מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אשרת כניסה
על פי דיני מדינת ישראל, אזרח זר המבקש להיכנס למדינת ישראל צריך לבקש אשרה על פי חוק הכניסה לישראל, כל העולים מקבלים אשרה עם כניסתם לישראל.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה של משפחת פיקס
אשרת כניסה לארץ
1.עלייה בלתי לגאלית, כלומר לעבור את הגבול מסוריה ולבנון בסתר כמובן. 2.עלייה עם "סרטיפיקה" (כך קראו למסמך) שהאנגלים הקציבו לסוכנות היהודית. 3.העברה של סכום גדול מאוד של לירות סטרלינג לבנק אנגלו-פלסטינה.
מתוך: תמיד יש תקווה
אשרת עליה
סרטיפיקט (מאנגלית: Immigration certificate, מילולית: אשרת הגירה), היה הכינוי שניתן לאשרת העלייה לארץ ישראל בתקופת המנדט הבריטי. רישיון העלייה חולק על פי מכסות שנקבעו על ידי הבריטים במשא ומתן בינם לבין ההנהלה הציונית, בהסתמך על תקנות הספר הלבן הראשון.
מתוך: משפט אייכמן בעיני ילדה בת אחת עשרה
אשת חייל
אֵשֶׁת חַיִל הוא שיר הלל לאישה, החותם את ספר משלי. השיר כתוב כאקרוסטיכון אלפביתי ומתאר את האישה האידיאלית. פרשנויות שונות ניתנו לגבי מושא השיר, החל מאשה מסוימת לא-נודעת, דרך נשים שונות במקרא, עבור בדמות האישה האידיאלית וכלה בתורה ויקיפדיה
מתוך: בעקבות חייה של נירה זכרונה לברכה
אשת חייל מי ימצא
מזמור ששרים לאם המשפחה השיר מהלל את האישה ואת יציר כפיה והוא מושר על ידי הבעל בדרך כלל בארוחת ליל שישי בזמן קידוש
מתוך: אבי תרם לבטחון המדינה
אשת חיל
אֵשֶׁת חַיִל הוא שיר הלל לאישה, החותם את ספר משלי. השיר כתוב כאקרוסטיכון אלפביתי ומתאר את האישה האידיאלית. פרשנויות שונות ניתנו לגבי מושא השיר, החל מאשה מסוימת לא-נודעת, דרך נשים שונות במקרא, עבור בדמות האישה האידיאלית וכלה בתורה.
מתוך: סבתא רבתא האלמנה שגידלה ופירנסה את ילדיה
אשת חיל
אֵשֶׁת חַיִל הוא שיר הלל לאישה, החותם את ספר משלי. השיר כתוב כאקרוסטיכון אלפביתי ומתאר את האישה האידיאלית. פרשנויות שונות ניתנו לגבי מושא השיר, החל מאשה מסוימת לא-נודעת, דרך נשים שונות במקרא, עבור בדמות האישה האידיאלית וכלה בתורה. החל מהמאה ה-16 נתקבל המנהג לשיר שיר זה בליל שבת לפני הסעודה ברוב תפוצות ישראל. ויקיפדיה
מתוך: אשת חיל מי ימצא
אשת חיל
ביטוי המופיע בספר משלי המיוחס לשלמה המלך. המזמור הוא שיר הלל לאישה ומתאר את שבחי האישה. השימוש בביטוי מתאר אישה טובה ואהובה.
מתוך: מתימן לישראל – חלום שהתגשם
אתא
אתא חברה לטקסטיל בע"מ הייתה מפעל תעשייתי מהראשונים בארץ ישראל, והפעילה רשת לשיווק תוצרתה. המפעל נחשב עד שנות השבעים לגדול מסוגו בארץ ונסגר בשנת 1985. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה מעיראק של יהודה מצפה