קורות חיים אהרון נעים העלייה

סבא אהרון והנכדה נועם
ילדות של סבא
חייה של משפחת נעים עד הולדתו של הנכד נועם

קורות חיים אהרון נעים

העלייה

הוריו של סבא עלו בשנת 1948 לישראל מלוב (סבתא פורטונה וסבא יעקב). סבא אהרון נולד בשנת 1950 בישראל להורים שעלו מלוב הבן הרביעי במשפחה בת שבעה אחים, שלושה בנים וארבע  בנות וגרו במעברה מחנה ישראל (כיום נמצאת שם התעשייה האווירית ) ועברו לפתח תקווה ואהרון למד בביה"ס רמת ורבר.

סבא נפצע במלחמה

בגיל 18 התגייס לצבא (חטיבת גולני) והשתתף במלחמת ההתשה. בשנים 1968-69 ונפצע בג'בל רוס (כיום נקרא הר דב) בכתפו השמאלית. הרופא שהשתתף גם הוא בלחימה הציל את חייו וקיבל צל"ש (ד"ר מיכאל אטלס). לאחר שנתיים של שיקום ולימודים יצא לעבודה.

הכרות עם סבתא רחל והוריה: בשנת 1974הכיר סבא את סבתא רחל, שהוריה דב ומרים עלו מהונגריה כיחידים בשנת  1950  הם התחתנו בישראל. בשנת 1975 סבא וסבתא (אהרון ורחל) התחתנו.

%d7%a1%d7%91%d7%90-%d7%90%d7%94%d7%a8%d7%95%d7%9f-%d7%95%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%91%d7%97%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%94

המשפחה

בשנת 1977 נולדה אימא שלי (לימור) ובשנת 1978 נולדה דודתי שרון. בשנת 1982 נולד דודי קובי (ז"ל).

נפילתו של קובי

קובי למד בבית הספר האזורי בית יצחק. בשנת 2000 קובי התגייס לצבא לחטיבת גבעתי לאחר שהוא סיים קורס מכים עבר לגדוד לביא ובתאריך 23.01.03 , במרדף לילי אחרי מחבלים באזור חברון, נפגעו הוא ושני חייליו על ידי מארב של מחבלים.

%d7%a7%d7%95%d7%91%d7%99-%d7%91%d7%a9%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%a6%d7%91%d7%90%d7%99

האנדרטה לזכרו של קובי

גן חלום יעקב להנצחת שמו של קובי ליד נחל אלכסנדר הוקם על ידי משפחתו וחבריו

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%942%d7%94%d7%90%d7%a0%d7%93%d7%a8%d7%98%d7%94-%d7%9c%d7%96%d7%9b%d7%a8%d7%95-%d7%a9%d7%9c-%d7%a7%d7%95%d7%91%d7%99

נישואי לימור

בשנת 2005 אמא לימור ואבא אלמוג התחתנו ואני נועם נולדתי בשנת 2006

הזוית האישית

סבא אהרון מספר: "היה לי כיף ולמדתי להכיר את נועם מקרוב ונמשיך להיפגש במחשב בבית נועם הנכדה: "היה לי כייף לעבוד עם סבא! ואני מקווה שהכיף הזה תמיד יישאר בינינו …..

מלחמת ההתשה
מלחמת ההתשה (בערבית حر8 במרץ ب الاستنزاف, חרב אל-אסתנזאף) הייתה מלחמה בין ישראל לבין מצרים, שהחלה ב- 1969[2] ונמשכה עד 7 באוגוסט1970, מועד שבו הסכימו הצדדים על הפסקת אש שנכנסה לתוקף למחרת. המלחמה החלה כיוזמה מצרית להתשת ישראל: את השם "מלחמת ההתשה" ("חרב אל-אסתנזאף") העניק לה נשיא מצרים גמאל עבד אל נאצר,[3] והיא הסתיימה בהתשה של שני הצדדים. המלחמה נמשכה כשנה וחמישה חודשים (ולפי גרסה אחרת: כשלוש שנים, ראו פירוט בהמשך) לאורך החזית המצרית, ובה ניסתה מצרים לקיים מלחמת התשהכנגד כוחות צה"ל על ידי הפגזות חוזרות ונשנות של המוצבים לאורך תעלת סואץ. בנוסף, נעשה ניסיון מצד המצרים להוביל באו"ם החלטה שתאלץ את ישראל לסגת מסיני. ישראל ניסתה לשמר את הישגיה במלחמת ששת הימים, ופעלה במלחמת ההתשה למניעת הישג קרקעי מצרי.

” הרופא שהשתתף גם הוא בלחימה הציל את חייו“