עליתה של סבתא לישראל

אני, אחותי וסבתי ביחד באירוע משפחתי.
סבתי ובני משפחתה.
עליתם של משפחתי לישראל

סבתא רחלה עלתה לישראל בתחילת שנות השישים. רעיון העליה לישראל נבע מהמצב במרוקו והיחס של הערבים כלפי היהודים, שהחל להיות קשה ועוין.

סבתא היתה בת 25, נשואה לסבא מסעוד, ועם חמישה ילדים: רפי, אווה, אורלי, יגאל ומירי.

סבתא נפרדה מהוריה אחיה ואחיותיה במרוקו. הפרידה והעליה לישראל היתה קשה מאוד עבורה אך, היא ידעה שהפרידה היא קצרה, כי הם תכננו לעלות אחריה.

העליה לישראל היתה באוניה דרך צרפת, עם הגעתם לישראל, הרגישו שמחה גדולה, והקלה מסוימת. עם הגעתם ארצה, שוכנו ב"אופקים", בקראוון. הסבים שלי מאוד לא אהבו את המקום, ולאחר מספר חודשים עברו ל"כפר אתא", שלימים הפכה ל"קרית אתא".

בתחילת דרכם בארץ, התעוררו קשיים בקליטה ובהסתגלות למקום החדש, לשפה, למקומות העבודה ולקליטת הילדים במסגרות החינוך. הם התחילו את החיים ללא תמיכת המשפחה וללא אמצעים כלכליים.

במהלך החיים בקרית אתא, סבתא ילדה עוד חמישה ילדים, בניהם אמא שלי, אילנית.

היו רגעים שחשה געגוע למרוקו, לבית ההורים ולמקום המכור והידוע, אך לעולם לא חשב לחזור ולהתגורר שם .עד היום כאשר נזכרת בילדות ובמרוקו היא נמלאת געגוע.

הזוית האישית

נהניתי מאוד להכיר את סבתא שלי לעומק ולהכיר דברים שאני לא הכרתי אצלה, לדעת על החלומות שלה על העבר שלה ועל השפחה שלה.

קראוון
בית על גלגלים.