שנוי השם

סבא איתי♥
סבא מרים אותי
התחלה חדשה

שמי איציק מורן ונולדתי בשנת 1947 ברוסיה עליתי לישראל לרוסיה בשנת 1974.

התגייסתי לצבא והכרתי אנשים שהיו גרים בקיבוץ החבר הכי טוב שלי היה אנג'לי, שראיתי את חיי הקיבוץ הבנתי שזה מקומי ואני רוצה וצריך להיות קיבוצניק!

יום אחרי הסיור בקיבוץ אנג'לי לקח אותי לעבודה שלו אולפן אשדוד המיוחד, הוא הציע לי להתקשר לכמה אנשים מהקיבוץ ונתן לי את מספרי הטלפון שלהם אחד האנשים היה פראנק, הוא הזמין אותי להתארח אצלו בקיבוץ בזמן הביקור פגשתי כמה נערים שכמוני באו להתארח בארץ ישראל הם נתנו לי בית חם ואוהב והיו לי כמשפחה!

אחרי הרבה זמן התקבלתי לעבודה חדשה קוטף בננות (כן אני יודע שכולכם תצחקו אבל זה היה מקובל בזמנים שלי☻)

יום אחד בא אדם זר וגירש אותנו מהישוב בגלל שמותיינו "המוזרים" הוא גירש אותנו לגבעה נדושה ששם היה פרחים ששמם הוא פרח "המורן" ובגלל זה החלטתי לשנות את שימי לאיציק מורן במקום איציק דרושנה…

ליאור הנכדה: נהנתי מאוד בתוכנית הקשר הרב דורי

קיבוץ
קיבוץ הוא צורת התיישבות שיתופית ייחודית לציונות, ליישוב ולמדינת ישראל, המבוססת על שאיפת הציונות להתיישבות מחודשת בארץ ישראל ועל ערכים סוציאליסטיים - שוויון בין בני האדם ושיתוף כלכלי ורעיוני. הקיבוץ הוא בדרך כלל יישוב קטן המונה מספר מאות תושבים, ופרנסתו מחקלאות ומתעשייה.

”יום אחד בא אדם זר וגירש אותנו מהישוב “