שהנז מוסאי עולה מפרס לישראל

שהנז מוסאי מספרת על עלייתה לארץ

עליתי מפרס, המוכרת בשם איראן ,
בשמה הקדום נקראה בזמנו "פרס". (מקור השם כנראה בפרסית עתיקה, שם הוא מופיע כ"פארסה") מחוז בדרום איראן, ששמו "פארס".בפרס יש קהילה יהודית גדולה, גם כיום יהודי אירן נקראים במוסדות שונים יהודי פרס ומנהגיהם "מנהג יהודי פרס", והשפה הפרסית. בישראל יש קהילה גדולה של יהודים שעלו מאיראן.מגילת אסתר בתנ"ך  מתארת את חיי היהודים בפרס בעת העתיקה תחת שלטון המלך אחשוורוש ואנו חוגגים את חג הפורים על מסורת זו.
עליתי יחד עם אמי בקשיים רבים. טסנו דרך יוון ורק אחרי יומיים הגענו לארץ ישראל. כאשר עליתי לארץ פגשתי את האחים שלי , שכבר עשו עלייה וחיכו לנו פה בארץ ישראל.

במטוס דרך יוון לארץ ישראל
 ההתחלה לא היייתה קלה , אחרי תחנות רבות, לאחר תקופה,  התיישבנו בעיר באר שבע בשכונה ד'.
הלכתי לאולפן ,בבית יציב,  בשביל ללמוד את השפה המדוברת בישראל שפה העברית שעד עתה קשה לי.
אחרי שמונה חודשים בבאר שבע,  פגשתי את בעלי לעתיד , גם בעלי הוא יליד פרס. אחרי שנה של חברות, התחתנו. ובכל תקופה זו המשכתי ללמוד עברית, עברתי ללמוד עברית בלימודי ערב.
במשך השנים, נולדו לנו ארבעה ילדים.
אני מאוד שמחה שהגעתי לארץ ותודה לאל,  הילדים שלנו גדלו, במשך השנים התחלתי לעבוד בשופרסל.