עם לב רחב והרבה חלב

טל שרה ואמילי כיום ( 2017 )
שרה בילדותה
סיפורה של אמי - ביתנו היה בית משפחת אומנה

שרה נולדה בשנת 1942 בירושלים לבית משפחת עבאדי. לאחר נישואיה נקראה שרה אגוז.

שרה אגוז מספרת:

"לאחר שאמי ילדה בפעם השנייה, היא התחילה להניק ילדים שאמם לא יכלה להניק אותם וגם ילדים "יתומים". לימים, אבי נפטר ואמי חיפשה פרנסה ובחרה לטפל בילדים – מבתים הרוסים וילדים שמצבם הכלכלי היה קשה, כלומר היינו משפחת אומנה.

משפחת אומנה

"משפחת אומנה או משפחה אומנת היא משפחה המקבלת לחזקתה ילד כסידור זמני לתקופה מסוימת, מתוך מטרה לתרום להתפתחותו הגופנית, הרגשית והחינוכית. סידור האומנה נמשך עד להגיעו של הילד לגיל 18, או עד להעברתו לסידור חוץ-ביתי אחר, או עד לחזרתו של הילד להוריו הביולוגיים או עד להעברתו לאימוץ". (ויקיפדיה)

אנחנו הילדים הצעירים במשפחה עזרנו בגידול כל שאר הילדים. כשחזרנו מבית הספר, היינו עוזרים בפעולות הבסיסיות – האכלה רחצה, הלבשה וניקיון הבית. היינו שלוש אחיות צעירות בבית, ועשינו תורנות בינינו של עזרה באותן הפעולות הבסיסיות ושמירה על הילדים.

אמי גידלה ילדים דרך האמנה עד גיל 75. חלק מהילדים שהניקה שמרו על קשר עד יומה האחרון והיא זכתה לראותם מקימים משפחות בישראל.

"בגיל 85 אמי קיבלה פרס משרד החינוך על פועלה הרב בעבודתה "

אני מאמינה שבעקבות עבודתה של אמי, אני מאוד אוהבת לעבוד עם ילדים בכל הגילים.