תולדות משפחת אלחדיף יפרח דסה

החתונה
יעקב דסה בצעירותו במצרים.
הקשר הבן דורי מסבתא של סבא שלי עד אלי.

תולדות משפחת אלחדיף – יפרח – דסה

משפחת אלחדיף, משפחה ספרדית מיוחסת ממגורשי ספרד השתקעה בשנת 1492 באי רודוס שביוון. בשנת 1740 המשפחה עלתה לארץ ישראל, זו הייתה תקופת השלטון העות'מאני (הטורקי) בארץ ישראל בה היו זכויות שוות לתושבים הזרים הלא מוסלמים, החוק הטורקי קבע שנתינים, כולל יהודים, של מדינות זרות יישארו כפופים לשלטון של מדינות המוצא שלהם על אף שגרו בארץ ישראל.

שמחה אלחדיף (סבתא של סבא שלי) נולדה בשנת 1895 בארץ ישראל, בעיר צפת וגדלה בטבריה. סבא שלה, אהרון בכור אלחדיף היה רבה הראשי (חכם באשי) של טבריה. דוד שלה, חיים אלחדיף היה ראש ישיבת רבי מאיר בעל הנס, ראש הכוללים הספרדי ומנהל בית הספר כי"ח (כל ישראל חברים) בעיר, בו שמחה אלחדיף למדה. לימים בנו של חיים אלחדיף, זאכי אלחדיף, אשר למד בבית הספר כי"ח ביחד עם שמחה אלחדיף, היה ראש העירייה היהודי הראשון בטבריה ובארץ ישראל בכלל. זאכי אלחדיף נרצח על ידי ערבי טברייני שארב לו וירה בו מטווח קצר, בסמוך למסגד א-זידני בעיר.

בשנת  1912שמחה אלחדיף התחתנה עם יצחק יפרח. בשנת 1913 נולד בנם הבכור והם עברו לגור בירושלים אשר הייתה מוקפת חומה שנתנה בטחון לתושביה, עד שנת 1914 בפרוץ מלחמת העולם הראשונה. בפרוץ מלחמת העולם הראשונה, מנה היישוב היהודי בארץ למעלה מ- 85 אלף נפש, המלחמה ניתקה את היישוב היהודי בארץ מהארצות העיקריות שמהן הגיעו והתושבים הזרים היו נתונים לשרירות ליבם של הטורקים, הם חויבו לקבל את הנתינות העות'מאנית, שפירושה גיוס לצבא הטורקי או לעזוב את הארץ, שמחה ויצחק יפרח בחרו לעזוב את הארץ מחשש לגיוסו של בעלה יצחק יפרח לצבא הטורקי, וירדו מהארץ לאלכסנדריה שבמצרים.

במצרים שמחה ויצחק יפרח גרו בשכנות קרובה למשפחת דסה, משפחה ספרדית ממגורשי ספרד שהגיעו למצריים מסלוניקי שביוון. לשמחה ויצחק יפרח נולדו 4 ילדים: יוסף יעקב שנולד בארץ (נהרג בתאונה בגיל 14 באלכסנדריה שבמצרים) אסתר, פלורה ויפה. פלורה יפרח (אימא של סבא שלי) התחתנה עם יוסף דסה (אבא של סבא שלי) הבן הבכור של השכנים ממשפחת דסה. מאוחר יותר יפה יפרח (דודה של סבא שלי) התחתנה עם משה דסה (דוד של סבא שלי) הבן השני של השכנים ממשפחת דסה.

לפלורה ויוסף דסה נולדו 6 ילדים במצרים: אברהם, מרים (נפטרה בת שנתיים במצרים), רחל, שמחה (ע"ש הסבתא שנפטרה ונקברה באלכסנדריה שבמצרים), יעקב (ע"ש הדוד שנהרג בתאונה) ושושנה.

בשנת 1949 יצחק יפרח עזב את מצרים ועלה לארץ, (לאחר שאשתו שמחה, שכאמור נולדה בצפת, נפטרה ונקברה באלכסנדריה שבמצרים). בשנת 1959 יעקב דסה (סבא שלי) עם משפחתו עזבו את מצרים ועלו לארץ דרך פיראוס שביוון. בשנת 1969 סבא שלי יעקב דסה התגייס לחטיבת גולני (סיים את שירותו בדרגת סגן). בשנת 1972 סבא שלי יעקב דסה התחתן עם סבתא שלי בתיה, חברת ילדות ונולדו להם 3 ילדים: אלי (אבא שלי) ויקטוריה ומיכל.

%d7%97%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%9c-%d7%99%d7%a4%d7%94-%d7%99%d7%a4%d7%a8%d7%97-%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%94-%d7%93%d7%a1%d7%94

בשנת 1974 נולד אבי אלי דסה. בשנת 1975 נולדה דודה שלי (אחות של אבא שלי) ויקטוריה דסה. בשנת 1982 סבא שלי יעקב דסה נפצע קשה במלחמת שלום הגליל ונולדה דודה שלי מיכל דסה (אחות של אבא שלי).

בשנת 1984 לאחר תקופת החלמה מפציעתו הקשה, סבא שלי יעקב דסה התנדב לשרת במילואים בחזרה ושירת עד גיל 45 (השתחרר משירות מילואים בדרגת רב-סרן). בשנת 1992 אבי אלי דסה סיים את לימודיו התיכוניים והתגייס לצה"ל (סיים בדרגת סמל ראשון).

בשנת 2000 אבא שלי, אלי דסה התחתן עם אימא שלי ליאת ספרא, בת השכבה שלו בתיכון ונולדו להם 3 ילדים: רואי,מאיה ויונתן. בשנת 2002 אח שלי הבכור רואי דסה נולד. בשנת 2005 אני מאיה דסה נולדתי. בשנת 2009 אח שלי הקטן יונתן דסה נולד.

חיזוק הקשר וההיכרות בנינו. נהנינו והתלהבנו לעשות את העבודה יחד והיינו מרוצים מהתוצאה.

התיישבות