רחוב יג'

רואים את אשר סבא של ניצן, אור ורועי.

*אוּרִי – יְדִידִי   (*אורי לייטנר)

אִיתֵּר הַצַּלָּם

וְאִימֵּת סִיפּוּרַי.

אשר רון

נולדתי בשנת 1938 בקריית חיים ברחוב י"ג ליד חיפה. הבתים הראשונים נבנו במקביל למסילת פסי הרכבת. מסילת הרכבת הייתה מחוברת בין חיפה לבירות. הקריה החלה להתפתח בכיוון ממזרח למסילת פסי הרכבת. הרחובות היו מקבילים אחד לשני. רחוב אחד חיבר בין כל הרחובות ושמו היה "הכביש הראשי". ברחוב שלי היה  גן ילדים. לאחר סיום הגן הלכנו לבית הספר שהיה במרחק קילומטר מביתי. שם בית הספר היה "ארלוזורוב". קריית חיים נקראת על שם אותו חיים ארלוזורוב. חיים ארלוזורוב היה עסקן פוליטי אשר נרצח בגלל דעותיו הפוליטיות.

החל מכיתה ד' הלכתי לתנועת נוער בשם השומר הצעיר. בכיתה ו' עברתי לתנועה המאוחדת כיוון שרוב הבנות והבנים מהכיתה היו בתנועה המאוחדת. לאחר סיום שמונה שנות לימוד בבית ספר יסודי (לא היתה חטיבת ביניים). במסגרת תנועות הנוער היינו לומדים שירים היינו לומדים ריקודים והיינו יוצאים לטיולים ומחנות קיץ של מספר ימים.

בבית הספר היו מקצועות לימוד שאין היום, כגון: נגרות, עבודות מתכת, קרטונג' (עבודות קרטון, כמו: כריכת ספרים ויצירת קופסאות וכדומה). בבית ספר התיכון למדתי  בבסמ"ת בית ספר מקצועי תיכוני  בבית ספר זה למדנו מסגרות [עבודה במתכת], עבודות חשמל והרבה שעות הקדשנו למקצוע סרטוט טכני בעבודת ידיים עם סרגל, משולשים שבלונות ומחוגה.

לאחר סיום הבית ספר התגייסתי לצבא לנח"ל (נוער חלוצי לוחם) ולנח"ל המוצנח. במסגרת הצבא הלכתי עם חבריי להכשרה חקלאית בקיבוץ עין גב. אני עבדתי בעיקר בדייג בכנרת את הדייג היינו עושים בעיקר בשעות הלילה. דגנו בלילה משום שבלילה הסרדינים היו נמשכים ומתרכזים ליד האור שבקע מפנסי לוקס שהיו על סירות הדיג.

במסגרת הצבא  עשינו תורנות של חודש ימים על הר הצופים שהיה מובלעת מוקף ערבים ולא הייתה דרך גישה חופשית אליו. במסגרת הסכמי שביתת הנשק עם ירדן לאחר מלחמת השחרור הייתה אפשרות שרק שוטרים יכלו להגיע להר הצופים כדי לשמור עליו. אנחנו כשהיינו חיילים התחפשנו לשוטרים ובאופן זה הצבא הירדני איפשר לנו לעלות ולבצע את השמירה על ההר.

לאחר מלחמת ששת הימים ישראל כבשה את כל אזור ירושלים כולל כל השטחים המקיפים את הר הצופים. לאחר השירות הצבאי הצטרפתי לצי הסוחר והפלגתי על אוניות מסחר ואוניות נוסעים בתור קצין חשמל וקצין מכונה. במסגרת עבודה זאת ביקרתי וטיילתי בהרבה ארצות. זכורות לי במיוחד סערות עזות בהם האונייה נתקלה בים התיכון ובאוקיינוס האטלנטי.

מוזמנים לעיין בספר הדיגיטלי – "ילדותי בקריית חיים"

במקרה אחד חשבתי שהאנייה תטבע אבל התברר שארכימדס צדק ואני כאן כדי לספר לכם.

פרימוס
מכשיר חשמלי לחימום מים המכשיר שימש גם כביטוי למישהו שנדחף, מפריע

אוקיינוס האטלנטי
האוקיינוס האטלנטי הוא האוקיינוס השני בגודלו והוא מכסה כחמישית משטח כדור הארץ, כ-106.45 מיליון קמ"ר. שמו של האוקיינוס מגיע מן המיתולוגיה היוונית, שם הוא נקרא "ים אטלס".

”במקרה אחד חשבתי שהאונייה תטבע אבל התברר שארכימדס צדק. ואני כאן כדי לספר לכם.“