עץ הגויבות ועץ הלימונים

במיפגש בבית הספר בין תלמידים וסבים
מצולמים סבא שלי ואחיו התאום שהיו ילדים
לאן נעלם שלומי, האח התאום של סבא?

סבא מוטי, מרדכי אפטר, הוא יליד הארץ. הוא נולד בשנת 1953, בפתח תקווה. לסבא מוטי יש אח תאום. השנה הוא משתתף, יחד אראל בתכנית הקשר הרב דורי, בבית הספר עמיטל, בפתח תקווה. במפגשים סיפר סבא מוטי לאראל על חוויות ילדותו בפתח תקווה, סיפוריו קשורים למעשי שובבות שהוא ואחיו התאום עשו בילדותם.

התאומים, מרדכי ושלומי – עץ הגויאבות ועץ הלימונים

סבא מוטי סיפר שהייתה לו ולשלומי, ילדות יפה ומלווה בהרבה חוויות. בסיפור חביב אחד נשתף אתכם כאן. הסיפור על עץ הלימונים ועץ הגויאבות.

img-20170318-wa0002-e1489862104315

סבא מספר: שכשהוא ואחיו התאום, שלומי היו קטנים, היה להם בחצר של הבית שני עצים: עץ לימונים ועץ גויבות. עץ הלימונים נתן הרבה פירות. סבא סיפר לי שכל השכנים מהבתים  הסמוכים בשכונה היו מגיעים ובאים וקוטפים לימונים מעץ הלימונים הטוב.

%d7%96%d7%a8%d7%a2%d7%99-%d7%a4%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%aa-%d7%96%d7%a8%d7%a2%d7%99-%d7%a2%d7%a5-%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%9c%d7%99%d7%9e%d7%95%d7%9f-%d7%96%d7%a8%d7%a2-%d7%91%d7%95%d7%a0%d7%a1

אחיו התיאום של סבא מוטי, שלומי, אהב מאוד גויאבות. עץ הגויבות היה חביב עליו במיוחד.

%d7%97%d7%9c

יום אחד נעלם, שלומי, האח התאום. כולם מאוד דאגו וחיפשו אותו במשך שעות רבות. שלומי לא נמצא. אחרי שעות חיפוש נוספות, לבסוף גילו את שלומי הקטן, יושב למעלה על עץ הגויבות ואוכל גויבות. האירוע הסתיים בכאבי בטן. לשלומי כאבה מאד הבטן ולכן ההורים היו צריכים לקחת אותו לבית החולים לקבל טיפול. זה היה אירוע מאוד משמעותי בילדותם כי מאז שלומי לא נוגע בגויבות.

סבא מוטי מספר שמאז אותו אירוע הזכור לו מילדותו, שלומי, אחיו התאום לא נוגע ולא אוכל גויאבות

שובב באידיש אומרים