מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מכון וולקני
"מכון ווֹלקני" או "מינהל המחקר החקלאי, מרכָּז ווֹלקני" (לפעמים מכונה בטעות "המכון הווֹלקני") הוא המוסד הגדול ביותר בישראל העוסק במחקר חקלאי. המרכז קרוי על שמו של יצחק אלעזרי-ווֹלקני (וילקַנְסקי), מייסד תחנת הניסויים החקלאיים, אשר היוותה את הבסיס להתפתחותו. המינהל מסייע לחקלאים בישראל בפתרון בעיות שונות בתחום החקלאות ויוזם, מבצע ומפקח על מחקרים חקלאיים ומחקרים בתחום הנדסת המזון. המכון פועל כיחידת סמך של משרד החקלאות ופיתוח הכפר. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא עדו – ממציא פטנט לשימור פרי הדר
מכון וינגייט
מכון וינגייט - המכון הלאומי לחינוך גופני ולספורט, הקרוי על שם אורד צ'ארלס וינגייט, הוא המכון הלאומי לספורט של מדינת ישראל. המכון פתח את שעריו בשנת 1957 וחרת על דגלו "להוביל בעולם בידע, בתשתיות ובאימון לאיתור ולטיפוח ספורטאי עלית בראייה לאומית". ויקיפדיה
מתוך: יונה הייתה המזכירה הראשונה ב"מכון וינגט".
מכון וינגייט
, מכון וינגייט הוא המכון הלאומי למצוינות בספורט של מדינת ישראל
מתוך: המשחק הגורלי
מכון וינגייט
מכון וינגייט - המכון הלאומי לחינוך גופני ולספורט, הקרוי על שם אורד צ'ארלס וינגייט, הוא מוסד להכשרת מאמנים ומדריכים בישראל ולקידום ספורטאים מחוננים. פעילות המכון כוללת רפואת ספורט, מחקר ושיקום חברתי. המכון נמצא בגבולה הדרום-מערבי של נתניה ובשטח שיפוטה אך לא קיימת דרך רגלית מסודרת או שביל אופניים המחברים בין העיר למכון, כשהכניסה אליו קיימת מכביש החוף בלבד, ומפרידים ביניהם נחל פולג ושביל ישראל - ללא מעבר גישה כלשהו.
מתוך: שדר ספורט בין רמת השרון להוד השרון
מכון ויצמן
מכון ויצמן למדע הוא מכון מחקר העוסק בתחומי מדעי הטבע והמתמטיקה שנמצא ברחובות שבישראל. כמו כן, המכון משמש כמוסד אוניברסיטאי, "מדרשת פיינברג", המקבל תלמידים ללימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי (דוקטור).מכון ויצמן הינו המוסד השלישי להשכלה גבוהה שהוקם בישראל. המכון, שנקרא עם ייסודו בשנת 1934 מכון זיו, הוקם ביזמתו של חיים ויצמן.
מתוך: סבתא גניה צ'רנוברוב עולה מליטא לישראל
מכון ויצמן
הוא מכון מחקר העוסק בתחומי מדעי הטבע והמתמטיקה שנמצא ברחובות שבישראל. כמו כן, המכון משמש כמוסד אוניברסיטאי, "מדרשת פיינברג", המקבל תלמידים ללימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי (דוקטור).
מתוך: הדבר שהכי חיכיתי לו היה השוקולד
מכון ויצמן למדע
מכון ויצמן למדע הוא מכון מחקר מדעי בסיסי ורב-תחומי מהמובילים בעולם
מתוך: בין תל אביב לסטנפורד
מכון ון ליר
מכון ון ליר בירושלים (הוקם ב-1959) הוא מרכז מחקר ושיח בין-תחומי במדעי הרוח והחברה, ועוסק בתחומים בעלי חשיבות ורגישות חברתית, הנוגעים למוקדי מתח מרכזיים בחברה הישראלית. המכון עוסק בשלושה תחומים מרכזיים: גלובליזציה וריבונות; קדושה, דת וחילון; מדע, טכנולוגיה, וציוויליזציה. בנוסף המכון עוסק גם בתחומי יהדות, מגדר וכלכלה. לפי פרסומי המכון, מטרתו להיות בית גידול לרעיונות חדשניים במדעי הרוח והחברה, לטפח מצוינות מחקרית ולרתום את תוצאות המחקר לתועלת החברה. (ויקיפדיה)
מתוך: המורשת של סבא יוסי אריה
מכון חליבה
רפת של פרות אשר באמצעות מיכון ניתן לחלוב ולהפיק מהן חלב
מתוך: הסבא מכורדיסטאן
מכון חנה
הינו מכון לימודי לנשים וצעירות בעלי תשובה. עם רמת לימודים גבוהה ואיכותית. הממוקם בשכונת קראון הייטס ונקרא על שמה של הרבנית חנה שניאורסון אמו של הרבי.
מתוך: סבתא בשליחות יהודית
מכון חנה
הינו מכון לימודי לנשים וצעירות בעלי תשובה. עם רמת לימודים גבוהה ואיכותית. הממוקם בשכונת קראון הייטס. במכון לומדות נשים מכל העולם, כולל: צפון אמריקה, דרום אמריקה, אירופה, אוסטרליה, דרום אפריקה, וארץ ישראל, כמו גם בכל רחבי מזרח אירופה. במשך השנים למדו במכון חנה מעל 15.000 תלמידות אשר רובם פועלות היום כשלוחות מסביב לעולם.
מתוך: הדרך לאור החסידות
מכון יצמן
מכון ויצמן למדע הוא מכון מחקר ישראלי העוסק בתחומי מדעי הטבע והמתמטיקה, ונמצא ברחובות. כמו כן, המכון משמש כמוסד אוניברסיטאי ציבורי בשם "מדרשת פיינברג" ללימודים אקדמיים לתואר שני ושלישי (דוקטורט). האתר הוכר כאתר מורשת על ידי המועצה לשימור אתרי מורשת בישראל.[3]
מתוך: סיפורה של סבתא ז'וז'י
מכונאי ימי
המכונאי הראשי אחראי לתפעול והתחזוקה של מערכות ההנעה והבטיחות של האוניה, ומפקח ומתדרך את אנשי מחלקתו ואנשי צוות האוניה האחרים בנושאים שבסמכותו.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא בני חן
מכונאי מוטס
המכונאי המוטס אחראי על כל מה שקורה בחלק האחורי של המסוק, והוא מפקד תא הלחימה במסוק. הוא זה שמתפעל את סוגי המנופים, אחראי על קשירת לוחמי 669 והזנקתם מהמסוק. המכונאים המוטסים הם גם המתזמנים של לוחמי היחידות המיוחדות שגולשות מהמסוקים, כמו שראינו בסרטונים השונים מהמרמרה; הם שותפים בחילוץ פצועים ובתיאום הקשר עם כוחות הקרקע. בנוסף, המכונאי אחראי על הכנת תא הלוחמים במסוק על פי המשימה, ועל פעולות רבות נוספות, עליהן לא ניתן לספר. כמו כן, הוא משמש כעיניים של הטייסים בהמראה ובמהלך פעולות חילוץ וכבר היו מכונאים מוטסים שהצילו מסוקים מהתרסקות.
מתוך: סבא יעקב – חינוך ותעופה
מכונאי מוטס
מכונאי מוטס הוא איש צוות עזר אווירי, לוחם, המהווה יחד עם הקברניט וטייס המשנה את צוות המסוק לביצוע כלל משימות הטיסה. בחיל האוויר הישראלי, הבסיס להכשרת מכונאי מוטס הוא קורס מכונאי דרג א׳ מהמערך הטכני של החיל.
מתוך: אנחנו שנינו מאותו הכפר
מכונאי ספינת טילים
מכונאי ראשי הוא הסמכות המקצועית הבכירה ביותר בכלי השייט בכל הנוגע למערכות ההנעה, ההספקה החשמלית הציוד הטכני, ובכל המערכות הקשורות לבטיחות כלי השיט: בקרת נזקים, יציבות בקרת נוזלים – דלק, שמן וכו'. הוא מפקד על מחלקת המכונה ואחראי על שיגרה שוטפת ובטוחה של ההפלגה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבי היקר – בני חן
מכונה נצחית
מכונת התנועה הנצחית או "פֶּרְפֶּטוּם מוֹבִּילֶה" (Perpetuum Mobile) היא מכונה נצחית, מכונה המונעת פעם אחת וממשיכה לפעול עוד ועוד, לתמיד, ללא צורך באספקת אנרגיה נוספת. מרגע הפעלתה המכונה מסוגלת לייצר בעצמה את כל האנרגיה שהיא צורכת, מה שיאפשר לה לנוע לנצח ללא הפסקה. מכונה כזו לא תיתכן במציאות והיא רק בגדר משאלת נפש של חוקרים, מזה דורות רבים. 
מתוך: שען גליצאי בפורטוגל