מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אשדות יעקב
אשדות יעקב הוא קיבוץ בעמק הירדן, שהתפלג לשניים בעת הפילוג בקיבוץ המאוחד.בעקבות המעבר קיבל הקיבוץ בשנת 1938 את שמו החדש, אשדות יעקב: "אשדות" - על-שם אשדות הירמוך הסמוכים, "יעקב" על-שם יעקב (ג'יימס) דה רוטשילד, בעל האדמות של אשדות יעקב לפני שהועברו לקרן קיימת לישראל.
מתוך: הפגזים נופלים – סיפור מהילדות
אשדות יעקב
אשדות יעקב איחוד הוא קיבוץ בעמק הירדן, במרחק של 5 ק"מ דרומית לכנרת, בסמוך לגבול עם ירדן.הקיבוץ התפלג לשניים.
מתוך: ילדות באשדות יעקב
אשהמאסט
מאכל אורז מבושל עם ירק וגבינות ובצל מטוגן מעליו
מתוך: פסח בפרס
אשובדלק
זאת מילה עם הרבה מאוד משמעויות (שלום, וואו, יואו וכדומה).
מתוך: ישראל ועיראק
אשוויץ
מחנה הריכוז וההשמדה אַוּשְׁוִויץ שבדרום פולין היה הגדול במחנות ההשמדה שהקימה גרמניה הנאצית במלחמת העולם השנייה, ובו נרצחו כמיליון ומאתיים אלף נפשות, בהם כמיליון ומאה אלף יהודים (91%), יותר מבכל אתר אחר במהלך המלחמה. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע הארוך של סבתא פרידה לישראל
אשכנזים
יהודים אשכנזים בישראל מהווים את אחת הקבוצות האתניות הגדולות ביותר בקרב יהודי ישראל והם המהגרים והצאצאים של היהודים האשכנזים, אשר שוהים כיום במדינת ישראל. לפי הערכות ישנם כ-2.8 מיליון ישראלים שמוצאם, המלא או החלקי, בקהילות אשכנזיות. מקורם של היהודים האשכנזים בישראל הוא במרכז ומזרח אירופה. (ויקיפדיה)
מתוך: החיבור בין האשכנזים והספרדים
אשל הנשיא
אֵשֶׁל הַנָּשִׂיא הוא כפר נוער שנמצא בשטח המועצה האזורית מרחבים, וממוקם בין הערים באר שבע ואופקים. בכפר ישנו בית ספר שש שנתי, פנימייה, ומשק חקלאי, בנוסף למספר משפחות של עובדי הכפר שמתגוררות במקום. בבית הספר שבכפר לומדים תלמידים מהיישובים להבים ובאר שבע וכן מקיבוץ חצרים והמושבים תאשור, ברוש, תדהר, נבטים, אשלים ועוד. (ויקיפדיה)
מתוך: אפרים אבן מספר לנכדתו נעה
אשלגן גופרתי
יש תנורים, מחממים את התנורים עם מזוט. בתוך התנור יש בוחש שמסתובב ומלמעלה יש חור להכנסת אשלג וחור שני להכנסת חומצה גופרתית. זה מתערבב ומתבשל, המוצק יוצא החוצה זה נקרא אשלגן גופרתי זה דשן לחקלאות והגזים שמתהווים מהחום נספג למיכלים. עם תוספת מים וזה חומצת מלח משתמשים בה לתעשייה ולמזון
מתוך: בלי מים ובלי חשמל
אשלונים
רכבות משא שהובילו בקר בברית המועצות. זהו כינוי לדרך בריחתם של היהודים מרוסיה בתקופה שלאחר מלחמת העולם השניה.
מתוך: סיפור חיים של מסירות נפש