עלייה וקליטה בארץ

אלגירה
כסבתא הייתה קטנה. נולדה באלג'יריה.

סבתא גבי קוסטה, נולדה בשנת 1944 באלג'יריה

סבתא מספרת על ילדותה בעיר Souk haras
סבתא זוכרת כשהייתה קטנה את המתיחות באווירה. מגיל 14 הייתה מלחמה בין צרפתים לבין הערבים. הייתה מלחמה כמעט שנתיים. בגיל 16 הערבים השתלטו על הבתים. הצרפתים ברחו וביניהם  גם המשפחה של סבתא.

אבא שלה, סבא רבא שלי, נשאר באלג'יריה. הוא נשאר כדי לגמור את החוזה של עבודה.  סבתא מספרת: "הוא הביא אותנו לנמל ואז חזר לבית. השארנו שם את כל הרכוש בבית באלג'יר.  סבתא לא ראתה את אבא שלה במשך שבעה חודשים.

העלייה לארץ

לסבתא היה תוכי הרבה שנים. כשהם עזבו את אלג'יר היא לקחה אותו באוניה. היא הייתה באוניה האחרונה שיוצאת מאלג'יריה לצרפת. " נשארנו כל המשפחה אצל אחותי הגדולה,  היא גרה בפריז" הם חיכו עד שאבא שלה בא אליהם.

כשאבא שלה בא  והצטרף אליהם, הם שכרו דירה. רק אז הם הלכו לבית ספר וגם לעבוד. בהמשך סבתא  סיפרה לי על החתונה שלה. היא התחתנה בגיל 24. היא ילדה את הבת הבכורה בגיל 25 ואת הבת האמצעית בגיל 27.

עלינו לארץ ישר לקיבוץ
קיבוץ