תודעת שירות

סבתא אליס-עליזה והנכדה לי-אור
התחלת עבודתי במבטחים מוסד לביטוח סוציאל מיום קבלת העבודה באפריל 1965-דצמבר 2002 יום הפרישה לגימלה מוקדמת:

עבדתי במבטחים, מוסד לביטוח סוציאלי, מיום קבלת העבודה באפריל 1965 – יום הפרישה לגימלה מוקדמת, דצמבר 2002:

למדתי עד אמצע כיתה יוד, אך נאלצתי להפסיק את לימודיי מסיבות אישיות. הייתי ילדה במשפחה המונה עשר נפשות, אבי עבד ועשה ככל יכולתו לכלכל את המשפחה בכבוד, אבל חלה ונפל למשכב ולא יכול היה לפרנס עוד.

אני הבת הגדולה (לפניי היו אחים שנפטרו), נאלצתי לצאת לעבוד ולעזור לאמי, להמשיך לטפל באחיי הרכים ולגדלם. הוריי זכרם לברכה סרבו תמיד, בכל תוקף, לקבל עזרה מהרווחה. אמי יצאה לעבוד בחקלאות לקחה אותי איתה, ויחד עבדנו בקטיף עגבניות, מלפפונים ומיני ירקות אחרים.

חברה  מאחד המושבים הנחשבים והאמידים בסביבה, סיפרה לי שאנשי משכילים, חרוצים מחפשים עובדת למשק הבית שלהם, ואני קיבלתי את ההצעה בשמחה. עד מהרה התחלתי לעבוד בכמה בתים במקביל, כמה שעות בכל משפחה. כשמעסיקותיי היו רופאות, אחיות ומורות. במקביל התחלתי ללמוד, על חשבוני, קורסים להנהלת חשבונות ופקידות. והשתתפתי בשיעורי ערב להשלמת בחינות הבגרות.

והנה תפנית בחיי! עמדתי בתחנת אוטובוס כדי לנסוע לעבודה, במכנסיים קצרים וחולצה אדומה קשורה לבטן. כשלפתע ניגש אליי בחור צעיר, רכוב על אופניו  וסיפר לי כי רוצים לפתוח בקריית מלאכי משרד של ביטוח, מבטחים, ומחפשים פקידה, וכי ממש עכשיו הגיע נציג במיוחד מתל אביב, לבחור מועמדים… ומה דעתי? אמרתי כן.

ניגשתי,  וראיתי שיושבים מספר מועמדים, כולם בהופעה נאותה. כשהגיע תורי לבחינה, נכנסתי למשרד וראיתי אדם בעל הופעה נאה, גדול גוף, בפנים מחייכות.

כאשר ראה אותי חייך ואני הרהרתי ביני לבין עצמי, על ההופעה שלי, בה הגעתי אליו. אני זוכרת שהוא הציע לי כוס תה, וחשבתי לעצמי שזה מוגזם.

הוא נתן לי דף בחינה, ובו בעיות במתמטיקה, אותן פתרתי במהירות ומסרתי לידיו את דף התשובות. "מה כבר סיימת?" שאל המום. "אינך רוצה לחזור ולבדוק לפני המסירה?" שאל ושוב חייך.

לאחר שבוע, ואני בת חמש עשרה וחצי, קיבלתי תשובה שהתקבלתי לעבודה במבטחים, מוסד לביטוח סוציאלי. עיקר עבודתי היה טיפול בפרישה לפנסיה – לגמלאות של העובדים המבוטחים. התמדתי בעבודתי זו כארבעים שנה עד שפרשתי בעצמי לפנסיה. במשך תקופת עבודתי, קודמתי עד שנתמניתי למנהלת מחלקת הפנסיה.

באחד הימים, הופיעה במשרדי אחת המורות שעבדתי אצלה, וכשעיניה פגשו בי, נדהמה ואמרה: "יפה לך! יש לך משרד משלך כיסא, שולחן…הגעת למעמד יפה…!", השליכה לעברי. כעסתי עד שחשבתי לנטוש אותה, להעביר אותה לטיפולה של פקידה אחרת, אולם החלטתי להבליג, להפריד בין השירות שעליי לתת לה, לבין הגאווה מדבריה. כך שירתתי אותה ככל אדם בנאמנות ובמסירות. ולבסוף היא קמה וחיבקה אותי ועודדה מאוד, והביעה את שביעות רצונה המלא מהטיפול בעניינה.

נכון להיום פרשתי לפנסיה מוקדמת, בגיל חמישים ושתיים שנה. ואני מרוצה.

הזוית האישית

סבתא אליס ידעה מה חשיבותם של הלימודים ולמרות שנאלצה לעבוד, השלימה השכלתה בלימודי ערב, בזכותם זכתה למשרה, וזוהי ההמלצה ללי-אור.

מבטחים
מבטחים מוסד לביטוח סוציאלי של העובדים בע"מ - ביטוח וקרן פנסיה לעובדים.