פיגוע בכפר חב"ד בשנת 1956

אבא ואני בקטיף פומלות
תמונה מזירת הפיגוע בכפר חב"ד
מערב הסעודית לישראל - פרק ד'

קיבלתי טראומה ועזבתי את כפר חב"ד. עד היום אני לא זוכר את המורים והתלמידים רק חבר אחד אני זוכר בשם אשר קדוש, עולה מצרפת.

רצח יד החמישה אירע בליל יום חמישי, אור לא' אייר תשט"ז, בערך בשעה שמונה בערב, הותקף חדר הלימוד והתפילה של בית הספר למלאכה בכפר חב"ד, על ידי מחבלי ה'פידאיון'. בטבח האכזרי נהרגו מדריך וחמשה תלמידים. לזכרם הוקם בית הדפוס הנקרא על שמם: 'יד החמשה'.
קישור לסיפור שמפורסם בספרון של צעירי חבד.

בתמונה: אשר קדוש מספר לרב הרצוג על הפיגוע בכפר חב"ד.
סיפורו של דוד שוקר: מערב הסעודית לישראל

על המסע מערב הסעודית לישראל תוכלו לקרוא בהרחבה בחמשת פרקי התיעוד בקישורים הבאים:

פרק א: מערב הסעודית לישראל

פרק ב: המסע מנג'ראן שבערב הסעודית לישראל

פרק ג: מערב הסעודית לישראל – החיים במעברה

פרק ד: פיגוע בכפר חב"ד בשנת 1956

פרק ה: ממעברת מסמייה לבני עי"ש

פרק ומשלח יד ועשייה ציבורית

פרק זפעילות ציבורית

פרק חהמשפחה

יד החמישה
רצח יד החמישה אירע בליל יום חמישי, אור לא' אייר תשט"ז, בערך בשעה שמונה בערב, הותקף חדר הלימוד והתפילה של בית הספר למלאכה בכפר חב"ד, על ידי מחבלי ה'פידאיון'. בטבח האכזרי נהרגו מדריך וחמשה תלמידים. לזכרם הוקם בית הדפוס הנקרא על שמם: 'יד החמשה

פדאיון
פדאיון ("לוחמים מתאבדים", "המקריבים עצמם"), כינוי לקבוצות מחבלים פלסטינאים אשר חדרו לישראל בתחילת שנות ה-50 של המאה ה-20, וביצעו פעולות שוד רצח וחבלה בישובים ישראלים לאורך גבולות המדינה. רובם של אנשי הפדאיון השתייכו ליחידה פלסטינית בלתי רשמית שהקימה מצרים ברצועת עזה, ואשר הופעלה גם משטח ירדן ולבנון. אנשי הפדאיון עסקו בין השאר בירי לעבר כלי רכב, הנחת מוקשים ומטעני חבלה וגרימת נזק לרכוש. בין השנים 1949 - 1956 הביאו התקפות הפדאיון למותם של מאות אזרחים ישראלים ופציעתם של רבים אחרים.

”באותם רגעים נוראיים ראיתי את מסירות הנפש של החסידים“

”תחת מטר הכדורים ר' שמחה המדריך הציל ילדים תוך סיכון עצמו“