שורשי הילדות שהפכו לנוף בגרות

סבתא שלי ואני
סבתא שלי
הילדות הסוערת בקיבוץ

בית-אלפא, למרגלות הר הגלבוע.

"הקיבוץ הוקם על ידי גרעין א' של חברי תנועת הנוער השומר הצעיר, אשר הוקם בגדוד שומריה. רובם עבדו קודם לכך בביתניה עילית, ואליהם נוספו חברים יחידים יוצאי פולין וגליציה וילידי ארץ ישראל. הוא הקיבוץ הראשון בארץ שנוסד על ידי חברי תנועת השומר הצעיר. עלה על הקרקע ב-4 בנובמבר 1922 אחרי תקופת הכשרה בעבודות חלוציות רבות, בין השאר במחנה ליד גבע.
בשנת 1938 החליטו נוער הקיבוץ להצטרף לתנועת השומר הצעיר, דבר שהביא לפולמוס בין תנועות הפועלים ולטענת על חטיפת הילדים מידי הוריהם, חברי מפא"י בשנת 1940 חל בו פילוג על רקע רעיוני, ובעקבותיו נערכו חילופי חברים עם קיבוץ רמת יוחנן (שעבר פילוג אף הוא). אנשי השומר הצעיר עברו לבית אלפא, ואנשי מפא"י לרמת יוחנן."  ויקי פדיה.
אהבתי לטבע
מגיל צעיר אהבתי מאוד לטייל, להכיר צמחים. בתיכון הייתי במגמת ביולוגיה ובצבא שירתתי כמדריכה בביה"ס שדה כרמל. בתום שרותי הצבאי התחלתי ללמוד חקלאות וטבע במדרשת-רופין. שנה ראשונה לימדתי בזכרון-יעקב. באותה שנה נולדה בתי הבכורה (אמא של תומר) לאחר מכן, עברנו לראשון לציון ולמדתי בחווה החקלאית ברחובות. לאחר כמה שנים התמנתי למנהלת החווה במשך 23 שנה. סך הכל למדתי וחינכתי 40 שנה מאוד אהבתי את עבודתי זו עד יציאתי לגמלאות .

חווה חקלאית
בית ספר יחודי שיש בה ענפי חקלאות שונים חממות פרחים בונסאי מטע