מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מאזיר
מאזיר (בבלארוסית: Мазы́р; ברוסית: Мозырь) היא עיר במחוז הומל שבבלארוס, על גדת נהר פריפיאט, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה. מבין היהודים במאזיר שהיוו כ-36 אחוז מכלל האוכלוסייה בעיר לפני מלחמת העולם השנייה, כמעט כולם הושמדו בגטו. (ויקיפדיה)
מתוך: לזכרו של סבא דוד גומן
מאזני בייצים גדולות
במשק המעורב הארצישראלי נהגו להסתובב חופשי בחצר להקות אווזים וכן קצ'קלך למיניהם (ברבורים וברווזים), שלא להזכיר את תרנגולי ההודו. בעלי כנף אלה הטילו ביצים גדולות, הרבה יותר מאלו שהטילו התרנגולות. לביצים אלה נועדו המאזניים האלה שהגביע שלהם גדול מאד. משקל זה מאד יפה והסקאלה שלו עשויה מאמאייל.
מתוך: מאזני הביצים שסייעו לפרנסת המשפחה
מאחורי מסך הברזל
בשנות העשרים של המאה העשרים ירד 'מסך הברזל' על ברית המועצות. מסך הברזל הוא כינוי לשלטון הקומוניסטי ברוסיה שהביא לניתוקה של ברית המועצות משכנותיה ולניתוק תושביה שלא הורשו לצאת ממנה.
מתוך: מעיידאלע – הסיפור על שמה של סבתא שרה
מאטה
הוא משקה עתיר קפאין העשוי חליטת עלים מצמח בשם "ז'רבה מאטה" (yerba mate), שמקורו בדרום אמריקה. המשקה פופולרי מאוד בארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי ודרום ברזיל, בהן נהוג לשתות את המאטה כפעילות חברתית הרווחת בכל שכבות האוכלוסייה, בדומה לשתיית קפה או תה.
מתוך: אני ושנותיי בבית ספר
מאטה
כלי שתייה עשוי מדלעת. מאטה בכלי טיפוסי מוכן לשתיה קש הבומביז'ה מאטה (בספרדית: Mate) הוא משקה עתיר קפאין העשוי חליטת עלים מצמח בשם "ז'רבה מאטה" (yerba mate), מין צינית שמקורו בדרום אמריקה. המשקה פופולרי מאוד בארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי ודרום ברזיל, בהן נהוג לשתות את המאטה כפעילות חברתית הרווחת בכל שכבות האוכלוסייה, בדומה לשתיית קפה או תה. ויקיפדיה
מתוך: הילדה הקטנה מארגנטינה
מאטה
מאטה (בספרדית: Mate) הוא משקה עתיר קפאין העשוי חליטת עלים מצמח בשם "ז'רבה מאטה" (yerba mate), מין צינית שמקורו בדרום אמריקה. המשקה פופולרי מאוד בארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי ודרום ברזיל, בהן נהוג לשתות את המאטה כפעילות חברתית הרווחת בכל שכבות האוכלוסייה, בדומה לשתיית קפה או תה.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של סבתא דבורה
מאטה
מאטה הוא משקה עתיר קפאין העשוי מחליטת עלים. המשקה פופולרי מאוד בארגנטינה, פרגוואי, אורוגוואי ודרום ברזיל, בהן נהוג לשתות את המאטה כפעילות חברתית הרווחת בכל שכבות האוכלוסייה, בדומה לשתיית קפה או תה
מתוך: מארץ הכדורגל לארץ המובטחת
מאי 1968
כינוי לשביתה כללית שפרצה ברחבי צרפת במאי 1968. אחד ממנהיגיה הבולטים היה דניאל כהן-בנדיט שכונה 'דני האדום'. ההפגנות החלו בסדרה של שביתות סטודנטים שפרצו במספר אוניברסיטאות ותיכונים בפריז. לאחריהן התרחשו עימותים עם הנהלות האוניברסיטאות ועם המשטרה. (ויקיפדיה)
מתוך: תמיד תסתכל קדימה – אלי בוסקילה
מאיגרא רמא לבירא עמיקתא
ממקום/מעמד גבוה למקום/מעמד נמוך
מתוך: אליה וקוץ בה
מאיגרא רמה לבירא עמיקתא
מהר גבוה לבור עמוק. ביטוי ארמי שהשתרש בשפה העברית. הביטוי משמש בהשאלה לתיאור השינוי החד במעמדו של אדם או דבר שירדו ממעמד גבוה ומכובד לשפל המדרגה. (ויקיפדיה)
מתוך: נוף ילדותי – בן ציון ברל אקרמן
מאיגרא רמה לבירה עמיקתה
מאיגרא רמא לבירא עמיקתא הוא ביטוי ארמי שהשתרש בשפה העברית, ומשמעותו המילולית היא "מגג גבוה לבור עמוק". הביטוי משמש בהשאלה לתיאור השינוי החד במעמדו של אדם או דבר שירדו ממעמד גבוה ומכובד לשפל המדרגה. ויקיפדיה
מתוך: החלטה גורלית
מאיה ארבטובה
רקדנית ומורה לבלט, חלוצה בהוראת הבלט בישראל.
מתוך: השכונה שלי