מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

מחנות עבודה
מתקני כליאה שהקימה גרמניה הנאצית במהלך מלחמת העולם השנייה המיועדים לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות.
מתוך: מרומניה לארץ ישראל
מחנות עבודה
מתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה כחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה, שהקימו הנאצים ובני בריתם ליהודים, שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, סלילת כבישים וכו'.
מתוך: ילדות בצל סיפורי השואה
מחנות עבודה
השם שנתנו הנאצים למתקן כליאה המיועד לניצול בכפייה של כוח עבודה למטרות שונות, ואף לרצח המוני באמצעות עבודה. מחנות עבודה שימשו את גרמניה הנאצית ובעלות בריתה במהלך מלחמת העולם השנייה בתקופת השואה כחלק מן הפתרון הסופי. מחנות העבודה שהקימו הנאצים ובני בריתם שימשו לייצור של כלי נשק, תפירת מדים ונעליים, חטיבת עצים, כריית מחצבים, סלילת כבישים וכו'.
מתוך: רעב מתמיד
מחנות עולים
עולי "על כנפי נשרים" שוכנו בישראל בשלושה מחנות מרכזיים, ששימשו קודם לכן מחנות של הצבא הבריטי- ראש העין, בית ליד (פרדסיה), ועין שמר. חלק מן העולים שהה זמן קצר במחנה המעבר בעתלית. אורח החיים במחנות העולים היה דומה לזה של חיילים במחנה צבאי. בד בבד עם הקמת המחנות היה צריך גם לגייס ולהכשיר צוות מנהלי שיטפל באלפי העולים. מחנות אלה נסגרו לאחר כשנה וחצי, בשלהי שנת 1950, ושוכניהם הועברו למעברות, שבהן חיו ההורים והילדים יחד.
מתוך: זו ילדותי הראשונה
מחנות עולים
המחנות העולים היא תנועת נוער חלוצית⁻ציונית⁻סוציאליסטית המצהירה על חתירה לבניית חברה יהודית צודקת, שוויונית החיה בשלום עם שכניה. התנועה פועלת בכ⁻45 מחנות ובה כ⁻7,000 חניכים. מתוך ויקיפדיה.
מתוך: סיפור החיים של דב ספירא ומשפחתו
מחנות עולים
המחנות העולים היא תנועת נוער חלוצית – ציונית -סוציאליסטית המצהירה על חתירה לבניית חברה צודקת, שוויונית החיה בשלום עם שכניה. התנועה פועלת בכ-45 מחנות (סניפים) ובה כ-7,000 חניכים.
מתוך: לה דולצה ויטה La Dolce Vita
מחנות עולים
הוקמו בשנים 1948-1949. חלק גדול מהעולים שהגיעו לארץ הופנו אליהם. מחנות העולים הוקמו בכל רחבי הארץ. היו אלה אזורים סגורים ומנותקים, שלא היו מחוברים לנקודות ישוב קיימות, העולים ששהו במחנות אלה לא עבדו לפרנסתם וכול צורכיהם סופקו על-ידי מוסדות הקליטה.
מתוך: מטריפולי למעברות – סבא רפאל רובין
מחנות עולים
מחנות עולים היו למקומות ישוב זמני של העולים החדשים שהגיעו בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל. שוכני המחנות קיבלו את כל צורכיהם מהממסד ולא נדרשו לצאת לעבודה.
מתוך: גלגולו של שם
מחנות עולים
מחנות שהוקמו במבנים שנעזבו על ידיד הצבא הבריטי בעתלית, פרדס חנה, רעננה ועוד.
מתוך: סוד ההצלחה
מחנות עולים
מקומות היישוב הזמני של העולים החדשים, שהגיעו בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל.
מתוך: סיפור העלייה שלי מאירן
מחנות עולים
מחנות עולים היו למקומות היישוב הזמני של העולים החדשים, שהגיעו בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל. חסרונם הגדול היה באווירה שהם יצרו: שוכני המחנות קיבלו את כל צרכיהם מהממסד ולא נדרשו לצאת לעבודה.
מתוך: מטורקיה לארץ ישראל באונייה – אסתר נברו
מחנות עקורים
מחנות העקורים (1956-1945) היו מחנות שהקימו בעלות הברית המערביות באזורים בהם שלטו בגרמניה, אוסטריה ואיטליה לאחר השואה. במחנות אלו התגוררו באופן זמני כ-11 מיליון עקורים. בין עקורים אלה היו כרבע מיליון (כ-3%) יהודים ניצולי השואה. רובם הגיעו ממזרח אירופה במסגרת הבריחה. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה של סבא נח טרייבנד
מחנות עקורים
לאחר המלחמה מאות אלפי פליטים יהודים שרדו את השואה, ובעלות הברית שיכנו את חסרי הבית היהודים במחנות פליטים שכונו "מחנות העקורים" וניסו לדאוג לצרכיהם.
מתוך: בוגרת שואה – גיבורה אמיתית
מחנות עקורים
לאחר השואה הקימו בעלות הברית המערביות מחנות באיזורים גרמניה,אוסטריה ואיטליה ובן שוכנו ניצולי השואה.
מתוך: הילדה ששמרה כשרות בשנות הרעב
מחנות עקורים
מחנות העקורים היו מחנות שהקימו בעלות הברית המערביות לאחר השואה. במחנות אלה שכנו כרבע מיליון ניצולים ממחנות הריכוז ושרידי השואה, כאלה שנעקרו, הוגלו מבתיהם והוחזקו בתנאים שונים של שעבוד ועבודות כפיה במהלך המלחמה.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייו של סבא שמואל דיאמנט
מחנות עקורים
הפליטים היהודים שהתקבצו בארצות אירופה היו חסרי בית ולרוב גם כל רכושם נגזל בשואה. בעלות הברית הקימו למענם מחנות מיוחדים, בעיקר בגרמניה, באוסטריה ובאיטליה, שם הם חיו בצפיפות גדולה. 250,000 פליטים יהודים שכנו במחנות שניהל הג'וינט, חלקם בתוך מחנות הריכוז המשוחררים. בשטחי הכיבוש הסובייטי לא הוקמו מחנות נפרדים ליהודים, כי הסובייטים סירבו להכיר בכך שמצבם שונה ממצב שאר הפליטים
מתוך: מאוקריאנה לישראל
מחנות עקורים
מחנות שהוקמו בסיום מלחמת העולם השנייה שבהם רוכזו הפליטים והניצולים היהודים.
מתוך: משואה לתקומה בישראל