סיפור העלייה של סבא מוריס

סבא מוריס,נכדו אורי וחברו אורן
סבא מוריס בצעירותו
מלחמה, עלייה קיבוץ

עלייה
מגיל צעיר מאוד השתייכתי לתנועה הציונית בהתלהבות ובאהבה לתשוקת להגשמת העלייה לארץ ישראל הקדושה. בשנים ההם פעלנו אני וחברי לתנועה להכרת הארץ באמצעות השליחים מישראל מקיבוץ מעוז חיים,למדנו להכיר את הצרכים החיוניים לחיזוק כוחם של המדינה. במהלך ההדרכה למדנו להכיר ולהבין את החקלאות בישראל. בשנים ההם עד גיל העלייה השתתפנו בהגנה במחתרת במרוקו בסיוע עלייה ליהודים לארץ ישראל.

לאחר הכשרה מתאימה ומעמיקה בנושא העלייה וגיבוש חברתי, החלטתי לעלות לישראל ולהמשיך בצרפת בהשלמת ההכשרה בנושא החקלאות כדי להגיע לקיבוץ מוכן ומזומן כחלוץ וחבר מן העניין. ביום הולדתי ה-19 הגיעה פקודה לעלות לישראל וכך בליל יום הולדתי עליתי עלייה (בלתי ליגלית) בסירת דיג איטלקית מודרכת על ידי ישראלים. נתבקשתי למסור את הילדים ואת התינוקות לאחראי לקבלת הילדים על הסיפון. לאחר שכל הילדים והתינוקות הועלו לסיפון סייעתי למבוגרים לעלות בסולם אל הסיפון וכך תורי הגיע לעלות לסיפון האונייה.

במהלך לילה שלם ההפלגה לנקודת היעד (ג'יברלטר),. בעיר ג'יברלטר חיכו לנו אנשי הסוכנות היהודית שדאגו להעביר אותנו ולדאוג לנו באופן הנאמן ביותר. בשדה תעופה של ג'יברלטר טסנו למרסיי ( עיר בדרום צרפת). במרסיי המתנו לאישור לנסיעה לקיבוץ (הכשרה חקלאית אשר בדרום צרפת) לאחר שהות שבוע ימים התקבל האישור ובכך נסענו אני וחבריי לקיבוץ ושם למדנו והוכשרנו לעסוק בחקלאות ובלימוד השפה העברית.

לאחר ובסיום ההכשרה הוחלט שהגרעין  יעלה לישראל במטוס, בהגענו לשדה תעופה בן גוריון ב-31 לדצמבר1961, העבירו אותנו באוטובוס לקיבוץ בית אורן בכרמל.

מלחמות
בשנת 1962 גוייסתי לשירות סדיר לתקופה של שנתיים וחצי, שירתתי בגולני וגם בחיל חימוש. בשנת 1967 השתתפתי במלחמת ששת הימים, בניצחון מוחץ לצה"ל, תחושתנו הייתה בהתרוממות רוח וגאווה לאומית. בשנת 1973 השתתפתי במלחמת יום הכיפורים, האויב פתח במלחמה בשבת ביום כיפור בהפתעה מוחלטת. רוב עם ישראל בבתי כנסת ובביתם, דבר שהקל על מערכת צהלית לגייס את המילואים למערכה ולמלחמה. בימים הראשונים של המלחמה האויב הצליח להפתיע את כוחות צה"ל בכיבוש חלקי בתעלה וברמת הגולן. במהלך מלחמת ההתשה השתתפתי במלחמה ובמלחמת שלום הגליל (בלבנון).
בארבעת המלחמות והפעולות איבה (מילים קשות). תפקידי במלחמות היה בעיקר לספק תחמושת לכל החיילות. באחד האימונים בגולני מעדתי ונפצעתי בראש, לאחר אשפוז בבית חולים רמב"ם, לאחר טיפול רפואי שוחררתי לבית הבראה. שירתתי במילואים שלושים שנה בדרגת סמל ראשון.

קיבוץ: בקיבוץ עבדתי ברפת בלול ובפלחה (מטעים). כמו כן, עבדתי בתורנות מטבח פעם בשבוע. לאחר חודש ימים עברתי לקיבוץ המעפיל (אולפן לעברית). נקלטתי בקיבוץ על ידי המדריך איציק. שהיתי בקיבוץ שישה חודשים עד גיוסי לצה"ל  ועבדתי במסגרייה ואינצסטלציה מים. למדתי עברית כ-4 שעות ביממה, אומצתי על ידי משפחה מניצולי השואה, במהלך שירותי בצה"ל העמידו לרשותי חדר לביקורים בחופשות מצה"ל. הרגשתי שייכות לקיבוץ!
תמונה 2
בחופשת השיחרור שלי משפחתי עלתה ארצה ונאלצתי לעזור להם בקליטתם, לכן לא הצלחתי להגשים את חלומי לחיות בקיבוץ.תמונה 3

פלחה
חקלאות בעל נרחבת של גידולי שדה - מטעים