"צברית" בין הפרדסים

משתתפת בתכנית ביה"ס הגפן ר"ג
גילה כילדה קטנה
רועי צאן הסתובבו בשטחים הירוקים, ליד בית-הספר, הפרות והכבשים רעו בשטח.

נולדתי בארץ למדתי בבית ספר "ניצנים" מעט בתים היו באזור. בית הספר נמצא בשכונת "שיכון ותיקים" ברמת גן:
הוקם בשנת 1954 על גדות הירקון ויועד ברוח הימים ההם ל'ותיקי רמת-גן ולפקידיה'. אדמות השכונה נרכשו בטרם קום המדינה על ידי מועצת העיר רמת גן מהאפוטרופוסים הבריטים על אדמות הטמפלרים שגורשו משרונה. שכונה זו הוקמה לאחר תכנון קפדני ביחס לאותה תקופה, אך התכנון של הבתים עצמם היה לקוי מכיוון שלא נלקחה בחשבון איכות הקרקע עליה נבנה השיכון והסמיכות לנחל הירקון. כתוצאה מכך סבלו מרבית הבתים שנבנו בשכונה בשנות החמישים מסדקים רבים ומהצפות קשות בעת שמי הירקון עלו על גדותיהם במשך חורפים רבים. אברהם קריניצי ניסה למשוך אליה משוררים, סופרים ועיתונאים, חברי כנסת ואומנים. בין תושבי השיכון המפורסמים היו אורי צבי גרינברג, אבא אחימאיר ואלימלך רימלט.

בשיכון ותיקים מצויים בית הצנחן, בריכת המרגנית, מועדון ספיב"ק ומרכז איל"ן, מרכז הטניס, בית הספר היסודי "ניצנים" ובית הספר התיכון 'אהל שם', שבט צופי "הירקון" המונה כ500  חניכים מבתי הספר הסמוכים לשיכון, בית הצייר אהרון כהנא, בית הסופר אב"א אחימאיר "בית אבא", וסניף בני עקיבא. בסמוך ממוקמים יער ראש ציפור, תל נפוליאון והחווה החקלאית תלמי אביב.

רועי צאן הסתובבו בשטחים הירוקים, ליד בית-הספר, הפרות והכבשים רעו בשטח. כל האזור היה מלא פרדסים, בימי החורף היה האזור מוצף מי גשמים, כך שהמגפיים היו פריט חשוב וחיוני בלבוש שלנו.

כדי להגיע לביה"ס "ניצנים" היינו צריכים לעבור דרך שטח מרעה, בעלי החיים היו מהחווה החקלאית שעדיין נמצאת כאן. אלו מראות הטבע הזכורים לי מילדותי בשכונת שיכון הותיקים

נחל הירקון
נחל הירקון הוא הנחל הגדול ביותר במערכת נחלי החוף של ארץ ישראל. השם "מֵי הַיַּרְקוֹן" מוזכר עוד בספר יהושע כגבול בין נחלת שבט דן עם שבט מנשה.

”בימי החורף היה האזור מוצף מי גשמים, כך שהמגפיים היו פריט חשוב וחיוני בלבוש שלנו“