תעודת היושר של סבא

מפגש עם סבי בבית ספר.
סבי והאחים שלו אחרי עלייתם לארץ.
השבת אבדה

סבא צדוק נולד בשנת 1941, בעיר מוסול בעיראק. הוא עלה לארץ עם משפחתו בעלייה הגדולה של יהודי עיראק לארץ בשנת 1951.

סבי והאחים שלו אחרי עלייתם לארץ

masasa-family

סבא מספר:

בצעירותי עבדתי בתל אביב והרווחתי 2 לירות ביום. יום אחד בסיום עבודתי כשרציתי ללכת לביתי, הייתי חייב לנסוע לביתי באוטובוס, ובתחנה המרכזית שבתל אביב עוברים חצי מיליון אנשים ביום! ובזמן שחיכיתי לאוטובוס התבוננתי על הרצפה, ומצאתי 40 לירות. 40 לירות עולים יותר מ-5,000 שקלים! לקחתי אותם ביד ולא היה לי מצפון להניח אותם בתוך כיסי, מכיוון שחשבתי שאולי כסף זה שייך למישהו בעל משפחה עם ילדים שהיה זקוק לכסף זה…

לקחתי מיד את הכסף הזה למשטרה שבתחנה המרכזית, ומסרתי את הכסף שנמצא בידי לשוטר, הוא צחק עלי ואמר "איזה בן אדם מחזיר כסף שהוא מצא?!" ואני השבתי לו "אין לי מצפון לקחת את הכסף הזה", השוטר לקח את הכסף, הלכתי והגעתי לביתי.

לא ידעתי מה קרה אם הכסף יותר… לאחר חודש המשטרה הגיעה לביתי ונתנה לי תעודת יושר. ולמרות שהייתי גם זקוק לכסף זה, החזרתי את הכסף. ובגלל  שאף אחד לא בא ולקח את הכסף מהמשטרה נתנו לי את הכסף הזה וביושר.

הודיה: היה לי ממש כיף שסבא שלי בא לבית ספר וסיפר לי ולחברות שלי על חייו והתרגשתי ומאוד שמחתי.

לירה