קורות חיו של סבא ניסים

סבא מחזיק אותי
סבא ניסים וסבתא לאה מחובקים בצעירותם
מהילדות להיום

שמי ליה אביטל גליק, משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, שמעתי את כל סיפורין של סבי ניסים ותעדנו יחד את סיפורו.

תקופת הילדות וזכרונות נעורים

סבא ניסים נולד בשנת 1944 במרוקו, בעיר קטנה יחסית ששמה צפרו שנמצאת ליד פס, העיר הגדולה בצפון מרכז מרוקו.

סבי הסתדר היטב עם משפחתו, שכללה את אברהם האבא, סטה האמא ושמונת האחים: רבקה, גבריאל, עוזיאל, יונתן עליזה, רפאל, אבא (זה שמו) וכמובן את סבא ניסים. סטה עשתה את כל עבודות הבית, אברהם טיפל בילדים והלך לעבודתו במסחר בדים. הילדים הלכו לבית הספר ולמדו. כשחזרו הבייתה עזרו לסטה בעבודות הבית והלכו לשחק בחוץ.

בילדותו, סבא ניסים אהב לשחק בגולות, חמש אבנים, גוגואים, עץ או פלי, לרכב על אופניים ולטפס על גגות נמוכים של בתים. סבא אהב מאוד ללכת עם אחד מאחיו הקטנים לחנות של אברהם לעזור לו ובתמורה לקבל דמי כיס ולקנות ממתקים.

החלום הגדול ביותר של סבי היה: להיות עשיר, לטוס במטוסים, לקנות מכוניות פאר ולגלות את העולם. התחביבים של סבא היו: לשרטט במחברת, לאסוף חרקים ולסדר אותם בתיבה גדולה ליד שמותיהם וליבש פרחים וצמחים ולשים אותם באלבום כמזכרות. סבי אומר שילדותו היתה מעניינת, טובה וכיפית, שהוא היה ילד שמח אבל מעט שובב.

כשהיה נער, סבי רצה לרכוש השכלה להיות מורה ולעזור לילדים כשיגדל.

מאכלים שסבא אהב לאכול היו סטיקים ובשר כשר כי הם שמרו על מצוות התורה וחגגו את חגי ישראל. כמו כן נהגו בימי חמישי לאכול ארוחות חלביות. החג שסבא הכי אהב היה המימונה שבו קיבלו ברכות מראש המשפחה, טבלו חסה בחלב ונגעו במצחם של יושבי הבית וברכו אותם בתכונות טובות. אך החגים העיקריים היו חגי התורה.

קראו את הסיפור המלא המצורף של סבא ניסים אביטל

ליה אביטל גליק וסבא ניסים אביטל: "נהננו מאוד לכתוב את הסיפור ולמדנו הרבה דברים חדשים על משפחתנו".