מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מינרולוג
מינרולוג הוא מדען העוסק בזיהוי וסיווג המינרלים. הסיווג מתבצע על פי ההרכב הכימי, המבנה הגבישי והמאפיינים הפיזיקליים של המינרל.
מתוך: ילדותי ועבודתי כמינרולוגית
מינרט
מִינָרֵט הוא סוג של צריח, חלק אדריכלי בולט של המסגד המוסלמי. מינרט הוא מבנה גבוה, לרוב עם חרוט מחודד, שבקצהו "כתר" בצורת בצל או בצורות מעוטרות אחרות. המינרט עומד לבדו, או שהוא גבוה מכל מבנה אחר בסביבתו, ולרוב בחלקו העליון בנויות מרפסות. ויקיפדיה
מתוך: זיכרונות ממלחמת ששת הימים
מיסור
פזורת דבדו - מן המאה השמונה עשרה יודעים אנו על עשרות ומאות משפחות שיצאו את דבדו והתיישבו בערים אחרות במרוקו ובאלגיריה. כמה ערים נתמלאו מאנשי עירנו: תאורירת, ברגנט, גרסיף, כפר לעיון, מיסור, מריג׳א, גראדה ועוד וכמה משפחות כהונה נסעו מפה ונתיישבו בערים אחרות, כמעט רוב הכהנים אשר בפאס רובם מיוצאי דבדו. מתוך אתר מורשת יהדות מרוקו
מתוך: המפוח העתיק של סבתא סולי בוחניק
מיסעה
מיסָעָה היא חלק הדרך או הכביש המיועד למעבר כלי רכב גלגליים ובפרט לכלי רכב מנועיים כגון מכוניות או משאיות, באותו אופן שמדרכה היא החלק בדרך המיועד להולכי רגל. לרוב מיסעה בנויה על פני הקרקע, אך מיסעות יכולות להיות גם חלק של מבנה כמו בגשר או בתוך חניון רב קומתי
מתוך: סבי בונה גשרים – הנדסת גישור ימי
מיץ פטל (ספר)
מיץ פטל הוא ספר ילדים ישראלי שנכתב על ידי חיה שנהב, אויר על ידי תמרה ריקמן, ויצא לאור בהוצאת עם עובד בשנת 1970. הספר מעביר מסרים חינוכיים רבים, כגון שיתוף פעולה, סליחה על טעויות, סקרנות וסיפוקה, יצירתיות וחברות. הסיפור זכה לשלל עיבודים והומחז פעמים רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: אלבום הזיכרונות של זהבה יריב
מיצד
מיצד (אַסְפָר) היא התנחלות ויישוב קהילתי במדבר יהודה בדרום הר כנוב[3] בין בית לחם לחברון. היישוב שייך לארגון יישובי פועלי אגודת ישראל ולמועצה אזורית גוש עציון, בה הוא מהווה את היישוב הדרומי ביותר. שטחו של היישוב הוא כ-15,000 דונם. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אליהו הירש מיטרהוף עלה מניו ג'רסי
מיצר ג'יברלטר
מצר גיברלטר (באנגלית Strait of Gibraltar) הוא מצר ים המפריד בין אירופה לאפריקה ומקשר בין האוקיינוס האטלנטי לבין הים התיכון. בצדו הצפוני (האירופי) שוכנות ספרד והמושבה הבריטית גיברלטר, ובצדו הדרומי (האפריקאי) – מרוקו והעיר סאוטה (מובלעת בשליטה ספרדית בצפון מרוקו). בעת העתיקה נודעו הצוקים שבכניסה המזרחית למצר בשם "עמודי הרקולס". במצר מצויים מספר איים קטנים, כמו האי פרחיל, שיש מחלוקת בין ספרד ומרוקו על השליטה בו. (ויקיפדיה)
מתוך: מבואנוס איירס לנאות מרדכי – בתיה אבידן
מיצר גיברלטר
מיצר ים המפריד בין אירופה לאפריקה ומקשר בין האוקיאנוס האטלנטי לבין הים התיכון, בצידו הצפוני (האירופי) שוכנת ספרד והמושבה הבריטית גיברלטר, ובצידו הדרומי (האפריקאי) מרוקו והעיר סואטה (מובלעת בשליטה ספרדית בצפון מרוקו).
מתוך: החטיפה שלא הייתה
מיצר מסינה
הוא המיצר בין הקצה המזרחי של סיצליה לבין הקצה המערבי של קלבריה שבאיטליה.
מתוך: ממרוקו לכפר חב"ד
מיצרי בוספורוס
הוא מצר ים המפריד בין החלק האירופי של טורקיה, רוּמֶלִי, לחלקה האסיאתי, אָנָדוֹלוּ. הבוספורוס מחבר בין ים מרמרה לים השחור. אורך המצר כ-30 קילומטר, רוחבו המרבי 3,700 מטר (בכניסה הצפונית) ורוחבו המינימלי 750 מטר (בין המצודות אנדולוהיסרי ורומליהיסרי). העומק במרכז המצר נע בין 36 ל-124 מטרים.
מתוך: איך הצלתי את היונה