סיפור על החיים של פעם

תמונה של היום
סבא וסבתא ביחד בטיול
סיפור חיי

נולדתי בירושלים בתחילת מלחמת העולם השנייה, גדלתי בנחלאות ולמדתי בבית הספר פרטי יחודי למשפחות שמוצאן מגרמניה שקראו לו חורב. בילדותי אהבתי להסתובב ברחובות ירושלים , להשתכר מהאווירה הקסומה וממבניה המיוחדים. הבריטים שלטו אז הארץ ורוב הערבים היו כרוכים בעוצר. חיילים בריטים רדפו אחרי מפירי העוצר ברחוב כשהם רכובים על טנק במורד הרחוב שלנו שהיה כולו  מדרגות, הטנק איבד שיווי משקל ונפל לנו לחצר.

כתלמיד בבית הספר חורב למדתי בסניף מול בית החולים ביקור חולים הייתי אז בכיתה ג' כאשר אני חווה את המתח העצום ששרר אז בארץ. היו אז שני מוקדי התנכלויות ליהודים האחד מצד הבריטים, חובשי הכומתות השחורות אשר הניחו מכוניות ממולכדות במקומות שונים בירושלים הגורם השני היו הערבים שפרעו בישובים יהודים ברחבי הארץ. עדות לכך הייתה גופות החללים והפצועים שהובאו לביקור חולים כמעט מידי יום כאשר אנו הילדים עדים לכך.

באמצע שנת תש"ח הוטל מצור על ירושלים הערבים כיתרוה מכל עבר והעיר הייתה מופגזת מכל עבריה. תושבי השכונות הקיצוניות בירושלים עברו למצוא מחסה אצל קרובים וחברים למרכז. בדירה שלנו בת שני החדרים הצטופפו ארבע משפחות , החלונות נאטמו בשקי יוטה מלאי עפר כמגן מפני הרסיסים.

לא היו מים, המים חולקו במשורה מכיוון שצינורות שספקו מים מראש העין נותקו. אני כילד בן 9 הייתי הולך ומקבל את מנת המים שהיה פח ליום גם האוכל חולק במנות בגלל העוצר שהוטל על העיר.

הפרימוס משל וכיפה, באמצעותו בשלנו, חיממנו מים, תוך כדי חימום החדר.(הוא היה כירים,בוילר ומזגן).

סבא וסבתא ביחד בצעירותם

20170212_083000

בילדותי אהבתי להסתובב ברחובות ירושלים , להשתכר מהאווירה הקסומה וממבניה המיוחדים

'' נחלאות ''
מספר שכונות צמודות שלכל שכונה כונתה בשם נחלה על שמות שונים כגון: נחלת אחים , נחלת שבעה ,נחלת ציון וכו'

פרימוס
מיכל סגור שבפנים מילו נפט שהיה לו למעלה חריר קטן כמוצא לנפט ועליו מין כתר מתכת שנקרא ראש הפרימוס . הפעלה : שופכים מעט ספירט על הראש מדליקים עד שהראש מתחמם ובמשעבת לחץ דוחקים את הנפט דרך החריר שבבאו במגע עם הראש החם הוא יוצר הדים שיוצרים הפעלה.

”"להשתכר מהאווירה הקסומה"“