פריצת דרך בנישואים בין-עדתיים

סבתא תהילה בכור
    בי"ח "הדסה" בת"א  -בניין בית חולים ליולדות ברחוב גרוזנברג
היא נישאה בארץ לסבא דוד בכור ז"ל ,שנולד בבצרה שבעיראק.

סבתא תהילה וסבא דוד בכור ביום נישואיהם
זיכרונות  מאירועים משמעותיים שהתרחשו במדינת ישראל :
האירוע המשמעותי הראשון של סבתי תהילה הוא יום הכרזת המדינה, שהתרחש ביום שישי בשעות הצהריים בתאריך ה' באייר תש"ח.
סבתי הייתה כבת חמש וחצי ועדיין זה זכור לה כאירוע משמעותי: מיד לאחר הכרזתו של דוד בן-גוריון על מדינתנו, התושבים יצאו בשירה, בששון ובריקודים.
על המרפסות של כל הבתים היו תלויים שטיחים ועליהם תמונה של דוד בן-גוריון, של חוזה המדינה, בנימין זאב הרצל, וביניהם- דגל מדינתנו, ישראל.
המראה היה מדהים, והשירה יצאה מגרונותיהם של התושבים מכל הלב. כולם רקדו הורה כמו בטראנס. המחזה היה מרהיב.

ריקודי הורה ברחובות  לאחר הכרזת העצמאות
סבתא זוכרת עוד התפרצות כזאת של כל הקהל, כאשר קבוצת הכדורסל של מכבי ת"א ניצחה את צסק"א מוסקווה. למרות שסבתי הייתה מאד קטנה וצעירה ביום זה, היא זוכרת את האירוע כזיכרון משמעותי.
הטבעתי חותם במדינת ישראל
החותם שהטבעתי במדינת ישראל הוא המשך הדורות (הקמת משפחה) וקיבוץ גלויות: התחתנתי עם דוד בכור, מעיראק, וזאת למרות התנגדות המשפחות- בתחילת שנות השישים של המאה ה-20 לא היה מקובל להתחתן עם עדה שונה. נישואי-תערובת הסתיימו במקרים רבים בחֶרם על בני הזוג.
סבא ואני פרצנו דרך של מיזוג גלויות .
חיינו באושר ובעושר עם שלושת ילדינו: עודי הבכור, ברק והדר.
תמונה 5
סיפורה של תהילה בכור תועד על ידי הנכדה נועה בכור במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "נעמי שמר" בתל-אביב, בשנת הלימודים תשע"ג (2012-3), בהובלתה של הגב' שרה לאוטמן.
עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות

צסק"א מוסקבה
בישראל זכור בעיקר משחקה של צסק"א מוסקבה נגד מכבי תל אביב בשנת 1977, משחק חצי הגמר של גביע אירופה לאלופות, בין מכבי תל אביב שנחשבה באותו זמן לקבוצה קטנה וצסק"א, אחת הקבוצות המובילות באירופה שייצגה את עוצמת המעצמה הסובייטית . למרבה ההפתעה ניצחה מכבי תל אביב את צסק"א 91-79.

”בתחילת שנות השישים של המאה ה-20 לא היה מקובל להתחתן עם עדה שונה.“

”בנישואינו- סבא ואני פרצנו דרך של מיזוג גלויות“