מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מאכל בשם מפרו
זהו מאכל של קציצות בשר ותפוחי אדמה
מתוך: שבת של פעם
מאכלי העדה
לוב היא מדינה ערבית הממוקמת גיאוגראפית בצפון אפריקה. בירת לוב היא טריפולי אשר נמצאת בצפון לוב לחוף הים התיכון בסוף המדבר. האוכל הטריפוליטאי מתובל בנדיבות, בעל צבעים עזים וטעים טעים. אצל הטריפוליטאים אין מנת פתיחה אחת, כי אם פריסה של סלטים קטנים, מגוונים וחריפים שמייצגים את ארץ המוצא.את התבשילים הטריפוליטאים המסורתיים מקובל להכין על פתיליות לאורך כל הלילה ולהשתמש בגריל להכנת מאכלים עם חלקים פנימיים.בין המאכלים הטריפוליטאים המנצחים : קוסקוס, פְּקֶעלָה, תבשיל עלי סלק בשר ושעועית, טבחה בִּילְכַּמוּן, מפרום, צ'ירשי, חריימה, עַסְבָּנֶה - תבשיל מעי אשר ממולא בחלקים פנימיים ברוטב אפונה, אסידה - דייסת סולת עם רוטב חריף מפלפל צ'וּמה ולקינוח תה טריפוליטאי מתוק עם בוטנים קלויים.
מתוך: חיים של אמונה וביטחון
מאכלי ים
מאכלי ים הם מגוון של בעלי חיים וצמחים המשמשים למאכל אדם, אשר נשלו מן הים או גודלו בבריכות מיוחדות לכך. מאכלי הים מתחלקים לשלוש קבוצות: דגים, פירות ים ואצות ים. יונקי ים, כגון לווייתנים, דולפינים, אריות ים וכלבי ים וכדומה, אינם חוקיים כיום לציד ולמאכל בישראל כמו ברוב חלקי העולם. (ויקיפדיה)
מתוך: איך הגעתי מההייטק למסעדנות
מאכלי מרוקו : ספינג\' בורקוטש נגולה
ספינג\' בחג החנוכה, נגולה בחג פורים , בורקוטש › הפירוש: בחג החנוכה כאשר כולם אוכלים סופגניות מסורתיות עם ריבה אנו המרוקאים מכינים ספינג\'- הלביבות הלאומיות שלנו. במשך ימות החג עם הדלקת הנרות וכמה שיותר אנשים כך יותר טוב, מכינים את הספינג\' ואוכלים אותם עם סוכר או אבקת סוכר. פורים בחג הפורים מעבר לעינין התחפושות, במרוקו נהגו לשלוח מנות לכל השכנים והמכרים ובהן היו מיטב העוגיות מעשה ידי השולחת. נהגו להכין \"נגולה\" - זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה ובעיקר נתנו לבנים לאכול אותו. קוסקוס חלבי- ברקוקש- נהגו להכין ברקוקש שהמרקם שלו הוא גושי קוסקוס מסולת הוא מורתח עם חלב חמאה ומלח.
מתוך: סבא שלום בוסקילה מספר על שורשיו ממרוקו
מאכלים מסורתיים
סגנון הבישול אשר פותח על ידי יהודים במהלך התקופה בה הם חיו בגולה. מאופיין על פי כלל המרכיבים של בישול, כולל מוצרי היסוד, טכניקות בישול, כלים וכיוצ"ב. סגנון בישול בדרך כלל מקושר לתרבות מסוימת או לאזור גאוגרפי. סגנון בישול כולל בדרך כלל מגוון רחב של מנות ומאכלים המזוהים איתו.
מתוך: תמיד שמחים
מאלגה
מאלגה (בספרדית: Málaga) היא עיר נמל בחבל אנדלוסיה בדרום ספרד, השוכנת על שפך הנהרות גוואדאלורסה וגוואדאלמדינה לים התיכון. העיר מהווה את מרכזו של אזור המטרופולין החמישי בגודלו בספרד. (ויקיפדיה)
מתוך: עבודת שורשים על סבתא מרים
מאלגה
מַ֫אלָגָה היא עיר נמל בחבל אנדלוסיה בדרום ספרד, השוכנת על שפך הנהרות גוואדאלורסה וגוואדאלמדינה לים התיכון. העיר מהווה את מרכזו של אזור המטרופולין החמישי בגודלו בספרד
מתוך: סיפור העלייה של סבא דוד שקל
מאלגה
מאלגה (בספרדית: M?laga, ההטעמה על ההברה הראשונה) היא עיר נמל בחבל אנדלוסיה בדרום ספרד, השוכנת על שפך הנהרות גוואדאלורסה וגוואדאלמדינה לים התיכון. העיר מהווה את מרכזו של אזור המטרופולין החמישי בגודלו בספרד, שאוכלוסייתו מונה 1,046,279 נפשות, נכון ל-2010. אוכלוסיית העיר עצמה מונה 568,479 נפשות, נכון ל-2013.
מתוך: סימי מגיעה ממאלגה שבאנדלוסיה לישראל
מאלח
שמו של הרובע היהודי בערי מרוקו (שם המקביל למושג "גטו" בקרב עדות אשכנז) סברה מקובלת אחת היא שהשם "מלאח" נובע מכך שהרובע היהודי הנפרד הראשון, שהוקם בעיר פאס, שכן בקרבת ביצות מלח. סברה אחרת היא שהיהודים הרבו באופן מסורתי לסחור במלח ולכן הרובע בו גרו נקרא "אל-מלאח".
מתוך: סבתא מסודי, אישה קטנה – גדולה
מאלח
מאלח, גטו במרוקו. בשנת 1438 הוקם המלאח הראשון בעיר פס. מאוחר יותר הוקמו מלאחים נוספים במרקש (1568), מקנס, רבאט וערים נוספות. לאחר שהגזרות הוסרו חזרו היהודים להתקבץ באזורים משלהם, והשם הפך לשם כללי להתקבצות יהודים באזורים מסוימים. היהודים, שהתבצעו בתקופה ההיא בצורה מתמדת. בנוסף היו שומרים מסביב למלאח להגנה.
מתוך: אני והסבתא ישבנו בצוות
מאלח'
שכונה סגורה עם חומות ושערים שבה גרו היהודים במרוקו. בכל עיר במרוקו הייתה שכונת מלח'. בשכונה הזאת היו בתי כנסת, מקוואות, שוק, מאפיות, בתי ספר וכל מה שנדרש לקהילה.
מתוך: חיים שכאלה
מאלידה
טקס מסורתי-דתי שנערך אחרי מאורעות טובים או חגים (לידה, יום הולדת, גיוס, חתונה ) בטקס זה מברכים על פירות ואוכלים מאכל הודי מיוחד שמכינים מקוקוס ואורז.
מתוך: הקליטה בארץ