עלייה מאודסה לישראל

אני סבא וסבתא בבית ספר
סבתא של אדר

סבתא אומרת: "בשנת 1959 עלינו לארץ. ברוסיה נתנו לאבי משה אישור לחזור לפולין, ארץ הולדתו.

בפולין היינו כשנה עד שקבלנו אישור לעלות לישראל.

נסענו ברכבת מוורשה- בירת פולין לאיטליה.

לקחנו בעיר נפולי אוניה- בשם ארצה, במשך כ-4 ימים הגענו לנמל חיפה. התרגשנו מאורות חיפה שזהרו בלילה. בבוקר לקח אותנו אוטובוס למחנה עולים בפרדס רובין (היום זה גבעת שמואל). זה היה מחנה עולים לעולים אקדמיים.

קיבלנו צריף שוודי של שלושה חדרים עם ריהוט מהסוכנות. זה היה בקיץ הלכנו לאולפן ללמוד עברית חוץ מסבא משה (אבא שלי) שידע עברית עוד מפולין והתחיל לחפש מיד עבודה. בספטמבר הלכנו לבית ספר עם קצת עברית.

סבא התעקש לדבר רק עברית ולא רוסית, לא היה קל אבל כך למדנו את השפה.

סבא נשאר לבד אחרי המלחמה, המשפחה שלו הושמדה בפולין ורק הוא אצליח לברוח לרוסיה ולאחר מכן יותר מזרחה לאוזבקיסטן.

הרצון של סבא לעלות לישראל היה עקב זה שאחותו עלתה לבד לארץ בשנת- 1934 במסגרת תנועת בית"ר והיא היתה היחידה שנשארה ממשפחתו.

מיאסס- סיפורים , מעשיות באידיש.

מלחמת ההתשה- ב-1970, בעיקר המצרים ששכנו על גדות תעלת סואץ מצד אחד לבין צה"ל ששכן מעבר לתעלה מצד שני.

רמת הולן עבור סבתא: זה ביקור משפחתי, נופים והיסטוריה של מדינת ישראל.

היה כיף ולמדתי על סבתא