין ישראל למצרים וחתן פרס נובל לשלום לשנת 1978 ומי שהחיל את החוק הישראלי על רמת הגולן והורה להשמיד את הכור הגרעיני העיראקי ב-1981.
מתוך: ניר ולרשטיין מתעד את סבא פנחס
מנחם בגין
מנחם בגין . 16 באוגוסט 1913, י"ג באב תרע"ג, ברסט ליטובסק – 9 במרץ 1992, ד' באדר ב' תשנ"ב, תל אביב) היה ראש הממשלה השישי של מדינת ישראל, יו"ר תנועת החרות ומפלגת הליכוד, שר בממשלות ישראל, מפקד האצ"ל בתקופת המאבק במנדט הבריטי, חותם הסכם השלום בין ישראל למצרים וחתן פרס נובל לשלום לשנת 1978.
מתוך: סבא וחבריו הזמינו את בגין לירוחם
מנחם משה
מנחם מנשה (ה'תרנ"ג 1892 — י"ב באלול ה'תשכ"ח; 5 בספטמבר 1968). היה מייסד ארגון "חברת אהבת חיים" ומחבר הספר "אהבת חיים", על התורה, הכולל פירושים, מעשיות, אגדות והלכות.
מתוך: להאמין ולקבל כח
מנחמיה
מְנַחֶמְיָה היא מושבה בעמק הירדן...ייסוד המושבה התבצע בשלושה שלבים: ב-23 - 26 בדצמבר 1901 התיישבו חמש המשפחות הראשונות על אדמות שנרכשו בדרום עמק הירדן, ליד הכפר עבודייה, ב-25 בדצמבר 1902 כ"ה בכסלו תרס"ג נוצר איחוד של מתיישבי עבודייה עם אדמות מלחמיה, בינואר 1903 התגבשה המושבה מלחמיה שכללה 12 משפחות ואליהן התווספו 8 משפחות מזכרון יעקב, (ההתיישבות בגליל התחתון מאת אהרן עבר הדני הוצאת מסדה והתאחדות האיכרים בגליל התחתון)[1], "מלחמיה" היא היישוב היהודי הראשון באזור בעת החדשה. בו' באייר תר"פ (24 באפריל 1920) הותקפה מלחמיה על ידי פורעים ערבים והמתיישבים נאלצו להתפנות לתקופה קצרה. בשנת 1921 שונה שמה של המושבה למנחמיה על שם מנחם, אביו של הנציב העליון הרברט סמואל.
מתוך: סבתה מספרת על בית הרופא ע"ש סבא רבא במנחמיה
מנחמיה
מְנַחֶמְיָה היא מושבה בעמק הירדן, ממוקמת בקרבת כביש 90 בין צומת צמח לבית שאן, כ-5 קילומטר דרומית לצמח. ייסוד המושבה התבצע בשלושה שלבים: ב-23 - 26 בדצמבר 1901 התיישבו חמש המשפחות הראשונות על אדמות שנרכשו בדרום עמק הירדן, ליד הכפר עבודייה, ב-25 בדצמבר 1902 כ"ה בכסלו תרס"ג נוצר איחוד של מתיישבי עבודייה עם אדמות מלחמיה, בינואר 1903 התגבשה המושבה מלחמיה שכללה 12 משפחות ואליהן התווספו 8 משפחות מזכרון יעקב, (ההתיישבות בגליל התחתון מאת אהרן עבר הדני הוצאת מסדה והתאחדות האיכרים בגליל התחתון) "מלחמיה" היא היישוב היהודי הראשון באזור בעת החדשה.
מתוך: ילדות בין פרדס חנה וכינרת
מנטוס
סוכריה קטנה, מתוקה, צבעונית וטעימה.
מתוך: My grandma's story
מנטליות
כֹּשֶר חֲשִׁיבָה, שִׂכְלִיּוּת, אֹפֶן הַמַּחְשָׁבָה.
מתוך: ציונות והגשמה