עלייה בעקבות הבן

קופסה של סבא
עכו
אלה גרסי מספרת על הגעתה לישראל
נולדתי בארגנטינה בעיר בואנוס איירס בבית חולים ישראלי , בתאריך 5.2.1951.  בשכונה שבה גדלתי היה אזור תעשייה שבו היו מפעלי טכסטיל. היה בית ספר יהודי, בו לא למדנו עברית אלא רק יידיש.
ב-1960  התחילו ללמד בבית הספר עברית עם מילונים. נשאתי בגיל 23  בבית הכנסת. עבדתי עם בעלי, עשינו הרבה דברים, במיוחד בעסקי בניית בתים. ב-1996 עברנו  מארגנטינה לאורוגוואי ועבדנו ברפת. עם החלב החלטנו לפתוח עסק של גבינות חמאה, שמנת וכו'. עבדנו עבודת אדמה וגידלנו חזירים. עד שהתגרשנו הבן הגדול עלה לארץ ואני והבן השני עלינו בעקבותיו. עכשיו כולם פה. הגעתי כעולה חדשה למרכז קליטה, בו שהיתי 10 חודשים. יצאתי לעבוד בים המלח בבית מלון ולאחר מכן בראשון לציון כמטפלת בשני ילדים. אחרי שנתיים חזרתי לנכדים שגרים בכרמיאל. לא מצאתי עבודה ולאחר מכן עברתי לעכו וכיום אני מטפלת בנכדים שלי .

יידיש
לשונם היהודית של מרבית יהודי אירופה עד השואה (מתוך אתר רב מילים)