מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מאיר אור
מאיר יצחק אור (אורליאן); (25 בספטמבר 1911 - 5 בנובמבר 1975) היה סופר והוגה דעות ציוני דתי, ממייסדי הקיבוץ הדתי טירת צבי. בתקופה שלפני קום המדינה כיהן כציר באספת הנבחרים הרביעית (1944) של המדינה שבדרך, וכיהן כממלא מקום בוועד הלאומי. לאחר קום המדינה היה פעיל במוסדות הקיבוץ הדתי ובעיצוב תרבותו ומורשתו על בסיס תורה ועבודה, היה בין השותפים ליצירת המתכונת הדתית לציון יום העצמאות, שהפכה להיות דגם של כלל הקיבוץ הדתי וברבות השנים של רבים בציונות הדתית. (ויקיפדיה)
מתוך: משפחת אורליאן מריבנישקי
מאיר דיזינגוף
מאיר דיזנגוף (25 בפברואר 1861, ט"ו באדר ה'תרכ"א, בסרביה (מולדובה כיום)– 23 בספטמבר 1936), ז' בתשרי ה'תרצ"ז, תל אביב) היה ראש העיר הראשון של תל אביב.
מתוך: סבא יהודה וסבתא חסידה – סיפור חיים
מאיר דיזינגוף
ראש העיר הראשון של תל אביב, שכיהן בשנים 1921–1925, ומ-1928 ועד מותו. עוד בחייו נחשב כ"אבי העיר ת״א". דיזנגוף פעל ליצירת הדימוי של תל אביב כ"עיר העברית הראשונה" בין השאר על ידי טיפוח השפה העברית, וחיוב כתיבת שלטים של בתי מסחר בעברית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא ציפי בילדותה
מאיר דיזנגוף
מאיר דיזֵנגוף (25 בפברואר 1861, ט"ו באדר ה'תרכ"א, בסרביה (מולדובה כיום) – 23 בספטמבר 1936, ז' בתשרי ה'תרצ"ז, תל אביב) היה ראש העיר הראשון של תל אביב, שכיהן בשנים 1921–1925, ומ-1928 ועד מותו.
מתוך: המשפחה היא הדבר הכי חשוב מחיי
מאיר דיזנגוף
דיזנגוף כיהן כסגן ראש העיר וכחבר הוועדה לתוכנית העיר בשנת 1927. בראשית 1928 כשראש עיריית יפו הערבי יצא לחופשה ממושכת מונה דיזנגוף כממלא מקום ראש עיריית יפו. בדצמבר 1928 נערכו בחירות למועצת העיר תל אביב ודיזנגוף נבחר שוב לעמור בראש מועצת העיר.
מתוך: הקרבה של סבתא למשפחת אלפרוביץ
מאיר הר ציון
מאיר הר-ציון (8 באוגוסט 1934 – 14 במרץ 2014) היה מלוחמי יחידה 101 ומגיבורי פעולות התגמול בשנות ה-50, עוטר בעיטור העוז, מפקדה הראשון של סיירת צנחנים וממקימי סיירת מטכ"ל.
מתוך: פרשת המרגל האנגלי
מאיר ניצן
מאיר ניצן (נולד ב-18 במאי 1932) הוא תת-אלוף (מיל') בצה"ל, ראש עיריית ראשון לציון בשנים 1983–2008. שימש כיושב ראש הוועדה הקרואה של העיר לוד בשנים 2011–2013. (ויקיפדיה)
מתוך: רנה מספרת על שואת יהודי לוב
מאיר עוזיאל
מאיר עוזיאל (נולד ב-1945; תש"ו), עיתונאי, סאטיריקן, מתרגם, סופר, איש במה ואיש תקשורת וטלוויזיה ישראלי. מאיר הוא בן למשפחה ישראלית ותיקה בת שמונה דורות בירושלים. סבו היה הרב הראשי הראשון לציון, בן ציון מאיר חי עוזיאל, ומאיר עוזיאל קרוי על שמו. מאיר נולד בטריפולי שבלוב בעת בה אביו שירת כקצין ארץ ישראלי בצבא הבריטי. בהיותו בן כשנה וחצי חזרה משפחתו לארץ. אמו היא ילידת בנגאזי ממשפחה בעלת נתינות בריטית מצד אביה (שהיה נשיא הקהילה היהודית בטריפולי) ושורשים מליבורנו באיטליה מצד אמה.
מתוך: פינת השלולית
מאיר פיינשטיין
מאיר פיינשטיין (5 באוקטובר 1927, ט' בתשרי ה'תרפ"ח - 21 באפריל 1947, ב' באייר ה'תש"ז), מעולי הגרדום. היה לוחם במחתרת האצ"ל, שנתפס על ידי הבריטים והתאבד בצינוק לפני שעמד להיות מוצא להורג. (ויקיפדיה)
מתוך: מאיר פיינשטיין – מעולי הגרדום
מאיר שגב סוקולובסקי - סופר
היסטוריה של ישראל יישובים- שנת בראשית לישראל מימי מלחמת השחרור מאת מאיר שגב סוקולובסקי - יום ההכרזה ההיסטורית, אנית הפורצים, ההתקפה על כפר סאלד, המערכה על טירת צבי, שיך מוניס, הקרבות על הקסטל, כבוש חיפה, סלמה, כבוש צפת וכו
מתוך: העלייה של סבא רבא מאיר סוקולובסקי
מאיר שפיה
מאיר שְפֵיָ‏ה הוא כפר נוער ליד זיכרון יעקב. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום.
מתוך: עליית היתומים מתימן
מאיר שפיה
מֵאִיר שְׁפֵיָה הוא כפר נוער ליד זכרון יעקב בצדה הצפוני של דרך ואדי מילק. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום. ויקיפדיה
מתוך: סבתא נעם נחשון ממושבת הבארון
מאיר שפיה
מֵאִיר שְׁפֵיָה הוא כפר נוער ליד זכרון יעקב בצדה הצפוני של דרך ואדי מילק. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום. (ויקיפדיה)
מתוך: ההכרות של סבתא דינה עם סבא יצחק
מאיר שפיה
מֵאִיר שְׁפֵיָה הוא כפר נוער ליד זכרון יעקב בצדה הצפוני של דרך ואדי מילק. הוא הוקם בשנת 1891 כמושבת בת של זכרון יעקב הקרובה, בשם "מאיר שפיה": "מאיר" על שם מאיר (אנשל) רוטשילד, סבו של הברון רוטשילד ואבי בית רוטשילד, ו"שפיה" בעקבות השם הערבי של המקום. (ויקיפדיה)
מתוך: ממצרים לישראל וכל מה שבדרך
מאכל "פורי"
פורי זה מאכל הודי מסורתי מתוק, מעין כיסוני בצק עלים שיהודי הודו מכינים לקראת כיפור לצאת הצום.
מתוך: מתן מנשה וסבתא רותי