שירתתי בקמ"ג

דליה בכר ואופיר הנכדה

שמי דליה בכר.

נולדתי ב8.6.1951 בבית חולים הדסה בתל אביב.

הוריי הם עדה וצבי אברמוביץ' נולדו ברומניה.

אבא צבי עלה בשנת 1944, מפייאטרה ניימאץ שברומניה באנייה.

אמא עדה עלתה בשנת 1946 במסגרת תקופת ההעפלה – עליה ב' שהיא עליה בלתי לגאלית, באונית המעפילים חנה סנש שעצרה באיטליה והמשיכה לכיוון ישראל וטבעה ליד חופי עתלית. את האנשים חילצו משם בחבלים.

האנשים פוזרו בישובים ואמא הגיעה לקיבוץ שדה נחום.

אבא ואמא הכירו בקיבוץ.

אבא היה חייט ועבד בתל אביב.

לאחר תקופה אמא הצטרפה לאבא בתל אביב. הם גרו ברחוב מוהליבר בתל אביב.

באותן שנים (1946) היו הערבים צולפים ממסגד חסן בק הקרוב על התושבים באזור.

גרנו בתל אביב ברחוב מונטיפיורי עד שהיגעתי לגיל 5 ואז עברנו לרמת גן עד גיל 8 . כשהייתי בת 8 עברנו לגור בבת -ים.

למדתי בבית ספר יסודי א.ד גורדון בבת -ים והמשכתי בית ספר מקצועי בתל אביב שבו למדו הנהלת חשבונות.

בגיל 18 התגייסתי לצה"ל ועברתי טירונות, בסוף הטירונות יצאנו לסדרה של שבעה ימים בחולות פלמחים.

לאחר הסדרה גייסו בנות לחי"בה (חיילות בשירות המשטרה) ורצו שגם אני אלך. התעקשתי לשרת בסיני ולבסוף החליטו שאני אלך לקמ"ג שבדימונה.

הקמ"ג היא קרייה למחקר גרעיני בדימונה.

הקריה למחקר גרעיני – דימונה (קמ"ג)

עבדנו על מחשבים מ-7:00 בבוקר ולפעמים עד 22:00 בלילה.

במסגרת הצבא יצאנו לצעדת ארבעת הימים בירושלים וישנו באוהלים, זו הייתה חוויה וזיכרון טוב מהשירות הצבאי.

העשרה:
הקריה למחקר גרעיני – נגב (בראשי תיבות: קמ"ג) ממוקמת בלב מישור ימין, דרומית-מזרחית לעיר דימונה ותכליתה ביצוע מחקר באנרגיה גרעינית, ובכלל זה ייצור נשק גרעיני, אף כי ממשלת ישראל מעולם לא הודתה בכך והיא שומרת באופן רשמי על "עמימות גרעינית". הכור הגרעיני[1] הפועל בקריה הוא הגדול מבין השניים הפועלים בישראל (ויקיפדיה)

תשע"ו   2016

העפלה עליה בלתי לגאלית
הייתה התנועה לכניסה בלתי חוקית של יהודים לארץ ישראל בדרכי הים והיבשה וב-1947 גם בדרך האוויר, אשר אורגנה על ידי היישוב העברי בתקופת המנדט הבריטי משנת 1934 ועד הקמת מדינת ישראל ב-1948 (כניסתם של יהודים לתחומי הארץ באופן בלתי מאורגן החלה מאז מלחמת העולם הראשונה, כאשר הונהג ממשל צבאי בריטי ואף קודם לכן, אך ההעפלה המאורגנת החלה ב-1934)[1]. היא כונתה גם עלייה ב', משום שנעשתה בד בבד עם העלייה החוקית שנמשכה באותה עת על פי תקנות ההגירה החמורות שנקבעו על ידי ממשלת המנדט הבריטית. (ויקיפדיה)

”את האנשים חילצו משם בחבלים.“